Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Токаев Серік Дюсенғалиұлы
Токаев Серік Дюсенғалиұлы

Токаев Серік Дюсенғалиұлы

 

Техника ғылымдарының кандидаты

«Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің

технологиясы» кафедрасының аға оқытушысы

 Кабинет 3234, тел. +7(7172)39-73-27

E-mail: s.tokaev@kazatu.edu.kz

 

 

Ғылыми саласы

Ет өнімдерін қалдықсыз қайта өңдеу технологиясы және жылумен өңдеудің жолдарын жетілдіру, тамақ өнімдерін өндіру техникасы мен технологиясы саласында ғылыми-педагогикалық кадрлар даярлау.

Ғылыми біліктілігі

Ғылыми дәрежесі – 2009 ж. техника ғылымдарының кандидаты, 05.18.12 "Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары"

Оқытатын пәндері

Тамақ өнімдері өндірісінің жабдықтары, Биоотын өндірісі және шикізатты терең өңдеудің перспективті технологиялары, Биоотын өндірісі және өсімдік шикізатын қайта өңдеу кәсіпорындарын жобалау

Жетекшілік ететін магистранттары мен докторанттары

Жетекшілік етумен сәтті қорғағандар

Ғылым кандидаты – 1

Магистранттар – 14

Білім алып жатқан докторанттар мен магистранттар

Магистранттар – 1

Білімі

1991-1994 жж. – Семей тамақ өнеркәсібі политехникумы «Ет өнеркәсібінің құрал жабдықтарын пайдалану және жөндеу» мамандығы бойынша, квалификация - техник-механик (Семей қаласы)

1996-2001 жж. - 140740 «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппараттары» мамандығы бойынша маман, Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті РМҚК, біліктілік: азық-түлік өндірісі кәсіпорындарының жабдықтары бойынша инженер-механик (Семей қ.)

2003-2006 жж. - 05.18.12  «Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары» мамандығы бойынша Аспирантура, Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті РМҚК, Инженерлік-технологиялық  факультет (Семей қ.)

Еңбек өтілі

1994-1996 ж.ж. – Құрама темірбетон өндірістік бірлестігі, Құрылыс жөндеу басқармасы, тас қалаушы 2 разряд;

2002-2002 ж.ж. – ЖШС Семей тамақ өнімдері комбинаты, печенья желісінің операторы;

2002-2003 ж.ж. - Шəкəрім ат. СМУ, «Сүт технологиясы, стандарттау және сертификаттау» кафедрасының оқу шебері;

2003-2006 ж.ж. - Шəкəрім ат. СМУ, «Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары» мамандығы бойынша аспирантура;

2006-2008 ж.ж. – Шəкəрім ат. СМУ, «Машина жасау технологиясы және механика» кафедрасының оқытушысы;

2009-2011 ж.ж. - Шəкəрім ат. СМУ, «Машина жасау технологиясы және механика» кафедрасының доценті міндетін атқарушы;

2011-2014 ж.ж. – Семей қ. Шəкəрім ат. МУ, «Машина жасау технологиясы және механика» кафедрасының меңгерушісі;

2014-2015 ж.ж. – Семей қ. Шəкəрім ат. МУ, «Машина жасау технологиясы және механика» кафедрасының доценті міндетін атқарушы;

2015 жылдың қыркүйек айынан бастап С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, «Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасының аға оқытушысы. 

Қатысқан зерттеу жобалары 

Халықаралық ғылыми жобаларда ҒЗЖ орындауға қатысу:

2017-2020 ж. халықаралық жоба «Эрасмус+» «Enhancing University Teaching in Thermal Power Systems for Cleaner Environment with Parallel Improvements in PhD Skills Development » (ASIAXIS).

Марапаттар, құрмет грамоталары

- Білім беру саласын дамытуға қосқан зор үлесі және жас мамандарды жоғары жеңгейде даярлағаны үшін Шығыс Қазақстан облысы әкімінің грамотасы, 2013 ж.

Біліктілікті арттыру

Тақырып атауы

Өту орны мен кезеңі

Оқыту өткен ұйымның атауы

Аяқтау нысаны

1

3

4

5

7

1

«АО –ның академиялық және басқарушылық дербестікті кеңейту жағдайындағы жаңа академиялдық саясаты»

Астана қаласы, 2018

С.Сейфуллин атындыға Қазақ агротехникалық университеті

Сертификат

2

Профессионально-личностная готовность преподавателя естественно-математических и общественно-гуманитарных дисциплин

Алматы қаласы,

2019

Әл-Фараби ат. Қазақ Ұлттық университеті

Сертификат

3

Жаңа ақпараттық технологияларды пайдаланып, білім беру үрдісінде оқушының шығармашылық және интеллектуалдық қабілеттерін дамыту

Алматы қаласы,

2019

Әл-Фараби ат. Қазақ Ұлттық университеті

Сертификат

4

Білім беру қызметін жүзеге асыру үшін қашықтықтан оқыту технологиялары мен платформалары

Нұр-Сұлтан қаласы, 2020

С.Сейфуллин атындыға Қазақ агротехникалық университеті

Сертификат

5

Жоғары мектептің білім беру үдерісіндегі инновациялар

Нұр-Сұлтан қаласы, 2021

С.Сейфуллин атындыға Қазақ агротехникалық университеті

Сертификат

 

Басылымдар:

Scopus, РИНЦ, ККСОН индекстелетін отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 40-тан астам ғылыми жарияланымның, оның ішінде 1 оқу құралы, 1 монография және 5 ҚР алдын ала және инновациялық патенттерінің авторы. 

Ұсынылған бағыттар бойынша соңғы 5 жылдағы ең маңыздылары:

Web of Science, Scopus басылымдары:

  1. Effect of brine and electrical stimulation on nutritive value of the cooked smoked mutton products, EurAsian Journal of Bio Sciences, 2019, 13(2), стр. 1467-1473

РИНЦ, ККСОН индекстелетін басылымдары:

  1. Капиллярлы-кеуекті денелерді кептіру жылдамдығы мен температура өзгерісін математикалық сипаттау// Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің ХАБАРШЫСЫ, №4(80)2017, ISSN 1607-2774, г. Семей, 2017, б. 3-8.

  2. Қалпына келтірілген, қаймағы алынбаған сүттегі құрғақ заттар құрамының сыр өндірісінің технологиялық сипаттамасы мен сапасына әсері// С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің ҒЫЛЫМ ЖАРШЫСЫ, №3 (94)/2017, ISSN 2079-939X, Астана, 2017, б. 35-41

  3. Технология по получению ржаного хлеба с добавлением льняной и гречневой муки//«Интернаука»: научный журнал –Часть 2, № 18 (147) Май 2020 г. с. 14-16