Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Леонидова Балхаш Леонидовна
Леонидова Балхаш Леонидовна

Леонидова Балхаш Леонидовна

 

Техника ғылымдарының кандидаты

«Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің

технологиясы» кафедрасының аға оқытушысы

Кабинет 3224б, тел.: +7 (776) 987 19 69

E-mail: b.leonidova@kazatu.edu.kz

 

Ет-сүт өнімдерін (сарысу, май сарысуы) қалдықсыз қайта өңдеу технологиясын және өсімдіктердің қайта өңдеу өндірістерін кешенді өңдеудің тиімді жолдарын жетілдіру және тамақ өнімдерін өндіру техникасы мен технологиясы саласында ғылыми-педагогикалық кадрлар даярлау. 

Ғылыми біліктілігі

Ғылыми дәрежесі - 2010 техника ғылымдарының кандидаты, 05.18.04 - "Ет, сүт, балық өнімдері және тоңазытқыш өндірісінің технологиясы"

Оқытатын пәндері

Тамақ өнімдерінің сапасын бағалау әдістері, Өсімдік шаруашылығы өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бағалау, технохимиялық бақылау 

Жетекшілік ететін магистранттары

Жетекшілік етумен сәтті қорғағандар

Магистранттар – 7

Білім алып жатқан магистранттар

Магистранттар – 1 

Білім

1997-2002 ж. ж. "Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті" РМҚК, инженерлік-технологиялық факультеті, "Ет және ет өнімдерінің технологиясы" мамандығы

2002-2005 ж. ж. "Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті" РМҚК 05.18.04 – "Ет, сүт, балық өнімдері және тоңазытқыш өндірісінің технологиясы" мамандығы бойынша Аспирантура

Еңбек өтілі

2002 ж. Семей қаласындағы "Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті" РМҚК сырттай-қашықтықтан оқыту факультетінің хатшысы.;

2005-2010 жылдары Семей қаласындағы "Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті" РМҚК "Ет, сүт және тамақ өнімдерінің технологиясы" кафедрасының оқытушысы.;

2010 жылдың қыркүйек айынан бастап С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің аға оқытушысы, Нұр-Сұлтан қаласы.

Марапаттары, құрмет грамоталары

 ҚазАТУ ректоры атынан алғыс хаттар. С. Сейфуллин, 2012 ж.

Біліктілікті арттыру

Тақырып атауы

Өту орны мен кезеңі

Оқыту өткен ұйымның атауы

Аяқтау нысаны

1

3

4

5

7

1

3

4

5

6

1

«Использование возможностей лаборатории инженерного профиля «Научный центр радиоэкологических исследований» по мониторингу и обеспечению радиоэкологической безопасности Семейского региона ВКО»

Семей,

2010 г.

 

«Семипалатинский государственный университет имени Шакарима»

Сертификат

2

Повышения педагогического мастерства преподавателей

г. Астана                     2011 г.

Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина

Сертификат

3

Intensive General English

Малазия, г. Куала-Лумпур                             2013 г.

English Language Company

Сертификат

 

Жарияланымдар: 

Оқу құралы-2; пайдалы модельге патент-2; базалардағы ғылыми мақалалар: БҒСБК-10-нан астам

Ұсынылған бағыттар бойынша соңғы 5 жылдағы ең маңыздылары:

  1. Леонидова Б.Л., Иржанова А.К. Оценка загрязнения чужеродными элементами зернового сырья / Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. –Семей, 2016. -№3 –С. 84-88.
  2. Леонидова Б.Л., Жмачкина Л.Д. Результаты краткого анализа удельных энергозатрат при сушке зерна в рециркуляционных и других типах зерносушилок и оценка коэффициентов полезного действия данных зерносушилок / Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің хабаршысы. –Семей, 2016. -№3 –С. 80-83.
  3. Леонидова Б.Л., Уразалина Г. Совершенствование технологии натурального продукта из сыворотки с фитодобавками / ІХ халықаралық материалдар. Студенттік ғылым. конф. "Студенттік ғылыми форум 2017" -https://files.scienceforum.ru/pdf/2017/37038.pdf
  4. Айгозина А.М., Леонидова Б.Л., Алтайулы С. Разработка технологии производства йогурта с использованием сельдерея и корицы / Тамақ өнеркәсібіндегі Инновациялық технологиялар: ғылым, білім және өндіріс «Халықаралық ғылыми-техникалық конференциясының материалдары» - Воронеж, 2018.-С.243-247.
  5. Леонидова Б.Л., Айгозина А.М. Разработка технологии производства молочных продуктов профилактического назначения с использованием растительного сырья / С.Сейфуллиннің 125 жылдығына арналған "Сейфуллин оқулары – 15: Жастар, ғылым, технология - жаңа идеялар мен перспективалар" атты Халықаралық ғылыми-теориялық конференция материалдары. - Нұр-Сұлтан, 2019. - Т. І, Ч. 1 - С. 150-153.
  6. Шамбыл Г.Б., Алтайулы С.А., Карденов С.А., Куцова А.Е., Леонидова Б.Л. Инновационная технология производства обогащенных макаронных изделий с мукой их жмыха семян кунжута / Материалдар халықаралық студенттік ғылыми хабаршы. - Мәскеу, 2019. –N3; URL: www.eduherald.ru/ru/article/view?id=19683

Оқу құралдары:

  1. Леонидова Б.Л. Научно-теоретические основы пищевых производств / Оқу құралы-Астана: С. Сейфуллин атындағы ҚазАТУ баспасы, 2018. – 134 б.
  2. Леонидова Б.Л., Диханова М.Б. Совершенствование переработки и хранения продукции растениеводства / Оқу құралы-Астана: С. Сейфуллин атындағы ҚазАТУ баспасы, 2018. – 134 б.

Алынған патенттер:

  1. Пайдалы модельге Патент № 5167 ҚР. «Профилактикалық мақсаттағы байытылған тауық жартылай фабрикаты» / Леонидова Б.Л., Кеңгірбайқызы Гүлден; жариялым. 17.07.2020, www.kazpatent.kz