Техника ғылымдарының магистрі «Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасының ассистенті Кабинет 3218, тел. +7-777-812-86-50 Е-mail: a.muldasheva@kazatu.edu.kz |
Ғылыми саласы
Сүт өнімдерін өндіру технологиясы, қой сүті негізінде сүт өнімдерінің технологиясын жасау. Қазақстан Республикасында қой сүтін өндіру мен өңдеу технологияларын жасау
Оқытатын пәндері
Сүт және сүт өнімдерініңтехнологиясы, Азық-түлік өнімдері технологиясының теориялық негіздері, Азық-түлік өнімдерін зерттеу негіздері
Білімі
2009 ‒ 2013жж. С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, ветеринарлық факультет, мамандығы «Азық-түлік тағамдар технологиясы»
2014 ‒ 2016жж. С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, «Азық-түлік тағамдар технологиясы» мамандығы бойынша магистратура
2016 ж. ауыл шаруашылығы ғылымдарының магистрі ғылыми атағын алу үшін диссертация қорғады.
2018-2021 жж. С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің 6D072700 – "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" мамандығы бойынша докторантура.
Еңбек өтілі
2014 ‒ 2016жж. ‒ Астана қаласы, «Emile Company» ЖШС-нің Астана қаласындағы филиалында лаборант
2016 – 2017 жж. - С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің «Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру және өңдеу технологиясы» кафедрасында ассистент
2017 жылдың 1 қыркүйегінен бастап С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің «Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасында ассистент
Қытысқан зерттеу жобалары
Мемлекеттік тапсырыс шеңберінде ҒЗЖ орындауға қатысу:
2020-2022 жж. - 217 "ғылымды дамыту", "агроөнеркәсіптік кешенді тұрақты дамыту және ауыл шаруашылығы өнімінің қауіпсіздігі" басымдығы бойынша, 7МУ/20 АР08052570 "Қой сүтін өндіру және қайта өңдеу технологиясын әзірлеу"
2021-2023 жж. - 217 "ғылымды дамыту", "агроөнеркәсіптік кешенді тұрақты дамыту және ауыл шаруашылығы өнімінің қауіпсіздігі" басымдығы бойынша; 5.5. "Ауыл шаруашылығы өнімдері мен шикізатын қайта өңдеу және сақтау", AP09058213 "Ет өнеркәсібінің дәстүрлі емес шикізат ресурстарынан балалар тағамы ет өнімдерінің технологиясын әзірлеу".
Халықаралық ғылыми жобаларда ҒЗЖ орындауға қатысу:
2019-2020 жж. Түрік халықаралық ынтымақтастық және даму агенттігінің (TIKA) "Қой сүтін өңдеу технологиясы" халықаралық жобасы, Түркия.
Марапаттар, құрмет грамоталары
- "Ауыл шаруашылығы өнімдерін өңдеу саласында халықаралық технологиялар трансфертін жетілдіру жолдары" атты ғылыми семинар, Али Гульдана, жетекшісі Мулдашева Акнур Хайратовна, алғыс хат, Нұр-Сұлтан, 2018 ж.
-2018 ж. ҚР Білім және ғылым министрлігімен жарияланған ҚР жоғары оқу орындарында жаратылыстану, техникалық, әлеуметтік-гуманитарлық және экономикалық ғылымдар бойынша жыл сайын өткізілетін студенттердің ғылыми-зерттеу жұмыстары республикалық конкурсы, Али Гульдана, жетекшісі Мулдашева Акнур Хайратовна, 2 дәрежелі диплом, Нұр-Сұлтан, 25 сәуір, 2018 ж.
- 2017-2018 оқу жылында топтың бірлігі, ұйымшылдығы, академиялық талаптарды орындауы, студенттердің азаматтық және шығармашылық белсенділігі үшін "Белсенді топ" номинациясы, кураторы Мулдашева Акнур Хайратовна
-С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің оқу-тәрбие үрдісін жетілдіруге қосқан үлесі және көп жылдық адал еңбегі үшін, Грамота, Нұр-Сұлтан, 2018 ж.
Біліктілікті көтеру
Басылымдар:
Scopus, РИНЦ, ККСОН индекстелетін отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 26-дан астам ғылыми жарияланымның, оның ішінде 1 оқу құралы, 1пайдалы өнертабыс патентінің авторы.
Ұсынылған бағыттар бойынша соңғы 5 жылдағы ең маңыздылары:
Web of Science, Scopus басылымдары:
КОКСОНдағы басылымдары:
Алынған инновациялық патенттер:
Почетный профессор Казахского национального аграрного университета. Карьера. 1979 г. — Кайрат Айтуганов начал работать оператором цеха перевозки Кокчетавского почтамта. 1984-1985 гг. — ассистент кафедры почвоведения Целиноградского сельхозинститута. 1987-1989 гг. — агроном, старший агроном, главный экономист совхоза Карабулакский Зерендинского р-йона Кокчетавской обл.