Main / Faculties and Departments / Iskakov Baurzhan Myrzabekovich
Iskakov Baurzhan Myrzabekovich

Iskakov Baurzhan Myrzabekovich

 

Master of Engineering Science, PhD student,

Assistant of the department "Technology of

food and processing industries"

Office 3224B, tel. +7(7172)39-73-27

E-mail: baissemey@bk.ru

 

Sphere of scientific interests

Technique and technology of the meat industry (separation of blood from slaughter animals, centrifugation and improvement of equipment for the meat industry). Technique and technology for the production of vegetable oils.

Subjects to be read

Equipment for food production, Equipment for deep processing of raw materials and biofuel production, Processes and apparatus of processing industries.

Education

2009-2013.Shakarim State University of Semey, specialty 5В072400 - Technological machines and equipment, bachelor's degree.

2013-2015. Shakarim State University of Semey city, specialty 6M072400 - Technological machines and equipment, master's degree.

2020 – until now. S. Seifullin Kazakh Agro Technical University, specialty D111 - Food production, PhD degree.

Work experience

2010-2014.–student group "Jasyl El" in the Children's Biological Center of the city of Semey.

2013-2014. –office manager of the "Youth Center" under the akimat of the city of Semey.

01.09.2015– until now.Assistant of the department "Technology of food and processing industries" of the S. Seifullin Kazakh Agrotechnical University.

Professionaldevelopment

Nameofthetopic

Place and period of training

Name of the organization where the training took place

Completionform

1

3

4

5

7

1

Deep separation of the blood of slaughter animals

Kemerovo, RF.26.05.-07.06.2014

Kemerovo Technological Institute of Food Industry

Certificate

2

Agricultural technology and modern technologies (theory and practice)

Zerenda, Kazakhstan.25.07.-30.07.2016

German agrarian center in Kazakhstan

Certificate

3

Innovations in the educational process of high school

Астана қ., Қазақстан.

12.12.2017-30.05.2018

S. Seifullin Kazakh Agrotechnical University

Certificate

3

С. New academic policy of Seifullin KATU JSC in the context of expanding academic and managerial independence

Astana, Kazakhstan.20.12.-21.12. 2018

S. Seifullin Kazakh Agrotechnical University

Certificate

4

University environment: Traditions and innovations

Astana, Kazakhstan.24.12. 2019

S. Seifullin Kazakh Agrotechnical University

Certificate

5

Improving the professional competence of the teaching staff of higher education institutions in the context of the transfer of the Kazakh alphabet to Latin script

Astana, Kazakhstan.06.12. 2019

Registration number: 00245

Orleu Center for Professional Development JSC

Certificate

6

Distance learning technologies and platforms for educational activities

Astana, Kazakhstan.16.11.2020

Тіркеу номері: 04068

S. Seifullin Kazakh Agrotechnical University

Certificate

7

Modern technologies of milking sheep using a mobile milking machine

Astana, Kazakhstan.05.11.2021

Turkish Agency for Cooperation and Coordination“TIKA”

Certificate

 

Publications:

Author of over 30 scientific publications in domestic and foreign scientific journals indexed by RSCI, KKSON, including 3 textbooks.

The most important in the areas presented over the past 5 years:

Publicationsin COXON:

  1. А.Х. Мулдашева, Б.М. Искаков., Н. Мұратжанқызы.Шырғанақ жемісі мен бал қосылған сүзбе технологиясы және оны алу жолы. Семей қаласының Шәкәрім атындағы университетінің «Хабаршысы». ISSN 1607-2774. №4 (80) г.Семей 2017 ж. 61-65 бет.
  2. А.Х. Мулдашева, Б.М. Искаков., Н. Мұратжанқызы.Балғын және құрғақ шырғанақ дәндеріндегі майда еритін дәрумендерді зерттеу. Семей қаласының Шәкәрім атындағы университетінің «Хабаршысы». ISSN 1607-2774. №4 (80) г.Семей 2017 ж. 57-61 бет.
  3. Ф. Жайлау., С. Д. Токаев., М. М. Какимов., Д. К. Дюсембаев., Б. М. Искаков.Қалпына келтірілген, қаймағы алынбаған сүттегі құрғақ заттар құрамының сыр өндірісінің технологиялық сипаттамасы мен сапасына әсері. С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің Ғылыми жаршысы. ISSN 2079-939X. Басылым индексі – 75830. №3 (94). Астана қ. 2017 ж. 35-42 б.
  4. Ж.Х. Тохтаров, М.М. Какимов, А.К. Игенбаев, Б.М. Искаков. Престеу процесі кезіндегі ет-сүйекті шыжықтың биохимиялық құрамының өзгеруі. Семей қаласының Шәкәрім атындағы университетінің «Хабаршысы». ISSN 1607-2774, № 1(85)2019, Свидетельство № 13882-Ж, 161-164 б.

 

Tutorials:

  1. Б. К. Тарабаев, М. Ж. Арынбаева, Б. М. Искаков.Астық өңдеу технологиясы.С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің баспасы, 2018 жыл ISBN 987-9965-799-12-9. 134 бет.

  2. М. М. Кәкімов., С. Ә. Кәрденов., Б. М. Искаков., Д. Қ. Дюсембаев. Қайта өңдеу өндірісінің технологиялық машиналары мен жабдықтары (I бөлім). С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің баспасы, 2018 жыл ISBN 987-9965-799-11-2. 126 бет.

  3. Б. К. Тарабаев, Б. М. Искаков, М. Ж. Есенбек. Астық кептіру технологиясы.С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің баспасы, 2020 жыл ISBN 987-9965-799-11-2.267 бет.