Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Әбілова Меруерт Бауржанқызы
Әбілова Меруерт Бауржанқызы

Әбілова Меруерт Бауржанқызы

 

Техника ғылымдарының магистірі

«Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы»

кафедрасының ассистенті

Кабинет 3207, тел. +7(7172)39-73-27

E-mail: m.abilova@kazatu.edu.kz

 

Ғылыми саласы

Глютенсіз тамақ өнімдерін өндіру технологиясын зерттеу, жетілдіру және дамыту.

 

Оқытатын пәндері

Астықты зерттеу және қайта өңдеу өндірісінің теориялық негіздері, тамақ өнімдерін ғылыми зерттеу негіздері, нан және макарон өнімдерінің технологиясы.

Білімі

2006-2010 жж. - Павлодар мемлекеттік технологиялық колледжі, мамандығы 422802 - "Eт және ет өнімдерінің технологиясы"

2010-2012 жж. - Алматы технологиялық университеті, мамандығы 5В072700 - "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы"

2014-2016жж. - Магистратура С. Сейфуллин атындағы ҚазАТУ, 6М072800 - "Қайта өңдеу өндірісінің технологиясы" мамандығы.

2018 - 2021 жж. – Докторантура-С. Сейфуллин атындағы ҚазАТУ, 6D072800 - "Қайта өңдеу өндірісінің технологиясы" мамандығы

Еңбек өтілі

2013-2015жж. С. Сейфуллин атындағы ҚазАТУ "АШ және АӨМ" кафедрасының лаборанты ;

2016 жылдан бастап С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті "Тамақ және қайта өңдеу өңдірістерінің технологиясы" кафедрасының ассистенті.

Біліктілікті арттыру

  • University of Agriculture in Krakow     , Poland «Curent Problems with Classifcation and Evaluation of Soil» (2015 г.);
  • С. Сейфуллин атындағы ҚАТУ, «Инновации в образовательном процессе высшей школы» (2017 г.);
  • С. Сейфуллин атындағы ҚАТУ, «SpringerLinkUserTraining» (2016 г.);
  • АТУ, ғылыми тағылымдама «Разработка технологии производства кондитерских изделий на основе безглютенового сырья, выращенного в Казахстане» (2020 г.);

Басылымдар:

  1. Байшугулова Ш.К., Нукешев С.О., Капов С.Н., Есхожин Д. З. A Theoretical Substantiation of a Grain Cleaner with a Compound Motion of the Operating Device Z // International journal of environmental & science education 2016, vol. 11, no. 18, 11385-11392;

  2. Kulushtayeva B., Nurymkhan G., Okuskhanova E., Smolnikova F., Khayrullin,M., Kisimov B., Kozubayeva, L. Technology of production, nutritional value and food safety of gluten free bread // International Journal of Recent Technology and Engineering, 2019, 7(6), с. 1338-1344.