Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Акиндыкова Айниса Альжановна
Акиндыкова Айниса Альжановна

Акиндыкова Айниса Альжановна

 

Техникалық ғылымдарының магистрі, микробиология және биотехнология кафедрасының аға оқытушысы

 Кабинет 8503, телефон:+7 (701) 610 65 25

E-mail: ainisa1989@mail.ru

Ғылыми саласы

Қазақстандағы топырақтың, судың және тағамның ауыр металдармен ластануының қазіргі жағдайын зерттеу, түйе мен бие сүтінен алынған пептидтермен хелаттау арқылы ауыр металдардың биожетімділігінің төмендеуін зерттеу, ауыр металдарды топыраққа секвестрлеу әдістерінің тиімділігін бағалау

 

Оқытатын пәндері

Тағам биотехнологиясы, биостатистика және биоинформатика негіздері, арнайы мақсаттағы ағылшын тілі

 

Білімі

2007-2011 жж.

 

С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, ветеринария және мал шаруашылығы факультеті, «Биотехнология» мамандығы бойынша техника және технологиялар бакалавры

2012-2014 жж.

Алматы технологиялық университеті, тамақ өндірісі факультеті, «Биотехнология» мамандығы бойынша техникалық ғылымдар магистрі

2017-2020 жж.

 

Әл-Фараби атындағы Қазақ Ұлттық университеті, биология және биотехнология факультеті, «Биотехнология» мамандығы бойынша PhD докторантура

 

Еңбек өтілі

2011-2012 жж.

Қазгидромет РМК, қоршаған ортаны ластану мониторингі зертханасы, инженер-химик

2012-2014 жж.

Қазақ тағамтану академиясы, ғылыми қызметкер

2014-2017 жж.

С.Сейфуллин атындағы Казақ Агротехникалық университеті, микробиология және биотехнология кафедрасының ассистенті

2015-2017 жж.

С.Сейфуллин атындағы Казақ Агротехникалық университеті, ветеринария және мал шаруашылығы технологиясы факультетінің декан орынбасары

2020 ж.

С.Сейфуллин атындағы Казақ Агротехникалық университеті, микробиология және биотехнология кафедрасының аға оқытушысы

 

Біліктілік көтеру

  • Әлемдік денгейде микронутриент мәсселесін шешудің инновациялық тәсілдері (72сағ.) / С.Ж.Асфендияров атындағы Казақ ұлттық медициналық университеті, 2014жыл;
  • Тағам қауіпсіздігін қамтамасыз ету проблемалары және міндеттері(8 ECTS) / Казақ ұлттық аграрлық университеті, 2014 жыл;
  • Жоғары мектептің білім беру үдерісіндегі инновациялар / БАжҚОИ С.Сейфуллин атындағы Казақ Агротехникалық университеті, 2015-2016 жж;
  • Ағылшын тілі, «Intermediate» деңгейі/ БАжҚОИ С.Сейфуллин атындағы Казақ Агротехникалық университеті, 2016
  • URAFPA ғылыми зертханасында тағылымдама /Университет Лотарингии (Нанси, Франция), 2019

 

Басылымдар

  1. Akindykova, А.Baubekova, S. Jurjanz. Presence of contaminants in the environment and the food chain over the last 25 years in Kazakhstan // Experimental Biology. Вестник КазНУ. Серия биологическая. №2 (75). 2018
  2. А.А. Акиндыкова, А.С. Баубекова. Изучение ароматобразующей способности молочнокислых бактерий // Материалы международного симпозиума «Астана Биотех 2018» г. Астана, 12-13 июня 2018 г.     
  3. A. Akindykova. Study of metal ions chelation with camel milk proteins // Материалы международной научной конференции студентов и молодых ученых "Фараби əлемі" Алматы, Казахстан, 9-10 апреля 2019 года
  4. A.AkindykovaA.Baubekova, S.Jurjanz, C.Cakir-Kiefer. Isolation and characterization of camel milk proteins // International Journal of Biology and Chemistry, Vol 12, No. 1 (2019)