Басты бет / Секция: Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібіндегі заманауи цифрлық шешемдер мен сапаны басқару:денсулық пен дұрыс тамақтанудың, соның ішінде балалар мен оқушылардың денсаулығы мен дұрыс тамақтануының өзекті аспектілері
Секция: Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібіндегі заманауи цифрлық шешемдер мен сапаны басқару:денсулық пен дұрыс тамақтанудың, соның ішінде балалар мен оқушылардың денсаулығы мен дұрыс тамақтануының өзекті аспектілері

1. Сагингалиева, А.Г. Аспекты ультразвуковой гомогенизации жидких пищевых продуктов / А.Г Сагингалиева. // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.166-170

2. Суеркулов Е.Ч. Қойдың құйрық майының сапасы мен оны пайдалану жолдарын зерттеу/ Е.Ч.Суеркулов // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.170-171

3. Бекахметов, А. методика по улучшению качества колбасы на производстве / А. Бекахметов // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.172-175.

4. Бекболатова, М.Е. Роль жмыхов в повышении пищевой ценности продуктов / М.Е. Бекболатова, Н.С. Машанова, М.Е. Смагулова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.176-179.

5. Аctivation parameters of fly ash as a binder in the production of concrete / R.K. Niyazbekova,  Z.T. Ibraeva, A.A. Ibzhanova, S.S.Aldabergenova // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- P.180-182.

6. Мирзакулова, А.А.Биологиялық құндылығын арттыру үшін итмұрын жемісімен байытылған сарысудың рецептурасы мен технологиясын әзірлеу / А.А. Мирзакулова. // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.182-186.

7. Сагандык, А. Исследование физико-химического состава ягод ирги / А. Сагандык // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми - практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.187-188

8. Курмангалиева, Д.Б. Анализ рисков жизненного цикла лекарственного препарата: от разработки до вывода на рынок / Д.Б. Курмангалиева, А.С. Абдуахасова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми - практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.188-191.

9. Алдабергенова, Н. Су-вид жабдығында ет өнімдерін дайындау технологиясының артықшылықтары және қолданылуы / Н.Алдабергенова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми - практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.I.- Б.192-195.

10. Байбусинова, А. КО ТР 015/2011 талаптарына сәйкес «Жасыбай XXI» ЖШС элеваторында арпаны қабылдау мен сақтауды бақылау / А.Байбусинова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми - практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.195-196.

11. Біржанова, Ж.Б. Өсімдік тектес шикізатпен байытылған ірімшік өнімін өндіру / Ж.Б. Біржанова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II. - Б.197-198

12. Еркінбекова, А.Тағамдық және биологиялық құндылығы жоғары балаларға  арналған сүт өнімдерін әзірлеу / А. Еркінбекова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.199-202

13. Жеңісбекова, Ж.Е. Лосось тұқымдас балықтардан балық пресервілерін өндіруде өсімдік экстрактісін пайдаланудың артықшылықтары / Ж.Е. Жеңісбекова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II. - Б.202-206

14. Жолмырзаева, Р.Н. Тұзалмастырғыштарды мектеп жасындағы балаларға арналған пісірілген шұжық технологиясында қолданылуы / Р.Н. Жолмырзаева // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми - практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.206-209

15. Жолшиева, А.С . Өсімдік тектес антиоксиданттардың йогурт өніміне әсерін зерттеу / А.С Жолшиева // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.210-212

16. Искулова, Д.Тұтынушылардың күнделікті өміріндегі стандарттарды үйлестірудің рөлі  / Д. Искулова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II. - Б.213-215.

17. Ізбасарова, А.І. Өсімдік майларын қайта өңдеу арқылы ет өнімдерінің құрамындағы полиқанықпаған май қышқылдарының мөлшерін арттыру / А.І Ізбасарова / Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми - практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.215-219.

18. Мынжасарова, Р.А. Қазақстан Республикасындағы құс шаруашылығының жағдайы / Р.А. Мынжасарова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II .- Б.219-222

19. Nurgazieva, A.J. A Сomparative study of the nutritional values of sweetener-enriched goat milk yoghurts / A.J. Nurgaziev // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- P.223-226

20. Рзабек, А.А. Пісірілген шұжық өнімдерін өсімдік майларымен байыту / А.А. Рзабек // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми - практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.226-229

21. Сембиева, М.Ж. Основные проблемы качества школьного питания и пути их решения / М.Ж. Сембиева // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практ   2024. – Ч.II.- Б.229-231

22. Ташетов, М. Халяльная сертификация молочных йогуртов: как пищевые добавки влияют на соответствие требованиям / М Ташетов // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.231-233.
 
