техника ғылымдарының кандидаты, доцент Кабинет 3102, тел +7(7172) 39-73-27 Телефон: +7 (701) 514 92 93 E-mail: s.yermekbayev@kazatu.edu.kz
|
Ғылыми саласы
Өсімдік өнімдерін сақтау және қайта өңдеу технологиясын жетілдіру және тамақ өнімдерін өндіру техникасы мен технологиясы саласында ғылыми-педагогикалық кадрлар даярлау.
Ғылыми біліктілігі
Ғылыми дәрежесі – 1993 ж. Техника ғылымдарының кандидаты, 05.18.03 "Астықты және басқа да өсімдік өнімдерін алғашқы өңдеу мен сақтау"
Ғылыми атағы – 2003ж. доцент, 05.18.00 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы"
Оқытатын пәндері
Өсімдік шаруашылығы негізінде астықтану, Ұн технологиясы, Жарма технологиясы, Құрама жем технологиясы, Тамақ және қайта өңдеу өндірістеріндегі нанотехнология
Жетекшілік ететін магистранттары мен докторанттары
Магистранты: 20
Білімі
1976-1982 гг. |
Жамбыл технологиялық институты (үздік) Квалификация – инженер-технолог по хранению и переработке зерна; |
1990-1993 гг. |
Мәскеу мемлекеттік тамақ өндірісінің академиясы, аспирант |
Еңбек өтілі
1982-1985 гг. |
Ташкент қаласы, Астық кәсіпорындарын жобалау институты, аға инженер; |
1985-1990 гг. |
Ташкент технологиялық техникумы, бөлім меңгерушісі, Ташкент қаласы; |
1996-2003 гг. |
АТУ, кафедра меңгерушісі, деканнның орынбасары, кафедра доценті, Алматы қаласы; |
2003-2009 гг. |
Факультет деканы,КазУТБ, Астана қаласы; |
С 2009 г. |
С.Сейфуллинатындағы ҚазАТУ, доцент |
Марапаттар, құрмет грамоталары
Біліктілікті арттыру
Басылымдар:
Автор более 100 научных публикаций в отечественных и зарубежных научных журналах индексируемых РИНЦ, ККСОН, в том числе 6 учебников и 11 учебных пособий, 1 монографии.
Ә.Ізтаев, С.Ермекбаев Өсімдік шаруашылығы негізінде астықтану (оқулық) ; ҚР жоғары оқу орындарының қауымдастығы, Алматы, 2014.- 416 бет.;
С. Ермекбаев. Ұн және жарма технологиясы бойынша зертханалық практикум; КазАТУ, Астана, 2015.- 277 бет;
С. Ермекбаев. Послеуборочная обработка проросшего зерна пшеницы (Монография) ; Астана: ТОО «Дәме», 2015 -108 с.;
Ә.Ізтаев, С.Ермекбаев, А.Мынбаева. Ұн өндірісінің технологиясы (оқулық) ; Алматы: ЖШС «Дәуір», 2015. – 408 бет;
С. Ермекбаев Жарма өндірісінің технологиясы (оқу құралы); Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ, 2016.-105 бет;
С. Ермекбаев, А.Нуртаева Тамақ өнімдері технологичсының негіздері (оқу құралы) ; Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ, 2016.-247 бет;
Х. Шкалұлы, С.Ермекбаев Біртұтас, шағын астық өңдеу құрылымдары (оқу құралы) ; Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ, 2016.-259 бет;
С.Б. Ермекбаев, М.М. Какимов Майлы дақылдарды өңдеу және сақтау технологиясы (оқу құралы) ; Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ, 2017.–113 бет;
Әлтайұлы С. Ермекбаев С.Б. Өңдеу өндірістерінің өнімдерін техникалық және химиялық бақылау (оқу құралы); Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ, 2017.–162 бет ;
Қ.Шкалұлы, С.Б.Ермекбаев, М.М.Какимов. Қатты денені ұсақтау (оқу құралы) ; Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚазАТУ баспасы, 2018.– 158 бет;
С.Б. Ермекбаев, Д.Б.Мақсұтова. Тұқымды себу алдында өңдеу (оқу құралы) ; Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚазАТУ баспасы, 2018.–119 бет;
Изтаев А.И., Сатаева Ж.И., Ермекбаев С.Б. Англо-русский-казахский словарь; Нұр-Сұлтан: С.Сейфуллин атындағы ҚазАТУ баспасы, 2019.– 200 бет;
Шкалұлы Қ., Ермекбаев С.Б. Бауырсақ өндіру технологиясы ; Нұр-Сұлтан: С.Сейфуллин атындағыҚазАТУ баспасы, 2019.– 110 бет.
Почетный профессор Казахского национального аграрного университета. Карьера. 1979 г. — Кайрат Айтуганов начал работать оператором цеха перевозки Кокчетавского почтамта. 1984-1985 гг. — ассистент кафедры почвоведения Целиноградского сельхозинститута. 1987-1989 гг. — агроном, старший агроном, главный экономист совхоза Карабулакский Зерендинского р-йона Кокчетавской обл.