Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Сағандық Асем Талғатқызы
Сағандық Асем Талғатқызы

Сағандық Асем Талғатқызы

 

Техника ғылымдарының магистрі, PhD докторант

Кабинет 3102, тел. 8(7172) 39-73-27

E-mail: Assema.Bukeyeva@gmail.com

 

 Ғылыми саласы 

Сүт өнеркәсібіндегі қалдықсыз өндірісті зерттеу, Өсімдік шикізаты қосылған сүт өнімдерінің технологиясын жетілдіру

Оқытатын пәндері

Ұлттық өнімдер технологиясы, қоғамдық тамақтану технологиясы, тамақ өнімдерінің инновациялық технологиялық желілері, ет өнімдері шикізаты өңдеудің жаңа физикалық-химиялық әдісі, қоғамдық тамақтану негізі. 

Негізгі зерттеу бағыттары

Сүт және сүт өнімдерін өндіру технологиясы 

Білімі

2011-2015 жж. - С.Сейфуллин атыңдағы Қазақ агротехникалық университеті  - Өңдеу өнеркәсібі технологиясы бакалавры

2015-2017 жж. –С.Сейфуллин атыңдағы Қазақ агротехникалық университеті - Техника ғылымдарының магистрі 

2019 ж. С.Сейфуллин атыңдағы Қазақ агротехникалық университеті  8D07201- «Тамақ өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша PhD докторанты

Еңбек өтілі

2018 ж. – Астана медицина университеті, Халықаралық ынтымақтастық және академиялық мобильділік бқлімінің маманы

2018 ж.- С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, «Тамақ  және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасының ассистенті 

Республикалық және халықаралық кездесулер

- Republic Student’s scientific and theoretical conference «Student and Science: vision of the future» 2015 ж.

- «Студенческий научный форум 2016» атты VIII Халықаралық студенттік электрондық ғылыми конференциясы 2016 ж.  

«The Europe and the Turkic World: Science, Engineering and Technology» Materials of the IV International Scientific-Practical Conference, Istanbul, Turkey, 2019 ж.

Басылымдар

Scopus, РИНЦ, ККСОН рейтингтаңы журналдарының 10-нан аса ғылыми жарияланымдардың авторы.  Ұсынылған бағыттар ішіндегі ең маңыздылары:

  1. Sagandyk A. The usage of vegetable raw materials in the production of cottage cheese products / G.N.Zhakupova, S.M.Tomashinova, A.H.Muldasheva, E.K.Akisheva. / Известие НАН РК. Серия Химия и технология. №3 (435) (2019).
  2. Сагандык  A.  Технология производства молочной продукции на основе применения фитосырья / Жакупова Г.Н.,Мулдашева А.Х, Ивкина В.А // Научный журнал«Интернаука» часть 1, №12(94), апрель 2019 г.
  3. Sagandyk A. / The study of the effects of Nonconventional raw materials in technology of cottage cheese products / G.N.Zhakupova, S.M.Tomashinova, Zh.I.Sataeva, G.A.Nurbekova // “The Europe and the Turkic World: Science, Engineering and Technology” Materials of the IV International Scientific-Practical Conference, Istanbul, Turkey. Volume I. May 1-3, 2019. 267-271 pages
  4. Sagandyk A. / Analysis of the current state of processing sheep milk in the republic of Kazakhstan / G.N.Zhakupova, A.H.Muldasheva // “The Europe and the Turkic World: Science, Engineering and Technology” Materials of the IV International Scientific-Practical Conference, Istanbul, Turkey. Volume I. May 1-3, 2019. 259-262 pages
  5. Букеева А. / Разработка кисломолочного продукта с растительными компонентами / Жакупова Г.Н.// Международный научный журнал «Интернаука»