Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Ермекбаев Сейткамал Баймуратұлы
Ермекбаев Сейткамал Баймуратұлы

Ермекбаев Сейткамал Баймуратұлы

 

техника ғылымдарының кандидаты, доцент

Кабинет 3102, тел +7(7172) 39-73-27

Телефон: +7 (701) 514 92 93

E-mail: s.yermekbayev@kazatu.edu.kz

 

 

Ғылыми саласы

Өсімдік өнімдерін сақтау және қайта өңдеу технологиясын жетілдіру және тамақ өнімдерін өндіру техникасы мен технологиясы саласында ғылыми-педагогикалық кадрлар даярлау.

Ғылыми біліктілігі

Ғылыми дәрежесі – 1993 ж. Техника ғылымдарының кандидаты, 05.18.03 "Астықты және басқа да өсімдік өнімдерін алғашқы өңдеу мен сақтау"

Ғылыми атағы – 2003ж. доцент, 05.18.00 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы"

Оқытатын пәндері

Өсімдік шаруашылығы негізінде астықтану, Ұн технологиясы, Жарма технологиясы, Құрама жем технологиясы, Тамақ және қайта өңдеу өндірістеріндегі нанотехнология

Жетекшілік ететін магистранттары мен докторанттары

Магистранты: 20

Білімі

1976-1982 гг.

Жамбыл технологиялық институты (үздік) Квалификация – инженер-технолог по хранению и переработке зерна;

1990-1993 гг.

Мәскеу мемлекеттік тамақ өндірісінің академиясы, аспирант

 

Еңбек өтілі

1982-1985 гг.

Ташкент қаласы, Астық кәсіпорындарын  жобалау институты, аға инженер;

1985-1990 гг.

Ташкент технологиялық техникумы, бөлім меңгерушісі,  Ташкент қаласы;

1996-2003 гг.

АТУ,  кафедра меңгерушісі,  деканнның орынбасары, кафедра доценті, Алматы қаласы;

2003-2009 гг.

Факультет деканы,КазУТБ, Астана қаласы;

С 2009 г.

С.Сейфуллинатындағы ҚазАТУ, доцент

 

Марапаттар, құрмет грамоталары

  • «Құрмет грамотасы» Қазақстан Республикасының Ауыл шаруашылығы министрлігі , 2016 жыл;
  • «Құрмет грамотасы» Қазақстан Республикасының Білім және ғылым министрлігі , 2016 жыл.

Біліктілікті арттыру

  • МоделированиедеятельностисубъектовНациональнойсистемыквалификацийРеспубликиКазахстан и разработкаквалификационных(сертификационных) стандартов, квалификационных(сертификационных)  программ и оценочных материалов».  АО Республиканскийнаучнометодический центр г.Астана, (25-29 июня 2018 г.);
  • «Оқытудың заманауи формалары мен әдістері:ізденістер мен шешімдер», Ы.Алтынсарин атындағы ҰБА, «ҚазУТБ» АҚ, «Өрлеу БАҰО» АҚФ Нұр-Сұлтан қаласы (30 наурыз-4 сәуір 2020 ж.).

Басылымдар:

Автор более 100  научных публикаций в отечественных и зарубежных научных журналах индексируемых  РИНЦ, ККСОН, в том числе 6 учебников и 11 учебных пособий, 1 монографии. 

  1. Ә.Ізтаев, С.Ермекбаев Өсімдік шаруашылығы негізінде астықтану (оқулық) ; ҚР жоғары оқу орындарының қауымдастығы, Алматы, 2014.- 416 бет.;

  2. С. Ермекбаев. Ұн және жарма технологиясы бойынша зертханалық практикум; КазАТУ, Астана, 2015.- 277 бет;

  3. С. Ермекбаев. Послеуборочная обработка проросшего зерна пшеницы (Монография) ; Астана: ТОО «Дәме», 2015 -108 с.;

  4. Ә.Ізтаев, С.Ермекбаев, А.Мынбаева. Ұн өндірісінің технологиясы (оқулық) ; Алматы: ЖШС «Дәуір», 2015. – 408 бет;

  5. С. Ермекбаев Жарма өндірісінің технологиясы (оқу құралы); Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ, 2016.-105 бет;

  6. С. Ермекбаев, А.Нуртаева Тамақ өнімдері технологичсының негіздері (оқу құралы) ; Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ, 2016.-247 бет;

  7. Х. Шкалұлы, С.Ермекбаев Біртұтас, шағын астық өңдеу құрылымдары (оқу құралы) ; Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ, 2016.-259 бет;

  8. С.Б. Ермекбаев, М.М. Какимов Майлы дақылдарды өңдеу және сақтау технологиясы (оқу құралы) ; Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ, 2017.–113 бет;

  9. Әлтайұлы С. Ермекбаев С.Б. Өңдеу өндірістерінің өнімдерін техникалық және химиялық бақылау (оқу құралы); Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ, 2017.–162 бет ;

  10. Қ.Шкалұлы, С.Б.Ермекбаев, М.М.Какимов. Қатты денені ұсақтау (оқу құралы) ; Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚазАТУ баспасы, 2018.– 158 бет;

  11. С.Б. Ермекбаев, Д.Б.Мақсұтова. Тұқымды себу алдында өңдеу (оқу құралы) ; Астана: С.Сейфуллин атындағы ҚазАТУ баспасы, 2018.–119 бет;

  12. Изтаев А.И., Сатаева Ж.И., Ермекбаев С.Б. Англо-русский-казахский словарь; Нұр-Сұлтан: С.Сейфуллин атындағы ҚазАТУ баспасы, 2019.– 200 бет;

  13. Шкалұлы Қ., Ермекбаев С.Б. Бауырсақ өндіру технологиясы ; Нұр-Сұлтан: С.Сейфуллин атындағыҚазАТУ баспасы, 2019.– 110 бет.