D132-Животноводство

D132 - «Мал шаруашылығы»  Мамандығы бойынша докторантураға түсуге арналған емтихан сұрақтары 

  1. Ғылыми танымның әдістері.
  2. Көмірсулардың мал қоректенуіндегі маңызы;
  3. Жылқы тұқымдарын жіктеу
  4. The history of science development and zootechnical science in particular
  5. Зоотехниялық зерттеулердің негіздемесі.
  6. Азық минералдық құрамына қандай жағдайлар әсер етеді;
  7. Қостанай тұқымы жылқысының қысқаша сипаттамасы
  8. The origin of cattle breeds and breed-forming factors
  9. Зоотехниялық ғылыми зерттеулердің ерекшеліктері.
  10. Мал азығындағы минералдық заттар жетіспеушілігінің белгілері қандай
  11. Жылқыларды баптау (тренинг)
  12. The concept of breed, classification and approbation of breeds.
  13. Ұқсас жұптар әдісі.
  14. Азықтандырудағы каротиннің маңызы қандай;
  15. Көшім тұқымы жылқысының қысқаша сипаттамасы
  16. The development of pedigree cattle breeding in the Republic of Kazakhstan
  17. Эксперимент қоюдың жалпы әдістемелік талаптары
  18. Азық қоректіоігінің өлшемдері;
  19. "Жәбе" типі жылқысының қысқаша сипаттамасы
  20. Breeding records in cattle breeding.
  21. Эксперимент қоюдың жоспарын жасау
  22. Азық құнарлылығын бағалау;
  23. Жылқыларды өсіру және жетілдіру әдістері
  24. Selection and assortment at the breeding of animals
  25. Эксперимент арқылы алынған сандық-сапалық көрсеткіштерді биометриялық өңдеу
  26. Пішендеме дайындау технологиясы;
  27. Жылқы шаруашылығындағы іріктеу және жұптау
  28. Construction of animals genealogies, planning of pedigree assortment
  29. Эксперимент нәтижелерін талдау және қорытындылау
  30. Көк азық, құрамы мен қоректілігі;
  31. Жылқыларды таза өсіру және будандастыру
  32. The phenomenon of regression in selection, age
  33. Ауылшаруашылық малдарын сұрыптау түрлері
  34. Ірі азық дайындау технологиясы;
  35. Жылқы өсіру барысында пайдаланылатын будандастыру
  36. Assessment of breeding qualities of sires
  37. Малдарды сұрыптауда селекциялық-генетикалық параметрлерді пайдалану
  38. Сүрлем дайындау технологиясы;
  39. Жылқыларды азықтандыру
  40. Management of reproduction and artificial insemination processes of animals
  41. Малдарды фенотипі бойынша сұрыптау
  42. Мал азығын жіктеу;
  43. Қазақстанда өсірілетін өнімділік бағыттағы жылқы тұқымдары
  44. Bonitation of animals
  45. Малдарды генотипі бойынша сұрыптау
  46. Пішендемелеудің сүрлемдеуден артықшылығы;
  47. Жылқы спорты және жылқы туризмі
  48. Characteristics of animals dam population
  49. Зоотехниялық экспериментте мал өсіру әдістерін пайдалану.
  50. Тамыртүйнектер, құрамы мен қоректілігі;
  51. Тебінді жылқы шаруашылығының технологиясы
  52. Breeding animals by lines
  53. Малдарды таза өсіру
  54. Қорыту коэффициентін есептеу;
  55. Жылқыларды бордақылау технологиясы
  56. Breeding work at animal crossing
  57. Мал шаруашылығындағы будандастыру түрлері
  58. Мүйізді ірі қара малды бордақылау;
  59. Сүтті бағыттағы жылқылардың өнімділік қасиетіне сипаттама
  60. Growing youngsters as a basis of breeding work
  61. Аталық із малдарын алу және өсіру
  62. Азықтандырудағы азотты қосындылар;
  63. Етті бағыттағы жылқылардың өнімділік қасиетіне сипаттама
  64. The selection of breeding nucleus, its characteristics, selection differential
  65. Ауылшаруашылық мал тұқымдарын будандастыру
  66. Мал азығының қоректілігі мен құнарлылығы туралы түсінік;
  67. Қымыз өндіру технологиясы
  68. .Estimation of animals by constitution and exterior
  69. Жануарларды гибридтеу
  70. Сүтті сиырды азықтандыру;
  71. Бие сүтінің қасиеті және химиялық құрамы
  72. Large-scale selection, its elements
  73. Мал шаруашылығында гетерозис құбылысын пайдалану
  74. Суалған буаз сиыр мен құнажынды азықтандыру;
  75. Қазақстанда шығарылған жылқы тұқымдары және оларға қысқаша сипаттама
  76. The main research directions in agricultural production
  77. Ғылыми есеп жасаудың негізгі қағидалары
  78. Азық протеинінің биологиялық құндылығы;
  79. Қазақстанда өсірілетін жылқы саны, оның ішінде өңірлер бойынша.
  80. The main research directions in agricultural production
  81. Өзгергіштікті зерттеу әдістері
  82. Сүрлем дайындау және сақтау технологиясы;
  83. Қымыз, оған қойылатын талаптар
  84. The structure of research process, its main elements: choice of theme, collection of information, development of hypothesis, experiment, conclusions, preparation to implementation
  85. Ғылыми-зерттеу жұмысының нәтижелерін рәсімдеу
  86. Өндірістік технологияда малды азықтандыру
  87. Салт-мініс жылқы тұқымдары, қысқаша сипаттамасы
  88. Methodical criteria of experiments
  89. Малдарды бағалау әдістері, нәтижелерін талдау
  90. Көк азық құрамы мен қоректілігі
  91. Салт-мініс-жегу жылқы тұқымдары, қысқаша сипаттамасы
  92. What are the disadvantages of some sources of information
  93. Мал шаруашылығында ғылыми-ізденіс жүргізу және тәжірибелік топтарды құрастыру
  94. Көмірсулардың қоректік маңызы
  95. Желісті жылқы тұқымдары, қысқаша сипаттамасы
  96. Internet, types of Internet resources. Features search for information on the Internet
  97. Тәжірибе негізінде алынған нәтижелердің нақтылығы, оны талдау
  98. Мүйізді ірі қара мал төлін азықтандыру
  99. Тебінді жылқы шаруашылығы, оның маңызы
  100. What is the International Standard Book Number (ISBN)