Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Рзаев Бахтияр Темирбекович
Рзаев Бахтияр Темирбекович

Рзаев Бахтияр Темирбекович

 

Техника ғылымдарының магистрі.

Тамақ  және қайта өңдеу өндірістерінің

технологиясы кафедрасының ассистенті

Кабинет 3224б, тел. 8(702) 487-56-21 

E-mail: b.rzayev@kazatu.edu.kz

 

Ғылыми саласы

Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы. Астықты сақтау және қайта өңдеу. Сынау және өндірістік техникалық зертхана. 

Оқытатын пәндері

Шикізатты терең өңдеу және биоотынды өндіруге арналған жабдықтар; Тамақ өнімдерін өңдеудің физика-химиялық әдістері; Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау; Кәсіби бағытталған ағылшын тілі; Кәсіби бағытталған шет тілі. Кәсіби қазақ (орыс) тілі. 

Білімі

2009-2013 жж.- С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті – қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы бакалавры

2016-2018 жж. – С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, техникалық факультет, МИИДБ бағдарламасы бойынша магистратура, мамандығы: 6М072800 – азық-түлік өнімдерінің технологиясы.

2018 – 2019 – С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, Астана техникалық, магистратураның педагогикалық бейіндегі пәндер циклі – азық-түлік өнімдерінің технологиясы (ғылыми және педагогикалық қызметпен айналысуға). 

Еңбек өтілі

Қыркүйек 2013 – ақпан 2015 – "Цесна-Астық "Концерні" ЖШС № 1 Диірмен зауытының Астық тазалау бөлімшесінің аппаратшысы»;

Ақпан 2015 – тамыз 2015 – "Цесна-Астық "Концерні" ЖШС № 1 диірмен зауытының білікті станок аппаратшысы»;

Тамыз 2015 – қараша 2015 – "Цесна-Астық "Концерні" ЖШС Өндірістік-техникалық зертханасында жүзеге асыру жөніндегі лаборантшысы»;

Қараша 2015 – наурыз 2016 – "сертификаттау, оқыту және метрология орталығы" ЖШС-де жүзеге асыру жөніндегі жетекші маман»;

Қазан 2016 – мамыр 2017 – "Collateral Management International" ЖШС аға химик-зертханашы, инспектор";

Маусым 2017 – қараша 2017 – технолог "Атамекен Компани" ЖШС Қарағанды қ.;

Ақпан 2018 бастап  – «Элфорт» ЖШС ұсынушы-промоутері.

Қыркүйек 2019 бастап - С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің «Тамақ және қайта өңлеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасының ассистенті қызметін атқарады. 

Негізгі зерттеу бағыттары

Ұн, жарма және құрама жем өндіру технологиясы, Дәнді, бұршақ және майлы дақылдарды қайта өңдеу, Макарон өнімдерін өндіру технологиясы, Макарон өнімдерінің технологиясы. 

Біліктілікті арттыру

  • 2017 год - ГОСТ ИСО/МЭК 17025-2009. Сынақ зертханаларының құзыреттілігіне қойылатын жалпы талаптар.
  • 06.2012 – 31.08.2012 – (ESA Angers, France) Анже қ. жоғары ауыл шаруашылығы мектебінің бағдарламасы бойынша Халықаралық ауыл шаруашылығы тәжірибесі, Франция. La Paonnerie, EARL «Carrogett»; La Mansonnière EARL «Chevreuil Roland».
  • 11.2019 – 02.06.2020 – КазАТУ им. С.Сейфуллина Институт повышения квалификации и дистанционного обучения Курсы повышения педагогического мастерства преподавателей «Инновации в образовательном процессе высшей школы».

Басылымдар

Келесі ғылыми мақалалардың авторы:

  • Рзаев Б.Т., Дильмаганбетов Ш.Н., Бекбаев К.С. Изучение процесса очистки зерна на ТОО «Макинский Элеватор» номер «11 (24)» 2017 года журнала «Проблемы науки». Свидетельство регистрации СМИ ПИ № ФС77 - 62929 от 31.08.2015 г. ISSN 2413-2101.

  • Рзаев Б.Т., CooperationdelaRepublique Kazakhstan aveclaRepubliqueFrancaise, «Материалы Республиканской научно-теоретической конференции Сейфуллинские чтения – 7». Том II часть 4. КазАТУ, 2011. – С.5

  • Рзаев Б.Т.,О роли элеваторов на зерноперерабатывающих предприятиях, «Материалы Республиканской научно-теоретической конференции Сейфуллинские чтения – 7». Том II часть 2. КазАТУ, 2011. – С.66 – 67

  • Рзаев Б.Т., Les problemesdelajeunesseau Kazakhstan eten France, «Материалы Республиканской научно-теоретической конференции Сейфуллинские чтения – 8» посвященной 55-летию университета. Том II часть 1. КазАТУ, 2012. – С.147 – 148

  • Рзаев Б.Т., Анализ влияния добавки пшеничных отрубей при приготовлении диетического хлеба, «Материалы Республиканской научно-теоретической конференции Сейфуллинские чтения – 8» посвященной 55-летию университета. Том II часть 2. КазАТУ, 2012. – С.237