![]() |
PhD |
Ғылыми біліктілігі
Ғылыми дәрежесі:2020 PhD, 6D072700 – «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы.
Ғылыми саласы
Сүт өнімдерін өндіру технологиясы саласындағы ғылыми зерттеулер мен әзірлемелер.
Ғылыми және ғылыми-техникалық жобалар бойынша жас ғалымдарды гранттық қаржыландыру шеңберінде ҒЗЖ орындауға қатысу:
2021-2023ж.ж. – «Жергілікті өсімдік шикізатын қайта өңдеу негізінде ем-дәмдік иммундық жүйені реттейтін кондитерлік өнімдерді өндіру технологиясын әзірлеу» жобасын орындаушы, «Алматы технологиялық университеті» АҚ.
Оқылатын пәндері
«Тамақ өнімдерін өңдеудің физико-химиялық әдістері»,«Тамақ өнімдерінің сапасын бақылаудың микробиологиялық әдістері», «Жануар тектес екіншілік шикізаттарды терең өңдеу технологияларының негіздері».
Жетекшілік ететін магистранттары
Білім алушы магистранттар – 3; Қорғаған магистранттар – 1.
Білімі
2004-2008 ж.ж. —050727 - «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша бакалавриат, «Алматы технологиялық университеті» АҚ;
2009-2011 ж.ж. — 6N0727 - «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша магистратура, «Алматы технологиялық университеті» АҚ;
2015-2018 ж.ж. — 6D072700 - «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша докторантура, «Алматы технологиялық университеті» АҚ.
Еңбек өтілі
2011-2014 ж.ж. – «Тағам өнімдерінің технологиясы» кафедрасының оқытушысы, «Алматы технологиялық университеті» АҚ;
2014-2018 ж.ж. – «Тағам өнімдерінің технологиясы» кафедрасының аға оқытушысы, «Алматы технологиялық университеті» АҚ;
2021-2023 ж.ж. – «Тағам өнімдерінің технологиясы» кафедрасының сениор-лекторы, «Алматы технологиялық университеті» АҚ;
2024 ж. –«Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасының аға оқытушысы,«С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті» КеАҚ.
Біліктілікті арттыру:
Ғылыми қызмет нәтижелері
Барлығы 50-ден астам ғылыми және оқу-әдістемелік еңбектер жарияланды, оның ішінде: пайдалы модельге 1 патент, Scopus базасында 4 ғылыми мақала, ҚР ҒЖБМ ҒЖБСҚК ұсынған басылымдарда 11 ғылыми мақала, «Алматы технологиялық университеті» АҚ Ғылыми кеңесі ұсынған 1 монография, отандық және шетелдік халықаралық конференция материалдарында 30 ғылыми мақала.
Хирш Индексі (Scopus) -2;
Scopus жүйесіндегі жарияланымдар -4;
https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57203759101
Рейтингтік ғылыми басылымдарда жарияланымдар (импакт-фактормен):
https://dx.doi.org/10.12944/CRNFSJ.6.2.23
http://www.deboni.he.com.br/arquivos_jornal/2019/33/256_Periodico33.pdf
ҚР Ғылым және жоғары білім министрлігінің Ғылым және жоғары білім саласындағы сапаны қамтамасыз ету комитеті тізбесіне кіретін журналдардағы мақалалар:
Монографиялар:
1. Совершенствование технологии фруктово-ягодных кондитерских изделий функционального назначения. Алматы, «Deluxe printery» ЖШС, 2023. – 401 б. ISBN 978-601-08-3491-0
Зияткерлік меншік туралы куәліктер, патенттер:
Почетный профессор Казахского национального аграрного университета. Карьера. 1979 г. — Кайрат Айтуганов начал работать оператором цеха перевозки Кокчетавского почтамта. 1984-1985 гг. — ассистент кафедры почвоведения Целиноградского сельхозинститута. 1987-1989 гг. — агроном, старший агроном, главный экономист совхоза Карабулакский Зерендинского р-йона Кокчетавской обл.
.png)