Басты бет / «Азық-түлік және қайта өңдеу өндірістеріндегі жас зерттеушілер» үйірмесі
«Азық-түлік және қайта өңдеу өндірістеріндегі жас зерттеушілер» үйірмесі

Білім берудің қазіргі заманғы жағдайында кафедрада құрылған топтардың жұмысына үлкен мән беріледі. Бүгінде білім берудің мақсаты - студенттердің өзіндік дамуына және өзін-өзі дамытуға, өздігінен жұмыс жасауға  жағдай жасау, сондай-ақ  олардың терең ойлау және шешім қабылдау қабілеттерін қалыптастыру.  Үйірмедегі оқушылардың жұмысы әмбебап  білім, біліктілік, қабілеттілік жүйесінің тұтастығын,  сонымен бірге білімнің қазіргі заманға сай сапасын анықтайтын  өзіндік қызмет тәжірбиесі мен оқушының жеке жауапкершілігін қалыптастыру қажет.

«Ет және ет өнімдерінің технологиясы» бағытындағы «Тамақ және қайта өңдеу өндірістеріндегі жас зерттеушілер» үйірмесі «Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасында 2015 жылдан бастап  жұмыс істейді.

Мақсаты:

Міндеттері:

Білімет өнеркәсібіндегі нақты тақырыптарды оқып үйренуге студенттерді өзін-өзі жетілдіруге, студенттерді ғылым мен техниканың соңғы жетістіктерін таныстыруға, экспериментальды және ғылыми зерттеулерді жүргізуде танымдық мүдделерін дамытуға мүмкіндік береді.

Тәрбиелік: ғылым мен техниканың жетістіктерін ұтымды пайдалану қажеттілігін тәрбиелеу.

Дамыту: студенттердің ғылыми әдебиеттермен өз бетімен жұмыс істеу дағдылары мен қабілеттерін дамыту, практикалық білімін өмірде қолдану, шығармашылық қабілеттерін дамыту, оқушылардың белсенділігін және тәуелсіздігін қалыптастыру. .

Үйірме бағдарламасы зерттеу тақырыбын таңдау сияқты ғылыми зерттеулердің жалпы ережелеріне сәйкес ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүзеге асыруды қамтиды; зерттеу мәселесін анықтау; мақсаттары мен міндеттерін белгілеу, объектіні және зерттеу тақырыбын анықтау; зерттеу әдістерін дұрыс таңдау, материалдарды іріктеу және құрылымдау.

2018 жылдың 19 қаңтарында кафедра «Қазақстан-нан жұмағы» жобасына қатысты. Қатысудың мақсаты – үйірме студенттері оқитын кафедра мамандықтарын кеңінен тарату.

2018 жылдың сәуір айында студенттер бос орындар жәрмеңкесіне қатысты, онда олар тіркелген мектептердің студенттерімен және олардың туыстарымен әңгімелесті. Олар мектеп оқушыларын кафедраның ғылыми зертханаларына шақырды, атап айтқанда олар: «Ет және ет өнімдерін өңдеу үшін тәжірибелік-өндірістік цех», «Сүт және сүт өнімдерін қайта өңдеу бойынша эксперименттік-өндірістік цех», «Майлы дақылдарды өңдеуге арналған тәжірибелік-өндірістік цех» және эксперименталды-өндірістік азық-түлік дүкені,  шағын-наубайхана. Үйірмеге қатысатын студенттер республикалық және халықаралық ғылыми конференцияларға, пәндік олимпиадаларға белсене қатысады, олардың жетістіктері үшін сыйлықтар мен дипломдармен марапатталады.

Үйірменің жетекшісі, т.ғ.д. Н.С. Машанова