Главная / Секция: Современные инновационные технологии производства и управления качеством продукции
Секция: Современные инновационные технологии производства и управления качеством продукции

Абубакирова, Л.Д. Дәнді-дақылдың сапасын тұрақты жақсарту: құрамы бақылауда / Л.Д. Абубакирова, Т.Ч. Тултабаева // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 181-184.

Ажимгереева, А.Б. Жоғары оқу орындарындағы тәуекелдерді басқару стандарттарын салыстырмалы талдау / А.Б. Ажимгереева, С.С. Алдабергенова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 184-187.

Ниязбекова, Р.К. Законодательство, технические регламенты, международные стандарты и приницпы хассп,механизмы  и инструменты обеспечивающие качество пищевой продукции / Р.К. Ниязбекова, Г.К. Каримова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 187-191.

Комекбаев, Е.С. Возможности улучшения образовательных программ посредсвом внедрения двудипломного образования: проблемы и рекомендации / Е.С. Комекбаев, Д.Б. Курмангалиева // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 191-195.

Молдахметова, А.Е. Технологии поверхностного упрочнения, получения защитных покрытий и методы оценки показателей качества обрабатываемых деталей / А. Е. Молдахметова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 195-198.

Оспанова, Б.Қ. Сүтқышқылды өнімдер өндіруде өсімдік қоспасы ретінде шырғанақ жемісін қолданудың тиімділігі / Б.Қ. Оспанова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 198-201.

Рыспаева, У.А. Пропион қышқыл бактериясының жартылай ысталған шұжық өнімінің құрамына және физикалық химиялық қасиеттеріне әсері / У.А. Рыспаева // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 201-204.

Sagandyk, А.Т. Whey processing and production of food from it / А.Т. Sagandyk, G.N. Zhakupova // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- P. 204-207.

Шаймуратова, Э.С. Актуальность разработки системы оценки показателей  качества плазмозакаленных лемехов на основе требований   межгосударственных стандартов / Э.С. Шаймуратова, А.А.  Гуляренко // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 207-209.

Абдукаримова, А.К. Жоғары оқу орнының ішкі білім сапасын бақылау жүйесі / А.К. Абдукаримова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 209-212.

Ниязбекова, Р.К. Ресурстарды үнемдейтін технологиялар арқылы целлюлоза алу / Р.К. Ниязбекова, А.А. Ибжанова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 213-214.

Ашимова, А. Тритикал ұнын кондитерлік өнеркәсіпте қолдану мүмкіндіктері / А. Ашимова, С. Б. Ермекбаев // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 214-217.

Бектемиров, Ж. Разработка технологии вареных колбас с использованием пищевой добавки / Ж. Бектемиров, Ш.Б. Байтукенова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 217-219.

Жумабаева, Г.А. Құс етінен жасалған жартылай фабрикаттарды дайындау кезінде өсімдік шикізатын пайдалану / Г.А. Жумабаева // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 219-222.

Казезова, Г. С. Жылқы етінен функционалды ет жартылай фабрикатын өндіру технологиясын жасау / Г. С. Казезова, Ш. Б. Байтукенова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 222-224.

Әлтайұлы, С. Мақсары дәндерінен тағамдық және құрама жем өнімдерін алу үшін қайта өңдеудің қалдықсыз технологиясы / С. Әлтайұлы, Н. Қажымұрат // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19» посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана» - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б.224-227.

Калдыбай, Д. А. Актуализация нормативной базы испытательной лаборатории / Д.А. Калдыбай, Д. Б. Курмангалиева // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 227-229.

Курмангалиева, Д. Б. Развитие экспорта пищевой продукции Казахстана / Д.Б. Курмангалиева, А.Р. Лекерова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 229-231.

Маралова, Н.Е. Ет-сүйекті қоспа қосылған пісірілген шұжық технологиясын жетілдіру / Н.Е. Маралова, А.Л. Касенов // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 231-233.

