Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Ахметжанова Айгерим Талгаткызы
Ахметжанова Айгерим Талгаткызы

Ахметжанова Айгерим Талгаткызы

 

Техника ғылымдарының магистрі

Кабинет 3102, тел. 8(7172) 39-73-27

E-mail: a.akhmetzhanova@kazatu.edu.kz

 

Ғылыми саласы

Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы 

Оқытатын пәндері

Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы, кәсіби қазақ (орыс) тілі, азық-түлік өнімдері технологиясының теориялық негіздері, тамақ өндірісінің жалпы технологиясы, қайта өңдеу өндірісінің теориялық негіздері.

Негізгі зерттеу бағыттары

Азық-түлік өнімдерінің технологиясы

Білімі

2011-2015 жж. М.Х. Дулати атындағы Тараз мемлекеттік университеті – биотехнология бакалавры

2015-2017 жж. Санкт-Петербург ақпараттық технологиялар, механика және оптика Ұлттық зерттеу университеті – Техника ғылымдарының магистрі

Еңбекөтілі

2017  - КеАҚ С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің «Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасының ассистенті. 

Республикалық және халықаралық кездесулер

«Исследование влияние протеолитической активности молочнокислых бактерий хлебных заквасок на качество готовых изделий при использовании пшеничной муки с крепкой клейковиной» тақырыбында VI Жалпы Ресейлік жас ғалымдар конгресі 2017 жылғы сәуірдің 18–21: Бағдарлама. – СПб.: Университет ИТМО, 2017 ж.

Семинар: "Қазақстан - нанжұмағы" жәрмеңке-көрмесі (2017 жылғы 25 қараша: Астана қаласы, Конгресс-холл)

Басылымдар

  1. Савкина О.А., Ахметжанова А.Т. Исследование влияния заквасок накачество хлеба изпшеничой муки с крепкой клейковиной ,Тезисы, Сборник тезисов докладов VI Всероссийский конгресс молодыхученых, 18–21 апреля 2017 года: Программа. – СПб.: Университет ИТМО, 2017. – 153 с

  2. Ахметжанова А.Т., Арынбаева М.Ж. Исследование влияния протеолитической активности пшеничной муки //Санкт-Петербург, Санкт-Петербургский национальный исследовательский университет информационных технологий, механики и оптики, 2017 International Book Market Serviceltd. Member of Ommi Scriptum Publishing Croup Alright ISBN978-613-7-33907-7

  3. Арынбаева М.Ж., Ахметжанова А.Т., Абдугамитова А.Е. Изучениявлияния гидромодуля заваркина качество хлеба с использованием ржаной муки // Материалы 20-ой Международной научно-практической конференции, посвященной памяти ВасилияМатвеевичаГорбатова, 7-8 декабря 2017г., Москва, с.20-21

  4. Орымбетова Г.Э., Арынбаева М.Ж., Абдугамитова А.Е.,Ахметжанова А.Т. Разработка маккаронных изделий повышенной пищевой ценности // Материалы международной научно-практической концеренции «Фундаментальные и прикладные исследования в области естественных и технических наук», 27 апреля 2018г., Белгород

  5. Ахметжанова А.Т., Арынбаева М.Ж., Күшті сағыздылықты бидай ұнынан жасалған нан сапасына ұйытқының әсерін зерттеу.// V международная научно-практической концеренция наука образования в современном мире вызовы XXIвека. 10-12 февраля 2020г., г.Нур-Султан.//

  6. Есембек М.Ж., Ахметжанова А.Т., Боранкулова Ә.С., Өздігінен қантталатан демдеменің (сулы ұнды қоспа) Қара бидай- бидай нанына қосып дайындаудағы әсерін зерттеу //V международная научно-практической концеренция наука образования в современном мире вызовы XXI века. 10-12 февраля 2020г., г.Нур-Султан

  7. Есембек М.Ж., Ахметжанова А.Т.,Маратқызы Наркес. Исследование влияния заквасок на качество хлеба из пшеничной муки с крепкой клейковиной.// Пищевые технологии будущего: инновации в производстве и переработке сельскохозяйственной продукции: сборник статей Международного научно-практического форума, посвященного Дню Хлеба и соли (Саратов, 12-13 марта 2020 г.). - Пенза: РИО ПГСХА, 2012. – 320 с. С. 130-131.