Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Жасқайрат Шынарай Жасқайратқызы
Жасқайрат Шынарай Жасқайратқызы

Жасқайрат Шынарай Жасқайратқызы

 

Техника ғылымдарының магистрі

тел.: 8-771-86-777-92

e-mail:  sh.zhaskairat@kazatu.edu.kz

 

Негізгі ғылыми зерттеу бағыты

Ет және ет өнімдерінің технологиясы

Оқытатын пәндері

Ет және ет өнімдерінің технологиясы; қоғамдық тамақтану технологиясы, тамақ өнімдерінің сапасын бағалау әдістері, кәсіби бағытталған ағылшын тілі, қайта өңдеу өндірісінің технологиясы.

Білімі

2010-2014 жж. – 05072700 «Азық-түлік тағамдары технологиясы» мамандығы бойынша бакалавры, С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті;

2014-2016 жж. – 6М072700  «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша техника ғылымдарының магистрі, С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті.

Еңбек өтілі

2018 -2019 жж. - Қазақ Технология және Бизнес Универсеті, оқытушы

09.09.2019ж.бастап – С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің ассистенті.

Ғылыми-зерттеу жұмысы

«Сойыс малының қан сарысуы негізінде емдік-профилактикаға арналған ақуыздық өнім жасау» 2014-2016 жж.

Жетістіктері

2019 ж. – Қазақ Технология және Бизнес Университеті ректорының алғыс хаты

Біліктілікті арттыру

- Беларусь Мемлекеттік Университетіндегі ғылыми-зерттеу тәжірибесі, Беларусь, Минск (2015ж.)

Ғылыми басылымдар

7         ғылыми публикацияларының авторы:

  • Жасқайрат Ш.Ж. Қанның маңызы және оның қызметі //«С.Сейфуллиннің 120 жылдығына арналған Сәкен оқулары». ҚазАТУ, Астана 2014. 250-252 б;
  • Жасқайрат Ш.Ж. Ауылшаруашылығы малдарының қан құрамы мен физика-химиялық қасиеттері //«Жаңа заманға – озық технология». ҚазТБУ, Астана, 2015. 12 – 15 б;
  • Жасқайрат Ш.Ж.,Бектурганова А.А., Жакенова Г.Б. Актуальность разработок консервированных концентрированных бульонов // "Төртінші өнеркәсіптік революция жағдайындағы дамудың жаңа мүмкіндіктері" атты Халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференция материалдары. Астана, 2018. 19 – 22 б;
  • Жасқайрат Ш.Ж., Жакенова Г.Б., Сапарова Г., Мырхынбаева Н. Функционалдық тамақтану: ерекшеліктері, пайдасы мен зияны // "Төртінші өнеркәсіптік революция жағдайындағы дамудың жаңа мүмкіндіктері" атты Халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференция материалдары. Астана, 2018. 32 – 34 б;
  • Жасқайрат Ш.Ж., Жумжаева А., Молдабекова Б. Молекулярная гастрономия // "Төртінші өнеркәсіптік революция жағдайындағы дамудың жаңа мүмкіндіктері" атты Халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференция материалдары. Астана, 2018. 30-31 б;
  • Жасқайрат Ш.Ж., Жаксыгалиева Д. Современное состояние производства кумыса в Казахстане // Вестник КазТБУ № 1(2019). Астана, 2019. 386-390 б;
  • Жасқайрат Ш.Ж., Жаксыгалиева Д. Нан өнімдерінің құнарлылығын арттыруда жануар майын қолдану мүмкіншіліктері // Вестник «Ғылым және Білім» Жәңгір хан атындағы БҚАТУ №1.(54) Орал қ, 2019. 59-62 б.