Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Искаков Бауыржан Мырзабекұлы
Искаков Бауыржан Мырзабекұлы

Искаков Бауыржан Мырзабекұлы

 

Техника ғылымдарының магистрі, докторант,

"Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің

технологиясы" кафедрасының ассистенті

Кабинет 3224Б, тел. +7(7172)39-73-27

E-mail: baissemey@bk.ru

 

 

Ғылыми саласы

Ет өнеркәсібінің техникасы мен технологиясы (сойылған жануарлардың қанын сепарациялау, центрифугалау және ет өнеркәсібінің жабдықтарын жетілдіру). Өсімдік майларын өндіру техникасы мен технологиясы.

Оқытатын пәндері

Тамақ өнімдерін өндіру жабдығы, шикізатты тереңдете қайта өңдеуге және биоотын өндіруге арналған жабдық, қайта өңдеу өндірістерінің процестері мен аппараттары.

Білімі

2009-2013 ж. Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті 5В072400-Технологиялық машиналар және жабдықтар мамандығы бойынша, "бакалавр"дәрежесі.

2013-2015 ж. Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университеті, 6М072400 – Технологиялық машиналар және жабдықтар мамандығы бойынша, "магистр"дәрежесі.

2020 – қазіргі уақытқа дейін. С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті D111 – Тамақ өнімдерін өндіру мамандығы бойынша, "PhD"дәрежесі.

Еңбек өтілі

2010-2014ж.–Семей қаласының балалар биологиялық орталығындағы "Жасыл Ел" студенттік отряды.

2013-2014 ж. –Семей қаласы әкімдігінің жанындағы "Жастар орталығы" КММ кеңсе-менеджері.

01.09.2015 – қазіргі уақытқа дейін.С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің "тамақ және қайта өңдеу өндірісінің технологиясы" кафедрасының ассистенті.

Біліктілікті арттыру

Тақырып атауы

Өту орны мен кезеңі

Оқыту өткен ұйымның атауы

Аяқтау нысаны

1

3

4

5

7

1

Глубокое сепарирование крови убойных животных

г. Кемерово, РФ.

26.05.-07.06.2014

Кемеровский технологический институт пищевой промышленности

Сертификат

2

Аграрная техника и современные технологии (теория и практика)

С. Зеренда, Казахстан.

25.07.-30.07.2016

Немецкий аграрный центр в Казахстане

Сертификат

3

Жоғарғы мектептің білім беру үрдісіндегі инновациялар

Астана қ., Қазақстан.

12.12.2017-30.05.2018

С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

Сертификат

3

С. Сейфуллин атындағы ҚАТУ АҚ-ның академиялық және басқарушылық дербестікті кеңейту жағдайындағы жаңа академиялық саясат

Астана қ., Қазақстан.

20.12.-21.12. 2018

С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

Сертификат

4

Университеттегі тәртіп ортасы: Дәстүрлер мен инновациялар

Астана қ., Қазақстан.

24.12. 2019

С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

Сертификат

5

Қазақ тілі әліпбиін латын графикасына көшіру жағдайындағы жоғарғы оқу орындары профессор-оқытушылар құрамының кәсіби құзыреттілігін арттыру

Астана қ., Қазақстан.

06.12. 2019

Тіркеу номері: 00245

Өрлеу біліктілікті арттыру орталығы АҚ

Сертификат

6

Білім беру қызметін жүзеге асыру үшін қашықтықтан оқу технологиялары мен платформалары

Астана қ., Қазақстан.

16.11.2020

Тіркеу номері: 04068

С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

Сертификат

7

Modern technologies of milking sheep using a mobile milking machine

Астана қ., Қазақстан.

05.11.2021

Турецкое агентство по сотрудничеству и координацииTIKA

Сертификат

 

Басылымдар:

РҒДИ, БҒСБК индекстелетін отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 30-дан астам ғылыми жарияланымның, оның ішінде 3 оқу құралының авторы.

Ұсынылған бағыттар бойынша соңғы 5 жылдағы ең маңыздылары:

БҒСБК-дағы басылымдары:

  1. А.Х. Мулдашева, Б.М. Искаков., Н. Мұратжанқызы.Шырғанақ жемісі мен бал қосылған сүзбе технологиясы және оны алу жолы. Семей қаласының Шәкәрім атындағы университетінің «Хабаршысы». ISSN 1607-2774. №4 (80) г.Семей 2017 ж. 61-65 бет.
  2. А.Х. Мулдашева, Б.М. Искаков., Н. Мұратжанқызы.Балғын және құрғақ шырғанақ дәндеріндегі майда еритін дәрумендерді зерттеу. Семей қаласының Шәкәрім атындағы университетінің «Хабаршысы». ISSN 1607-2774. №4 (80) г.Семей 2017 ж. 57-61 бет.
  3. Ф. Жайлау., С. Д. Токаев., М. М. Какимов., Д. К. Дюсембаев., Б. М. Искаков.Қалпына келтірілген, қаймағы алынбаған сүттегі құрғақ заттар құрамының сыр өндірісінің технологиялық сипаттамасы мен сапасына әсері. С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің Ғылыми жаршысы. ISSN 2079-939X. Басылым индексі – 75830. №3 (94). Астана қ. 2017 ж. 35-42 б.
  4. Ж.Х. Тохтаров, М.М. Какимов, А.К. Игенбаев, Б.М. Искаков. Престеу процесі кезіндегі ет-сүйекті шыжықтың биохимиялық құрамының өзгеруі. Семей қаласының Шәкәрім атындағы университетінің «Хабаршысы». ISSN 1607-2774, № 1(85)2019, Свидетельство № 13882-Ж, 161-164 б.

Оқу құралдары:

  1. Б. К. Тарабаев, М. Ж. Арынбаева, Б. М. Искаков.Астық өңдеу технологиясы.С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің баспасы, 2018 жыл ISBN 987-9965-799-12-9. 134 бет.

  2. М. М. Кәкімов., С. Ә. Кәрденов., Б. М. Искаков., Д. Қ. Дюсембаев. Қайта өңдеу өндірісінің технологиялық машиналары мен жабдықтары (I бөлім). С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің баспасы, 2018 жыл ISBN 987-9965-799-11-2. 126 бет.

  3. Б. К. Тарабаев, Б. М. Искаков, М. Ж. Есенбек. Астық кептіру технологиясы.С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің баспасы, 2020 жыл ISBN 987-9965-799-11-2.267 бет.