Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Мақанғали Қадыржан Қонысбайұлы
Мақанғали Қадыржан Қонысбайұлы

Мақанғали Қадыржан Қонысбайұлы

 

PhD

«Тамақ және қайтаөңдеу өндірістерінің технологиясы»

кафедрасының аға-оқытушысы

 Кабинет 3224Б, тел. +7(707) 982-24-48

E-mail: k.makangali@kazatu.edu.kz

 

Ғылыми саласы

Ет шикізатын кешенді өңдеуге байланысты іргелі және қолданбалы сипаттағы зерттеулер, ет-өсімдік шикізаты негізінде құрамдастырылған ет өнімдерін жетілдіру, ҚР ет саласының дамуын болжау және тамақ өнімдерін өндіру техникасы мен технологиясы саласында ғылыми-педагогикалық кадрлар даярлау.

Ғылыми біліктілігі

2020ж. Академиялық дәреже-PhD, 6D072700 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы"

Оқытатын пәндері

Тамақ өнімдерін ғылыми зерттеу негіздері

Жетекшілік ететін магистранттары мен докторанттары

Білім алып жатқан докторанттар мен магистранттар

PhD доктор– 1: Муханбетова Н.А., 2023;

магистранттар-1: Абдильманов А., 2022;

Білімі

2008-2012 жж. 050727 «Азық-түлік тағамдары технологиясы» мамандығы бойынша бакалавры, С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

2013-2015 жж. 6М072700  «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша техника ғылымдарының магистрі, С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

2015-2018 жж. 6D072700 «Азық-түлік тағамдар технологиясы» мамандығы бойынша PhD докторантура, Алматы Технологиялық  университеті 

 

Еңбек өтілі

2018-2021жж. – С.Сейфуллинатындағы Қазақ агротехникалық университетінің ассистенті

2021 ж. бастап С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің аға оқытушысы

Қытысқан зерттеу жобалары 

Мемлекеттік тапсырыс шеңберінде ҒЗЖ орындауға қатысу:

2015-2017 жж. -Ғылыми қызметкер №0457/ГФ4 «Өсімдік-мал кешенінің функционалды және биокорригирлеуші сипаттамаларын зерттеу және оның негізінде жергілікті шикізат көздерін қолданып, жаңа заманғы ұлттық ет өнімдерінің технологиясын жасау»

2021-2023 жж. - AP09058213 "Ет өнеркәсібінің дәстүрлі емес шикізат ресурстарынан балалар тағамының ет өнімдерінің технологиясын жасау" жобасының жетекшісі 

Марапаттар, құрмет грамоталары

2018 ж. - «Qualityinnovationoftheyear» халықаралықбайқауының ұлттық іріктеуінің жеңімпазы;

2017 ж. – «Жас ғалым» номинациясы бойынша Қостанай облысы жастардың алтын кітабының лауреаты;

2016 ж. – «Сауран» атты ысталып-пісірілген ет өнімінің технологиясын жасалуы үшін, «Золотаяосень» Ресей агроөнеркәсіптік көрме. Мәскеу, 2016. Алтын медаль. Российскаяагропромышленнаявыставка «Золотаяосень». Москва, 5-8 октября 2016.

2016 ж. – «Ұлытау» атты ысталып-пісірілген ет өнімінің технологиясын жасау үшін IFFA көрмесінде алтын медаль иегері. Германия, 2016

Біліктілікті арттыру

Тақырыпатауы

Өту орны мен кезеңі

Оқытуөткенұйымныңатауы

Аяқтаунысаны

1

Научная стажировка

г. Урумчи, КНР , 2014

СиньЦзяньский Аграрный университет

Сертификат

2

Научная стажировка

г. Москва, РФ, 2016

Всероссийский научно-исследовательский институт мясной промышленности им. В.М. Горбатова

Сертификат

3

Производственная стажировка

г. Экибастуз, 2019

ТОО «Рахмет»

Сертификат

 

Басылымдар:

Scopus, РИНЦ, ККСОН индекстелетін отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 40-ден астам ғылыми жарияланымның, оның ішінде 2 оқу құралы, 2 ҚР патенттерінің авторы.

Хирша Индексі (Scopus) – 2.

Ұсынылған бағыттар бойынша соңғы 5 жылдағы ең маңыздылары:

 

Web of Science, Scopus басылымдары:

  1. Study of sea buckthorn seed powder effect on the production of cooked-smoked meat products from camel meat and beef , PeriodicoTcheQuimica, 16: 130-139. – 2019. (процентиль 72) http://deboni.he.com.br/Periodico33.pdf
  2. Study of the National Cooked Smoked Meat Products While Tests with Laboratory Animals at the Pathology Models with the Purpose to Confirm the set of Biocorrective Features, Current Research in Nutrition and Food Science journal. - Vol. 6(2) 536-551 (2018). (процентиль 35)

https://www.foodandnutritionjournal.org/volume6number2/study-of-the-national-cooked-smoked-meat-products-while-tests-with-laboratory-animals-at-the-pathology-models-with-the-purpose-to-confirm-the-set-of-biocorrective-features/

  1. Interethnic Differences in the Main Anthropometric Indicators and Indices for Assessing Physical Development / ZhanarSuyundikova, DamilyaKonysbaeva, GaukharBaubekova, AinurYermekova and GulzhanTokysheva // BIOSCIENCE RESEARCH, 201916(2):1297-1307. https://www.isisn.org/BR16(2)2019/1297-1307-16(2)2019BR19-17.pdf

 

КОКСОНдағы басылымдары:

  1. Разработка технологии национальных продуктов из нетрадиционных видов мясного сырья. ВестникКазНИТУ. –Алматы, 2017. -№4. –С.407-411.
  2. Исследование биологической ценности верблюжатины. ВестникКазНИТУ. –Алматы, 2017. -№4. –С.444-449.
  3. 3. Исследование пищевой ценности баранины. ВестникКазНИТУ. –Алматы, 2017. -№4. –С.449-454.
  4. Исследование электромассирования на структурно-механические свойства баранины. ВестникКазНИТУ. –Алматы, 2017. -№4. –С.454-459.
  5. 5. Совершенствование технологии разделки конины. ВестникКазНИТУ. –Алматы, 2017. -№4. –С.459-466.
  6. Разработка технологии национальных продуктов из конины с применением растительных компонентов. ВестникКазНИТУ. –Алматы, 2017. -№4. –С.466-470.
  7. Исследование биологической ценности верблюжатины. ВестникКазНИТУ. –Алматы, 2017. -№6. –С.299-303.
  8. Технология приготовления рассола в производстве национальных мясных продуктов из говядины с применением биокоррегирующих компонентов . ВестникКазНИТУ. –Алматы, 2018. -№2. –С.362-369.
  9. Исследование влияния порошка из семян облепихи на качественные показатели варено-копченых мясных продуктов из верблюжатины и говядины. ВестникКазНТУ. – Алматы, 2019. – №3. – С.408-4016.
  10. 10. Разработка технологии производства мясных консервов – «мясо тушеное из верблюжатины». ВестникКазНТУ. – Алматы, 2019. – №3. – С.416-421.

 

Алынған инновациялық патенттер:

  1. Способ производства реструктурированного варено-копченого мясного продукта в оболочке. Патент наполезную модель №3139 (Заявка 2018/0297.2 от 25.10.2016) Номер и дата бюллетеня № 36 24.09.2018
  2. Способ производства цельномышечных мясных изделий из конины, обогащенных растительными компонентами. Патент на полезную модель №3140. (Заявка 2018/0298.2 от 25.10.2016). Номер и дата бюллетеня № 36 от 24.09.2018