Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Ахметова Венера Шаймуратовна
Ахметова Венера Шаймуратовна

Ахметова Венера Шаймуратовна

 

Техника ғылымдарының магистрі, аға оқытушы,

Кабинет 4309, Тел. +7(775)8899080

E-mail: v.akhmetova@kazatu.edu.kz

 

Ғылыми саласы

Ет өнімдерін өндіру саласында өсімдіктер кешенін тиімді пайдалана отырып, ет өнімдерінің қалдықсыз технологияларын жетілдіру және әзірлеу және тамақ өнімдерін өндіру техникасы мен технологиясы саласында ғылыми-педагогикалық кадрлар даярлау.

Ғылыми біліктілігі

Ғылыми дәрежесі - 2016ж. техника ғылымдарының магистрі, 6М072700 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы".

Оқытатын пәндері

Ет және ет өнімдерінің технологиясы; Тамақ өнімдерін өндірудің теориялық негіздері; Ұлттық өнімдер технологиясы.

Жетекшілік ететін магистранттары мен докторанттары

Жетекшілік етумен сәтті қорғағандар

Магистранттар – Догдырбаева Айнамкоз 2018;  Жылкыбаева Аяулым 2018; Абдраманова Мадина 2018ж.

Білімі

Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті, мамандығы - "Ет және ет өнімдерінің технологиясы", Біліктілігі-Ет және ет өнімдерінің инженер-технологы;

2014-2016 жж. С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті. магистратура – 6М072700 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы"мамандығы;

2018-2021жж. С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті докторантура-6D072700 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы"мамандығы.

Еңбек өтілі

1998-2005 жж. - "Ет және сүт өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институтының" "Стандарттау және ғылыми-техникалық әзірлемелер" бөлімінің кіші ғылыми қызметкері. Семей қ.;

2005-2013 жж. -  Павлодар қ. Инновациялық-Еуразия университеті "Қолданбалы биотехнология" кафедрасының аға оқытушысы;

2013-2015 жж.  С. Сейфуллин атындағыҚазақ агротехникалық университетіВетеринария және мал шаруашылығы өнімдерінің технологиялары факультетінің "Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру және қайта өңдеу технологиялары" кафедрасының ассистенті.;

2015 – б. к. д. - С. Сейфуллин атындағыҚазақ агротехникалық университеті "Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы" кафедрасының аға оқытушысы.

 

Біліктілікті арттыру

Тақырып атауы

Өту орны мен кезеңі

Оқыту өткен ұйымның атауы

Аяқтау нысаны

1

3

4

5

7

1

Педогогическое мастерство АО КазАТУ им. С. Сейфуллина

г. Астана                     2013г.

Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина

Сертификат

2

Научная стажировка

Повышение квалификации на курсах руководящих работнико и специалистов

Белоруссия,

г. Минск

2015г.

Университет

БГУИР

Куәлік

3

Elsevier training for ScienceDirect and Scopus solutions

г. Астана                     2016г.

Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина

Сертификат

4

Новая академическая политика АО КАТУ им. С.Сейфуллина

в условиях расширения академической и управленческой самостоятельности

г. Астана                                2018г.

Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина

Сертификат

5

Актуальные вопросы пищевой и перерабатывающей промышленности

г. Москва

2019г.

Московский государственный университет технологии и управления им. К.Г. Разумовского (ПКУ)

Куәлік

6

Clarivate Analytics для научных исследовании и оценки научной результативности: Web of Science, Journal Citation Reports, Publons, InCites

г. Астана

2019г.

ЕНУ им. Л.Н. Гумилева

Сертификат

7

Meat consumption in Sweden

Uppsala, Sweden 2021

Department of Molecular Science, Uppsala, Sweden

Сертификат

8

Современные методы исследования мяса и мясных продуктов

Алматы 2021

Алматинский технологический университет

Сертификат

 

Басылымдар:

Scopus, РҒДИ, БҒСБК индекстелетін отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 37-ден астам ғылыми жарияланымның, оның ішінде ҚР пайдалы моделіне 3 патенттің авторы.

Ұсынылған бағыттар бойынша соңғы 5 жылдағы ең маңыздылары:

Web of Science, Scopus басылымдары:

  1. Nutritional And Biological Value Of Horsemeat In Human Nutrition, International Journal of Advanced Science and Technology Vol. 29, No. 12s, (2020), pp. 1231-1235 Процентиль 22%.

КОКСОНдағы басылымдары:

  1. Жылқы етінен ұлттық ет өнімдерін өндіруді жетілдіру және технологиясы Ғылыми журнал "Хабаршы" мемлекеттік университеті. Семей қаласының Шәкәрім № 4 (74) шілде 2016ж 2-бөлім,167-171ж.
  2. Нан өндірісінде қайталама сыраны және зығыр тұқымын кешенді пайдалану Ғылыми журнал "Хабаршы" мемлекеттік университеті. Семей қаласының Шәкәрім № 4 (74) шілде 2016ж;
  3. Шұжық өндірісінде диеталық талшықтарды қолдану. Ұлттық Еуразия университеті "Хабаршы" ғылыми журналы. Л. Н. Гумилев №6;
  4. мектептегі тамақтану үшін ашытылған сүт тағамдарының технологиясын жасау. Ұлттық Еуразия университеті "Хабаршы" ғылыми журналы. Л. Н. Гумилев №6;
  5. Функционалды тамақтану үшін аралас ет өнімдерінің технологиясы. "Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің Хабаршысы" № 4 (92) бет 108-112, 2020 ж. 

Алынған инновациялық патенттер:

  1. Пайдалы модельге Патент № 2742 2018ж. Жылқы етінен жасалған ет өнімі.

  2. "Сүт сарысуы негізінде нан-тоқаш өнімдерін алу технологиясы" авторлық куәлігі 2018ж.