Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Арынбаева Мадина Жәнібекқызы
Арынбаева Мадина Жәнібекқызы

Арынбаева Мадина Жәнібекқызы

 

Техника ғылымдарының магистрі,

Тамақ  және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы кафедрасының ассистенті

Кабинет 3102, тел. 8(7172) 39-73-27

E-mail: arinbaeva.madina@mail.ru

 

Ғылыми саласы

Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы 

Оқытатын пәндері

Кәсіби қазақ (орыс) тілі, өңдеу өндірістерінің теориялық негіздері, астықты жинағаннан кейінгі өңдеу технологиясы, астықты кептіру технологиясы, ұн технологиясы,  жарма технологиясы, құрама жем технологиясы. 

Негізгі зерттеу бағыттары

Сүт және сүт өнімдерін өндіру технологиясы, нан өнімдерінің технологиясы 

Білімі

2011-2015 жж. М.Х. Дулати атындағы Тараз мемлекеттік университеті – Өңдеу өндірістерінің технологиясы бакалавры 

2015-2017 жж. Санкт-Петербург ақпараттық технологиялар, механика және оптика Ұлттық зерттеу университеті – Техника ғылымдарының магистрі 

Еңбек өтілі

2017ж.  - С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті 

Республикалық және халықаралық кездесулер

«Изучение влияния гидромодуля и содержания муки в заварке на качество хлеба с использованием ржаной муки» тақырыбында V Жалпы Ресейлік жас ғалымдар конгресі 2016 жылғы сәуірдің 12–15: Бағдарлама. – СПб.: Университет ИТМО, 2016 ж.

«Влияние количества самоосахаренной заварки на качество заварного хлеба с использованием ржаной муки» тақырыбында VI Жалпы Ресейлік жас ғалымдар конгресі 2017 жылғы сәуірдің 18–21: Бағдарлама. – СПб.: Университет ИТМО, 2017 ж. 

Басылымдар

8 ғылыми мақаланың авторы:

  • Боранкулова А.С., Токенова А.Б., Арынбаева М.Ж. Обогащение кисломолочных напитков пшеничным зародышем// Материалы Международной науч.-практ. конф. Тюркская цивилизация в эпоху глобализации: взаимосвязь тысячелетий, 16-17 мая, 2014г., Тараз, С. 294-296
  • Borankulova S. A., Tokenova B. A., Arynbayeva Zh. M. The technology of preparation of national fermented milk drink "Shalap” with use of protein mass of albumin// International students’ scientific conference «Recent advances in agriculture, mechanical engineering and waste policy ». - Nitra, 22. 2015
  • Арынбаева М.Ж., Кузнецова Л.И., Парахина О.И., Усова Л.В. Влияние самоосахаренной заварки на качество ржано-пшеничного заварного хлеба// Материалы научно-практической конференции «Современные тенденции развития науки и технологий»; Белгород, 31 января 2017 г., - Белгород: ИП Ткачева Е.П, 2017. - №1-1. – С
  • Арынбаева М.Ж., Кузнецова Л.И. Влияние количества самоосахаренной заварки на качество заварного хлеба с использованием ржаной муки// Тезисы, Сборник тезисов докладов VI Всероссийский конгресс молодых ученых, 18–21 апреля 2017 года: Программа. – СПб.: Университет ИТМО, 2017. – 235 с.