23. Токсанбаева, А. И. Тауық етінен жасалған жартылай фабрикаттарды өсімдік шикізатымен байытудың маңызы / А. И. Токсанбаева // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.234-237

24. Шарбекова, Б. Е. Майлы дақылдардың дәнінің ядросынан көпкомпонентті тағамдық паста алу технологиясы // Б.Е. Шарбекова, С.Әлтайұлы  // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.237-240

25. Ялынская, Е. Интегрирование требований стандарта СТ РК ISO 37120 для оценки качества жизни населения республики казахстан / Е. Ялынская  // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.240-244

26. Яхия, К. Қазақстандағы мейрамхана бизнес салаларында haccp жүйесін енгізу рәсімі / К. Яхия // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.244-245.

27.  Ахметова, В.Ш. Обогощение растительным сырьем мясного продукта  на основе конины / В.Ш Ахметова / Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II. - C.246-249.

28. Жакупова, Г.Разработка технологии йогуртов функционального назначеня с использованием Бад BIO-AP-IRGA / Г. Жакупова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II. - C. 250-251

29. Макангали, К. Исследование физико-химических свойств и параметров качества бад BIO-AP-IRGA / К. Макангали // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.I.I - C.251-252

30. Тултабаева, Т.Ч. Исследование состава полифенолов ягод ирги / Т.Ч. Тултабаева // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.253-256

31. Akimova, A. Quality control of production of volumetric blocks / A. Akimova, А.А. Ibzhanova // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.I.- C.254-255

32. Арынгазы, Г. Совершенствование технологий вареной колбасы с частичной заменой животного белка на растительный / Г. Арынгазы // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.256-259

33. Байманов, Ә.Б. Совершенствование технологии производства сливочного масла путем добавления растительных наполнителей / Ә.Б. Байманов, Н.С. Машанова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми - практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.259-262

34. Барамисова, Д.М. Ет және ет өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау/ Д.М. Барамисова, М.А. Серекпаева // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.263-264

35. Бекзат, Н. Соя қосылған ет өнімдерінің сәйкессіздігін анықтау / Н. Бекзат, Ж. Нұрланқызы // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.264-268.

36. Daniyarova, A.K.Metrological support for testing laboratories in the «dunga» oil and gas field / A.K. Daniyarova, A.A. Ibzhanova // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- P.268-270.

37. Есетов, А. Алкогольсіз өнімдердің қауіпсіздік көрсеткіштері /А. Есетов, А.Есетов // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми - практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.-Б.270-272.

38. Жақсылық, А.Н. ҚР СТ 3969 талаптарына сәйкес талшықты цемент бұйымдарының сапа көрсеткіштерін салыстырмалы талдау / А.Н.Жақсылық // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.272-273.

39. Жақсылық, Ғ.О.Ұйымды басқарудағы процестік тәсілдің ерекшеліктері / Ғ.О. Жақсылық, М.А. Серекпаева // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.274-276.

40. Қожахметова, А. Қазақстанда балық өңдеу өнеркәсібінің заманауи жағдайы / А. Қожахметова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.276-279.

41. Қажет, Ұ. Асфальтбетон қоспаларының сапа көрсеткіштерін бақылау // Ұ.  Қажет, А.A Ибжанова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С. Сейфуллина = С. Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.279-281.

42. Омирбекова, Ш. Антикосиданттардың тамақ өнеркәсібінде қолданылуы / Ш. Омирбекова // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.281-283.

43. Рахметқали, Н.Н. Ауыз су сапасы, оның қолжетімділігін бағалау / Н.Н. Рахметқали // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми - практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.283-286

44. Совет, М. Глютенсіз ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің сапа көрсеткіштерін салыстырып тексеру / М. Совет, Ж. Нұрланқызы // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.286-287.

45. Табаков, В. Совершенствование технологий цельно кускового обогащенного мясного деликатеса / В. Табаков // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми - практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- C.287-291

46. Төлеуғазы, Р. Жылқы етінің ұшасын қазақ хадқының дәстүрі бойынша мүшелеп бөлу туралы нормативтік құжаттын қажеттілігі / Р. Төлеуғазы // Материалы международной научно-практической конференции, посвященной 130-летию С.Сейфуллина = С.Сейфуллиннің 130 жылдығына арналған халықаралық ғылыми -практикалық конференциясының материалдары. - 2024. – Ч.II.- Б.291-292.