PhD «Тамақ және қайтаөңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасының аға-оқытушысы Кабинет 3224Б, тел. +7(707) 982-24-48 E-mail: k.makangali@kazatu.edu.kz |
Ғылыми саласы
Ет шикізатын кешенді өңдеуге байланысты іргелі және қолданбалы сипаттағы зерттеулер, ет-өсімдік шикізаты негізінде құрамдастырылған ет өнімдерін жетілдіру, ҚР ет саласының дамуын болжау және тамақ өнімдерін өндіру техникасы мен технологиясы саласында ғылыми-педагогикалық кадрлар даярлау.
Ғылыми біліктілігі
2020ж. Академиялық дәреже-PhD, 6D072700 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы"
Оқытатын пәндері
Тамақ өнімдерін ғылыми зерттеу негіздері
Жетекшілік ететін магистранттары мен докторанттары
Білім алып жатқан докторанттар мен магистранттар
PhD доктор– 1: Муханбетова Н.А., 2023;
магистранттар-1: Абдильманов А., 2022;
Білімі
2008-2012 жж. 050727 «Азық-түлік тағамдары технологиясы» мамандығы бойынша бакалавры, С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
2013-2015 жж. 6М072700 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша техника ғылымдарының магистрі, С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
2015-2018 жж. 6D072700 «Азық-түлік тағамдар технологиясы» мамандығы бойынша PhD докторантура, Алматы Технологиялық университеті
Еңбек өтілі
2018-2021жж. – С.Сейфуллинатындағы Қазақ агротехникалық университетінің ассистенті
2021 ж. бастап С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің аға оқытушысы
Қытысқан зерттеу жобалары
Мемлекеттік тапсырыс шеңберінде ҒЗЖ орындауға қатысу:
2015-2017 жж. -Ғылыми қызметкер №0457/ГФ4 «Өсімдік-мал кешенінің функционалды және биокорригирлеуші сипаттамаларын зерттеу және оның негізінде жергілікті шикізат көздерін қолданып, жаңа заманғы ұлттық ет өнімдерінің технологиясын жасау»
2021-2023 жж. - AP09058213 "Ет өнеркәсібінің дәстүрлі емес шикізат ресурстарынан балалар тағамының ет өнімдерінің технологиясын жасау" жобасының жетекшісі
Марапаттар, құрмет грамоталары
2018 ж. - «Qualityinnovationoftheyear» халықаралықбайқауының ұлттық іріктеуінің жеңімпазы;
2017 ж. – «Жас ғалым» номинациясы бойынша Қостанай облысы жастардың алтын кітабының лауреаты;
2016 ж. – «Сауран» атты ысталып-пісірілген ет өнімінің технологиясын жасалуы үшін, «Золотаяосень» Ресей агроөнеркәсіптік көрме. Мәскеу, 2016. Алтын медаль. Российскаяагропромышленнаявыставка «Золотаяосень». Москва, 5-8 октября 2016.
2016 ж. – «Ұлытау» атты ысталып-пісірілген ет өнімінің технологиясын жасау үшін IFFA көрмесінде алтын медаль иегері. Германия, 2016
Біліктілікті арттыру
№ |
Тақырыпатауы |
Өту орны мен кезеңі |
Оқытуөткенұйымныңатауы |
Аяқтаунысаны |
1 |
Научная стажировка |
г. Урумчи, КНР , 2014 |
СиньЦзяньский Аграрный университет |
Сертификат |
2 |
Научная стажировка |
г. Москва, РФ, 2016 |
Всероссийский научно-исследовательский институт мясной промышленности им. В.М. Горбатова |
Сертификат |
3 |
Производственная стажировка |
г. Экибастуз, 2019 |
ТОО «Рахмет» |
Сертификат |
Басылымдар:
Scopus, РИНЦ, ККСОН индекстелетін отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 40-ден астам ғылыми жарияланымның, оның ішінде 2 оқу құралы, 2 ҚР патенттерінің авторы.
Хирша Индексі (Scopus) – 2.
Ұсынылған бағыттар бойынша соңғы 5 жылдағы ең маңыздылары:
Web of Science, Scopus басылымдары:
КОКСОНдағы басылымдары:
Алынған инновациялық патенттер:
Почетный профессор Казахского национального аграрного университета. Карьера. 1979 г. — Кайрат Айтуганов начал работать оператором цеха перевозки Кокчетавского почтамта. 1984-1985 гг. — ассистент кафедры почвоведения Целиноградского сельхозинститута. 1987-1989 гг. — агроном, старший агроном, главный экономист совхоза Карабулакский Зерендинского р-йона Кокчетавской обл.