Мусаинова, М.Ж. Подходы в разработке интегрированной системы менеджмента / М.Ж. Мусаинова, С.С. Алдабергенова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 233-235.

Мусина, Ә.М. Қазақстандағы мақсары майының жағдайы мен оның бастапқы сапалық көрсеткіштері / Ә.М. Мусина, Б.М Искаков. // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 236-238.

Тултабаева, Т.Ч. Ешкі сүтіне қосылған өсімдік қоспасының сапасын бағалау / Т.Ч. Тултабаева, А.А. Мұрат // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 239-241.

Нагайко, И.А. Плазменная закалка как метод повышения износостойкости рабочих органов почвообрабатывающих машин / И. А. Нагайко, А. А. Гуляренко // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 241-244.

Нургазиева, А.Ж. ҚР өндіретін сүт және сүт өнімдерінің қазіргі сұраныс жағдайы / А.Ж. Нургазиева, Г.Т. Юсупова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 244-249.

Ниязбекова, Р. К. «Зығыр күнжарасын пайдалану бойынша нормативтік құжаттаманы талдау» / Р. К. Ниязбекова, А. А. Ибжанова, А. А. Ортай // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». – 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 249-250.

Раунақ, К. Применение пищевых добавок в молочной отрасли / К. Раунақ // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 251-252.

Сабыр, А.Е. Аққайынның қабығынан биологиялық белсенді лупан тобына жататын тритерпеноидтарды бөліп алудың технологиясы / А.Е. Сабыр // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 253-254.

Касенов, А. Л. Жылқы еті негізінде ірі кесекті ет өнімінің технологиясын жетілдіру / А. Л. Касенов, М. Б. Сагандыкова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 255-257.

Сәрсенбаева, А.Т. Сиыр етінен тұшпара өндіру технологиясын жетілдіру / А.Т. Сәрсенбаева, Ш. Б. Байтукенова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 257-259.

Темиртаева, З.Е. Разработка и исследование технологии функционального сливочно-растительного спреда с использованием различных ингредиентов / З.Е. Темиртаева, Б.К. Тарабаев, К.А. Байгенжинов // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 259-262.

Төрегелді, З.С. Жұмсақ ірімшік өндірісінің ресурс үнемдейтін технологиясын зерттеу және әзірлеу / З. С. Төрегелді, Г.Н. Жакупова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 263-266.

Тунгат, А. Қырғыш конвейерлердің құрылымдарының өндірістік қабілеттілігін бағалау / А. Тунгат // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 266-270.

Шаймуханбетова, Ж. Теория облучения пищевых продуктов / Ж. Шаймуханбетова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 270-273.

Шугубаева, У. Сапалы сүт шикізатын өндірудегі заманауи үрдістер / У. Шугубаева // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 273-274.

Шупанова, А.Н. Қоңыр балдыр сығындысы - биологиялық белсенді заттар / А.Н. Шупанова, О. А. Аймаков // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 275-277.

Яковенко, А.А. Предпосылки развития цифровизации в республике Казахстан / А.А. Яковенко, Д. Б. Курмангалиева // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 277-281.

Әлтайұлы, С. Қазақстанда сүт өнімдерінің қалдықсыз өндірісін дамыту перспективалары / С. Әлтайұлы, Л.Г. Кудренова, С.Қ. Бекбай // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 281-285.

Ниязбекова, Р.К. Развитие методов активации летучих зол экибастузских ТЭЦ / Р.К. Ниязбекова, Ж.Т. Ибраева, С.С. Алдабергенова, Б. Н. Салимов // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 285-288.

Леонидова, Б.Л. Асқабақ, қызыл бұршақ сығындысы қосылған тамақ өндірісінде қолданылатын құндылығы жоғары ет деликатесінің технологиясын әзірлеу / Б.Л. Леонидова, А.Ғ. Төлепберген // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 288-289.

Машанова, Н. С. Функционалды тамақтану үшін итмұрын сығындысын алудың технологиялық аспектілері / Н.С. Машанова, Л.Г. Кудренова, Г. Мәжит // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 290-293.

