Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Байтөкенова Сәуле Байділдақызы
Байтөкенова Сәуле Байділдақызы

Байтөкенова Сәуле Байділдақызы

 

Техника ғылымдарының кандидаты,

Аға оқытушы

4309 кабинеті, тел. +7 (7172) 39-73-27

E-mail: s.baitukenova@kazatu.edu.kz

 

 

Ғылыми саласы

Тамақ өнімдерінің техникасы мен технологиясы (функционалдық мақсаттағы сүт өнімдері, сүт өнімдерінің технологиясын жетілдіру, құрама сүт өнімдерінің технологиясы). 

Ғылыми біліктілігі

Ғылыми дәрежесі – 2009 ж. Техника ғылымдарының кандидаты,05.18.12 - «Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары» 

Оқытатын пәндері

Тамақ өнімдерін өңдеудің физико-химиялық әдістері. 

Жетекшілік ететін магистранттары мен докторанттары

Жетекшілік етумен сәтті қорғағандар:

Магистранттар –15 

Білім алып жатқан:

Магистранттар –2 

Білімі

1990-1995 жж. «Семей» мемлекеттік университеті, «Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша инженер-технолог. 

Еңбек өтілі 

1995-1996 жж.

Ы. Жахаеватындағы Қызылорда агроөнеркәсіптік өндіріс институтының ассистенті;

1997-2009 жж.

Қызылорда қаласы, Қорқыт ата атындағы ҚМУ «Химия және химиялық технология» кафедрасының оқытушысы;

2007-2009 жж.

Алматы технологиялық университетінің «Тамақ өндірісінің машиналары мен аппараттары» кафедрасында техника ғылымдарының кандидатын тағайындаумен ізденуші;

2009-2015 жж.

Қызылорда қаласы, Қорқыт Ата атындағы ҚМУ «Кәсіптік білім және бейнелеу өнері» кафедрасының аға оқытушысы;

2009-2011 жж.

Қызылорда қаласы, Қорқыт Ата атындағы ҚМУ сырттай оқу бөлімінің бас әдіскері;

2011-2012 жж.

ҚМУ Қорқыт Ата университетінің инженерлік бейіндегі зертханасының жетекші маманы;

2012-2014 жж.

ҚМУ Қорқыт Ата университетінің инженерлік бейіндегі зертханасының ғылыми қызметкері;

2014-2015 жж.

Қорқыт Ата атындағы ҚМУ қашықтықтан білім беру және оқыту факультетінің декан орынбасары;

2015-2016 жж.

Қорқыт Ата атындағы ҚМУ «Кәсіптік білім және бейнелеу өнері» кафедрасының меңгерушісі;

2016-2018 жж.

С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ «Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасының аға оқытушысы;

2018 -2020 жж.

С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ «Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы»кафедрасының профессор м.а.;

2021ж.осы уақытта

С.Сейфуллин атындағы ҚАТУ «Тамақ өнімдері және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасының аға оқытушысы.

 

Марапаттар, құрмет грамоталары

Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігінің Құрмет грамотасы, 2012 ж.

Қорқыт Ата атындағы ҚМУ грамоталары мен алғыс хаттары, Қызылорда, 2010 ж.

Қорқыт Ата атындағы ҚМУ грамоталары мен алғыс хаттары, Қызылорда, 2016 ж.

Біліктілікті арттыру 

  • Семинар КазСтИн «Кәсіпорындарда ISO 14001-2015 «Экологиялық менеджмент жүйесі» және ISO 22004:2014 «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті» халықаралық стандарттарын енгізу», 2016;
  • Курс КГУ имени Коркыт Ата, Орта білім сапасын көтеру мәселелері: оларды шешу жолдары. Қызылорда, 2016;
  • Курс «Педагогическое мастерство», Астана, 2017;
  • Семинар «Web of Science Group: A Clarivate Analytics company». ЕНУ им. Л.Н.Гумилева, 2019;
  • Электронный учебник: новые технологии в образовании. г. Алматы, ТОО «Эпиграф», 11.04.2019 г. Регистрационный номер № 0001303.
  • Курс «Оқытудың заманауи формалары мен әдістері: ізденістер мен шешімдер». Нұр-Сұлтан, 2020;
  • Удостоверение. «Биотехнология в пищевой промышленности» 36 ч. № 663100797335 от 24.12.2020 г. РФ г. Екатеринбург. 

Басылымдар:

80-нен астам ғылыми еңбектің, оның ішінде 3 оқу құралы және 2 ҚР инновациялық патентінің авторы. Ұсынылған бағыттар бойынша ең маңыздылары: 

WebofScience,Scopus басылымдарында:                                                                      .

  1. Saule B. Baytukenova The Specificity of Management in the Pedagogical System ISSN: 2468-4945|IEJME-Mathematics Education - pp.2113-2128|iejme. 2016.186

РҒДИ-дағы жарияланымдар:

  1. Baytukenova, M. Kakimov, S. Baytukenova, K. Bekbayev, Zh. Tokhtarov, and A. Igenbayev. Development of the technology of combined meat product using biomass from the spleen of horses. Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences. ISSN: 0975-8585. January – February, 2017. RJPBCS 8(1) Page No. 272-276.
  2. Baitukenova, A. Serikova, F. Smolnikova, M. Rebezov, E. Okuskhanova, M. Temerbayeva, O. Gorelik, S. Kharlap, Sh. Baitukenova and Yekaterina Tumbasova. Development of technology of fermented milk drink with immune stimulating properties. Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences, ISSN: 0975-8585 July – August 2018 RJPBCS 9(4) Page No. 495-500;
  3. Temerbayeva, M. Rebezov, O. Gorelik, S. Harlap, N. Maksimiuk, S. Baitukenova,G. Baybalinova,V. Ermolaev. Using of Creamy Bioadditives in the Production of Melted Creamy. International Journal of Engineering & Technology, 7 (4.38) (2018) 1240-1242 Website: www.sciencepubco.com/index.php/IJET Research paper;
  4. Байтукенова С.Б., Уразымбетов Д.К.Использование вторичного сырья в производстве колбасных изделий ПИЩА. ЭКОЛОГИЯ. КАЧЕСТВО Сборник материалов XVI Международной научно-практической конференции В двух томах ТОМ 1 Барнаул, 24-26 июня 2019 г. С. 92-94. 

КОКСОН-дағы басылымдары:

  1. Байтукенова С.Б., Технология производства кисломолочного продукта из кобыльего молока. ISSN: 1607-2774 Вестник ГУ им. Шакарима города Семей № 3(83) 2018 С. 6-9;
  2. Байтукенова С.Б., Байтукенова Ш.Б., Раметтуллаева А.А., Разработка технологии фаршевых изделий с кальций содержащими композициями животных белков. Вестник ГУ им. Шакарима города Семей № 3(83) 2018С. 9-13;
  3. Байтукенова С.Б., Уразымбетов Д.К., Разработка технологии производства мясных продуктов с использованием продуктов переработки злаковых культур. Вестник Государственный университет имени Шакарима города Семей. №1(89), 2020, с. 16-19. 

Алынған инновациялық патенттер:

Байтукенова Ш.Б., Кундызбаева Н.Д., Байтукенова С.Б. Құрт өндіру тәсілі. Патент полезных моделей РК, № 4760, 13.03.2020, бюл. №10. РГП «Национальный институт интеллектуальной собственности».