Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Абдуғамитова Алтынай Едігеқызы
Абдуғамитова Алтынай Едігеқызы

Абдуғамитова Алтынай Едігеқызы

 

Техника ғылымдарының магистрі,PhD докторант,

Тамақ  және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы

кафедрасының ассистенті

Кабинет 3224Б, тел. 8(7172) 39-73-27

E-mail: abdugamitova@inbox.ru

 

Ғылыми саласы

Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы 

Оқытатын пәндері

Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы,  ет және ет өнімдерінің технологиясы, қоғамдық тамақтану технологиясы, тамақ өнімдерінің сапасын бағалау әдістері, функционалдық өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы,  кәсіби бағытталған ағылшын тілі.

Негізгі зерттеу бағыттары

Сүт және сүт өнімдерін өндіру технологиясы, нан өнімдерінің технологиясы, макарон технологиясы 

Ағымдық зерттеу жобалары

Эразмус + «ASIAXIS - Философия ғылымдарының докторын дамытуда параллель жетілдірумен таза қоршаған орта үшін жылу энергетикалық жүйелердегі университеттік зерттеулерді жетілдіру» жобасының қатысушысы

Білімі

2011-2015 жж. - Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті - Өңдеу өнеркәсібі технологиясы бакалавры
2015-2017 жж - Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті - Техника ғылымдарының магистрі

2019 ж. Сакен Сейфуллин атындағы Казақ агротехникалық университеті, 8D07201- «Тамақ өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша PhD докторанты

Еңбек өтілі

11.09.2017  - С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті 

Республикалық және халықаралық кездесулер

-«Food safety and Risk assessment» тақырыбындағы халықаралық ғылыми-практикалық семинар ОҚМУ. Әуезов, Шымкент, 2016.
- Халықаралық ғылыми-практикалық тәжірибе Gent University, Гент, Бельгия, 2016 

Біліктілік көтеру

«Food safety and Risk assessment» тақырыбындағы халықаралық ғылыми-практикалық семинар ОҚМУ. Әуезов, Шымкент, 2016
Халықаралық ғылыми-практикалық тәжірибе Gent University, Гент қаласы, Бельгия, 2016

ERASMUS+ бағдарламасы қаржыландыратын ASIAXIS халықаралық жобасының қатысушысы. Грандхолдер - Università Politecnica delle Marche, Анкона қаласы, Италия,  2017 -2020

Халықаралық ғылыми-практикалық тәжірибе ESA (Escole Superieur d`Agriculture), Анже қаласы, Франция.(ERASMUS+) 2018

Басылымдар

РИНЦ, ККСОН индекстелген отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 10-нан астам ғылыми жарияланымдардың авторы. Ұсынылған бағыттар ішіндегі ең маңыздылары:

  1. Абдугамитова А.Е., Орымбетова Г.Э., Казиев М.Т., «Использование СВЧ-пастеризации для питьевого молока»// Материалы РНПК: Модернизация системы подготовки специалистов аграрной отрасли, 2016, С.243-246
  2. Абдугамитова А.Е., Орымбетова Г.Э., Шамбулова Г.Д., «Анализ опасностей для питьевого молока при СВЧ-пастеризации»// Путь науки, №12(34), Волгоград, 2016, С.28-30
  3. Абдугамитова А.Е., Орымбетова Г.Э., Орымбетов Э.М., Шамбулова Г.Д., Ешаева Э./ "HazardanalysisfordrinkingmilkbySHF-pasteurization"/ Труды международной научно-практической конференции "Путь Казахстана:25 лет мира и созидания с лидером нации" посвященный 25летию независимости РК, Шымкент:ЮКГУ им.М.Ауэзова, 2016, С.241-242
  4. Абдугамитова А.Е., Арынбаева М.Ж., Ахметжанова А.Т./ "Изучение влияния гидромодуля заварки на качество хлеба с использованием ржаной муки"/ 20-ая Международная научно-практическая конференция, посвященная памяти В.М.Горбатова. ФГБНУ"ФНЦ ПИЩЕВЫХ СИСТЕМ им.В.М.Горбатова"РАН, Москва, 2017, С.20-21
  5. Абдугамитова А.Е., Орымбетова Г.Э., Арынбаева М.Ж., АхметжановаА.Т./ «Разработка макаронных изделий повышенной пищевой ценности»/ Фундаментальные и прикладные исследования в области естественных и технических наук Сборник научных трудов по материалам Международной научно-практической конференции г. Белгород, 27 апреля 2018 г. В двух частях Часть II, С.23-26