Сатаева, Ж.И. Регенерация растительных масел / Ж.И. Сатаева, М.Е. Смагулова, Н.С. Машанова, А.А. Сулейменов // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 294-296.

Сатаева, Ж.И. Способы регенерации отработанных растительных масел / Ж.И. Сатаева, Н.С. Машанова, М.Е. Смагулова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 297-299.

Токышева, Г.М. Исследование качественных показателей козлятины выращивающихся в акмолинской области / Г.М. Токышева, М.М. Какимов, К.К. Макангали // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 300-301.

Токышева, Г.М. Сравнительный анализаминокислотного состава козлятины разных пород / Г.М. Токышева, Л. Наматулла, А. Әмірхан, К. К. Макангали // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 302-303.

Токышева, Г.М. Сравнительный анализ жирно-кислотного состава козлятины / Г.М. Токышева, Д. Айкен, Ш. Бекен, К.К. Макангали //  «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 304-305.

Токышева, Г.М. Изучение состава белковых фракций козлятины / Г. М. Токышева, А.Х. Мулдашева, А.Т. Костанова, К.К. Макангали // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 305-307.

Агутова, С.И. Подходы к модернизации и развитию эко-производства продуктов из генетически неизмененной сои, вы-ращенной на территории Российской Федерации / С.И. Агутова, И.А. Глотова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 307-311.

Адашева, Д.Р. Химическая структура некоторых овощей и его свойства / Д.Р. Адашева, О.Т. Исмоилжонов // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 311-313.

Адашева, С.Р. Краткий анализ данных о влиянии химизации сельского хозяйства на здоровье человека / С.Р. Адашева, Ж.Д. Камолиддинов // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 313-314.

Додаев, К.О. Совершенствованная технология фруктовых соус-паст / К. О. Додаев, Р.А. Акрамбаев, Ш.Н. Атаханов, А.А. Шарифжанов // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 315-317.

Акрамбоев, Р.А. Химический состав и питательная ценность топинамбура / Р.А. Акрамбоев, М.Х. Эгамназаров, Н.И. Арслонбеков // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 317-319.

Верма, Сунил. Исследование времени сушки листья тутовника / Сунил Верма, Ж.Э. Сафаров, Ш.А. Султанова, А.Б. Усенов // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 319-323.

Дадаев, Г. Расчёт процесса сушки травянистых диетических материалов в  гелиосушильных установках / Г.    Дадаев, Ж. Сафаров, Ш. Султанова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 323-326.

Долгополова, Н.В. Технологические свойства зерна озимой пшеницы / Н.В. Долгополова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 327-330.

Қаптама қағазын өндіру технологиясын квалиметриялық бағалау нәтижелерін статистикалық талдау / А.А. Ибжанова, Р.Қ. Ниязбекова, Ғ. М. Мұхамбетов, І.С. Жақыпбекова, Г. К. Каримова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 330-332.

Зығыр сабанынан целлюлоза алудың экологиялық қауіпсіз үрдісі / А. А. Ибжанова, Н.С. Машанова, Ж.И. Сатаева, М.Е. Смагулова, З. Дюсембина // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 332-333.

Қуантай, М.Қ. Ақтөбе облысының тамақ өнеркәсібі даму кезеңінде / М. Қ.  Қуантай, В.У. Омарова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- Б. 334-336.

Лямина, К.В. Продукты переработки ягод калины в технологии хлебобулочных изделий / К.В. Лямина, И.М. Жаркова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 337-339.

Technology of making cheese based on the composition of milk / Q. Mukhiddinov, Sh. Sultanova, J. Safarov, А. Kaddour // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- P. 340-343.

Mukhiddinov, Q. Types and components of cheeses produced in the world / Q. Mukhiddinov, Sh. Sultanova, J. Safarov // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- P. 344-346.

Анализ антиоксидантной активности сушеных плодов боярышника красного / Т.Т. Рахманова, Ш.А. Султанова, В. Давидов // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 356-359.

