БІЛІМ БЕРУ БАҒДАРЛАМАСЫНЫҢ ТОБЫ
В068 – «Азық-түлік өнімдерінің өндірісі»
Білім беру бағдарламасы
(бакалавриат)
Білім беру бағдарламасының мақсаты тамақ өнеркәсібі және ғылыми-зерттеу ұйымдарына бәсекеге қабілетті мамандар даярлау болып табылады.
Ерекшелігі және бәсекелестік артықшылықтары:
- Білім беру бағдарламасы Дэвистегі (АҚШ) Калифорния университетінің профессорларымен бірлесіп және осы саладағы жетекші мамандардың ұсыныстарын ескере отырып әзірленді;
- ауылшаруашылық өнімдерін өндіру және қайта өңдеу бойынша ғылыми-тәжірибелік платформасы UCDavis зертханаларына сәйкестендіріле құрастырылған. Платформаның құрамына ет, сүт, нан-тоқаш өнімдері мен өсімдік майларына арналған 4 тәжірибелік-өндірістік цехтар кіреді. Олардың жұмыс істеуі жоғары білікті мамандарды даярлаудың кепілі болып табылады. Барлық аудиториялар оқу процесін цифрландыру жүйелерімен жабдықталған, яғни цехтардағы технологиялық процестерді онлайн режимде бақылауға мүмкіндік береді;
- профессорлық - оқытушылық құрамның шамамен 70% -ының ғылыми дәрежелері бар, олардың ішінде 2 доктор, 15 кандидат, 1 доктор PhD және қалғандары- техника ғылымдарының магистрлері;
- көп тілді және дуальды технологиялар бойынша оқытылады, яғни сабақтардың теориялық бөлімі университеттің аудиторияларында, ал практикалық сабақтар өндірістік кәсіпорындар базасында өткізіледі;
- білім алушылар ұтқырлық бағдарламмасы негізінде Еуропаның, АҚШ пен басқа да шет елдердің жетекші университеттерінде семестрлік білім алуға мүмкіндіктері бар. Жыл сайын кафедрада орта есеппен 10-15 білім алушы әр түрлі бағдарламалардың шеңберінде білім алып, тәжірибеден өтеді;
- білім беру бағдарламаларын құрастыруда, жұмыс берушілермен және түлектерімен тығыз байланыс орнатылған;
- білім алушы ӘЕМ-250300 «Азық-түлік өнімдермен қамтамасыз ету» әскери-есепті мамандығын оқу процессімен қатар білім алуға және магистратурада оқуды жалғастыруға мүмкіндігі бар;
-оқу кезінде білім алушылар 100% жатақханамен, медициналық орталықпен, әлеуметтік дәріханамен және дүкенмен қамтамасыз етілген.
«Тамақ өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша кәсіби қызметінің аумағы болып:тамақ өнеркәсібі саласы (сүт, ет, астықты қайта өңдеу, нан-тоқаш, май, макарон, кондитерлік өнімдер, шарап жасау жəне сыра қайнату өнеркәсібі жəне т.б.), жобалау, ғылыми-зерттеу ұйымдары, әртүрлі жеке меншік кәсіпорындар табылады.
Кәсіби қызметінің түрлері
- технологиялық процестерді ұйымдастыру; технологиялық операцияларды жетілдіру және ресурс үнемдейтін технологиялық процестерді меңгеру жұмыстарына қатысу; экология, еңбекті қорғау, өрт қауіпсіздігі және өнеркәсіптік санитария талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық құралдармен жабдықталуын және өндірістік қызметін талдау;
- еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру, басқару шешімдерін қабылдау; кәсіпорындардың техника-экономикалық көрсеткіштерін және маркетингтік қызметтерін талдау; тамақ және қайта өнімдерін стандарттау және сертификаттау бойынша жұмыстар атқару;
- тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиялық сұлбаларын әзірлеу және жобалау; қолданыстағы тамақ өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтандырудың кәсіпорындарын қайта құру;
- тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі салаларындағы отандық, шетелдік тәжірибелер, ғылыми-техникалық ақпаратты зерттеу және талдау;
- білім беру саласында жұмыс істеу.
Мамандық атауы 2018 жыл |
Білім беру бағдарламасының тобы 2019 жыл |
Мектеп түлектері үшін, толық оқу нысаны |
|
1-таңдау пәні |
2-таңдау пәні |
||
5В072700 – «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» |
В068 – «Азық-түлік өнімдерінің өндірісі» |
Биология
|
Химия
|
5В072800 – «Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» |
Бакалавр-түлегі магистратурада, магистр-түлегі - докторантурада оқуын жалғастыра алады.
Анықтама телефондары: 8( 7172)317-556, 398-018.
Эдвайзер: Какимов М.М.
тел.: 8(7172)39-73-27
е-mail: muhtarbek@mail.ru
«Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасы.
Почетный профессор Казахского национального аграрного университета. Карьера. 1979 г. — Кайрат Айтуганов начал работать оператором цеха перевозки Кокчетавского почтамта. 1984-1985 гг. — ассистент кафедры почвоведения Целиноградского сельхозинститута. 1987-1989 гг. — агроном, старший агроном, главный экономист совхоза Карабулакский Зерендинского р-йона Кокчетавской обл.