Овсянников, В. Ю. Ульразвуковое экстрагирование пищевых сред / В.Ю. Овсянников, Н.Е. Дранникова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 348-352.

Patsera, N.M. Innovative, resource saving technology of processing poultry combs / N.M. Patsera, S.B. Verbytskyi, L.I. Voitsekhivska // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- P. 353-356.

Рахманова, Т.Т. Анализ антиоксидантной активности сушеных плодов боярышника красного / Т.Т. Рахманова, Ш.А. Султанова, В. Давидов // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 356-359.

Ремшев, Е. Ю. Влияние циклического нагружения на структуру и механические свойства материалов / Е. Ю. Ремшев // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023 .- Т.I, Ч.I.- C. 359-362.

Рузматова, Д.Т. Биологически активные вещества сливы и абрикосов при производстве фруктовых соусов / Д. Т. Рузматова, К. О. Додаев, Р. А. Акрамбаев // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 362-365.

Эркинов, Д.Д. Физические основы бесконтактного измерения температурных зон инфракраснойсушильнойустановки / Д.Д. Эркинов, Д. И. Самандаров // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 366-369.

Понасенко, А. С. Исследование технологии сушки растительного сырья / А.С. Понасенко, Ж.Э. Сафаров // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 369-371.

Пулатов, М. М. Анализ фруктов с помощью ультрафиолетового облучения / М.М. Пулатов, Ж.Э. Сафаров // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 372-374.

Понасенко, А.С. Исследование конвективной сушки пищевых продуктов / А. С. Понасенко, Ж. Э. Сафаров // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 374-377.

Сират, Д. Сравнительный анализ методов организации строительного производства / Д. Сират // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 377-380.

Оценка неопределенности при определении реологических свойств макаронных изделий / Н.С. Машанова, Ж.И. Сатаева, М.Е. Смагулова, Г. К. Каримова, А. А. Ибжанова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 381-384.

Абхижит, Т. Влияние различных способов сушки на некоторые пищевые ценности плодов белого тутовника / Т. Абхижит, Ш.А. Султанова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 384-387.

Сургаев, В. Разработка аэропонной установки барабанного типа для сити-фермерства / В. Сургаев, В.А. Александров // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 388-390.

Токарева, Т.Л. Состояние развития переработки козлятины / Т.Л. Токарева, Х.У. Усмонжонова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 391-393.

Tukhtaboev, M.R. Factors that seriously affect environmental / M.R. Tukhtaboev, S.E. Satimova // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- P. 393-397.

Тухтабаев, М.Р. Производство инновационной продукции и ее место в народном хозяйстве / М.Р. Тухтабаев, К.И. Туманбаева // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 398-401.

Usenov, A.B. A Model of an ultrasonic extractor used in the food industry / A.B. Usenov, Sh.A. Sultanova, J.E. Safarov // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- P. 401-405.

Ушакова, Д.М. Использование пюре и порошка столовой свеклы в технологии ржано-пшеничных хлебобулочных изделий на закваске / Д. М. Ушакова, О.Е. Темникова // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 408-410.

Ходжаева, Н.Д. Некоторые показатели водного обмена местных сортов твердой пшеницы / Н.Д. Ходжаева, Т.М. Сайидхонов, М.З. Саидхонов // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 411-413.

Султанова, Ш.А. Изменения сычужных сыров при транспортировании и хранении / Ш.А. Султанова, З.К. Эргашева // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 413-416.

Эргашева, З.К. Определение состава брынзыв лабораторных условиях / З.К. Эргашева, Ш.А. Султанова, Х.К. Хабибуллаев // «М.А.Гендельманның 110 жылдығына арналған «Сейфуллин оқулары – 19» халықаралық ғылыми-практикалық конференциясының материалдары = Материалы международной научно-практической конференции «Сейфуллинские чтения – 19», посвященной 110 - летию М.А. Гендельмана». - 2023. - Т.I, Ч.I.- C. 416-418.