Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Мулдашева Ақнұр Хайратқызы
Мулдашева Ақнұр Хайратқызы

Мулдашева Ақнұр Хайратқызы

 

Техника ғылымдарының магистрі

«Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы»

кафедрасының ассистенті

Кабинет 3218, тел. +7-777-812-86-50

Е-mail:  a.muldasheva@kazatu.edu.kz

Ғылыми саласы

Сүт өнімдерін  өндіру технологиясы, қой сүті негізінде сүт өнімдерінің технологиясын жасау. Қазақстан Республикасында қой сүтін өндіру мен өңдеу технологияларын жасау

Оқытатын пәндері

Сүт және сүт  өнімдерініңтехнологиясы, Азық-түлік өнімдері технологиясының теориялық негіздері, Азық-түлік өнімдерін зерттеу негіздері

Білімі

2009 ‒ 2013жж. С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, ветеринарлық факультет,  мамандығы «Азық-түлік тағамдар технологиясы»

2014 ‒ 2016жж. С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, «Азық-түлік тағамдар технологиясы» мамандығы бойынша магистратура

2016 ж. ауыл шаруашылығы ғылымдарының магистрі ғылыми атағын алу үшін диссертация қорғады.

2018-2021 жж. С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің 6D072700 – "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" мамандығы бойынша докторантура.

Еңбек өтілі

2014 ‒ 2016жж. ‒ Астана қаласы,  «Emile Company» ЖШС-нің Астана қаласындағы филиалында лаборант

2016 – 2017 жж. - С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің «Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру және өңдеу технологиясы» кафедрасында ассистент

2017 жылдың 1 қыркүйегінен бастап С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің «Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасында ассистент

Қытысқан зерттеу жобалары 

Мемлекеттік тапсырыс шеңберінде ҒЗЖ орындауға қатысу:

2020-2022 жж. - 217 "ғылымды дамыту", "агроөнеркәсіптік кешенді тұрақты дамыту және ауыл шаруашылығы өнімінің қауіпсіздігі" басымдығы бойынша, 7МУ/20 АР08052570 "Қой сүтін өндіру және қайта өңдеу технологиясын әзірлеу"

2021-2023 жж. - 217 "ғылымды дамыту", "агроөнеркәсіптік кешенді тұрақты дамыту және ауыл шаруашылығы өнімінің қауіпсіздігі" басымдығы бойынша; 5.5. "Ауыл шаруашылығы өнімдері мен шикізатын қайта өңдеу және сақтау", AP09058213 "Ет өнеркәсібінің дәстүрлі емес шикізат ресурстарынан балалар тағамы ет өнімдерінің технологиясын әзірлеу".

Халықаралық ғылыми жобаларда ҒЗЖ орындауға қатысу:

2019-2020 жж. Түрік халықаралық ынтымақтастық және даму агенттігінің (TIKA) "Қой сүтін өңдеу технологиясы" халықаралық жобасы, Түркия.

Марапаттар, құрмет грамоталары

- "Ауыл шаруашылығы өнімдерін өңдеу саласында халықаралық технологиялар трансфертін жетілдіру жолдары" атты ғылыми семинар, Али Гульдана,  жетекшісі Мулдашева Акнур Хайратовна, алғыс хат, Нұр-Сұлтан, 2018 ж.

-2018 ж. ҚР Білім және ғылым министрлігімен жарияланған ҚР жоғары оқу орындарында жаратылыстану, техникалық, әлеуметтік-гуманитарлық және экономикалық ғылымдар бойынша жыл сайын өткізілетін  студенттердің ғылыми-зерттеу жұмыстары республикалық  конкурсы, Али Гульдана, жетекшісі Мулдашева Акнур Хайратовна, 2 дәрежелі диплом, Нұр-Сұлтан, 25 сәуір, 2018 ж.

-  2017-2018 оқу жылында топтың бірлігі, ұйымшылдығы, академиялық талаптарды орындауы, студенттердің азаматтық және шығармашылық белсенділігі үшін "Белсенді топ" номинациясы, кураторы Мулдашева Акнур Хайратовна

-С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің оқу-тәрбие үрдісін жетілдіруге қосқан үлесі және көп жылдық адал еңбегі үшін, Грамота, Нұр-Сұлтан, 2018 ж.

Біліктілікті көтеру

  1. LOGO e.V. экологиялық егіншілік бағдарламасы. Дюрен, Германия, сәуір-қараша 2011 ж. Куәлік
  2. Fortbildungsprogramm vom 12.03-29.03.2012 zu den Themen der Haltung6 Futterung und Zucht der Kuhe teilgenommen. Сертификат
  3. 17.12.2015-28.12.2015 ж. – Беларуссия, Минск қаласы, Беларуссия Мемлекеттік Радиотехнологиялық және ақпараттық жүйелер университеті, ғылыми тағылымдама. Куәлік
  4. "Жоғары мектептің білім беру процесіндегі Инновация" (2016 ж.), Астана. Сертификат
  5. Педагогикалық шеберлік курсы. С.Сейфуллин атындағы ҚазАТУ, 2017 ж. Сертификат
  6. "Scopus and SciVal usage training", Astana, 2017. Сертификат
  7. «Жоғары мектептің оқу процесіндегі тест тапсырмаларын қолдануға қойылатын заманауи талаптар». С.Сейфуллин атындағы ҚазАТУ, 2017 ж. Сертификат
  8. "Новая академическая политика АО "КАТУ им. С.Сейфуллина" в условиях расширения академической и управленческой самостоятельности", 20-21 декабря, 2018 г., Нур-Султан. Сертификат
  9. Мал шаруашылығы бағыты бойынша "Қарағанды облысында қой шаруашылығын дамытуға арналған кешенді шаралар"  Нұр-Сұлтан қ., 2019 ж. Сертификат
  10. Түркияның TIKA ынтымақтастық және үйлестіру агенттігі қаржыландыратын "Мал шаруашылығын зерттеу және оқытудың халықаралық орталығы" (Түркия, Анкара ),  17.08 - 31.08.2019 ж. тағылымдама.  Сертификат
  11. Development of production and processing technology of sheep milk. Мал шаруашылығын зерттеу мен оқытудың халықаралық орталығы (Түркия, Анкара қ.), 12.08-18.08.2019.  Сертификат
  12. "Modern technologies of milking sheep using a mobile milking machine", Нұрсұлтан, 2020 ж. Сертификат

Басылымдар:

Scopus, РИНЦ, ККСОН индекстелетін отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 26-дан астам ғылыми жарияланымның, оның ішінде 1 оқу құралы, 1пайдалы өнертабыс патентінің авторы. 

Ұсынылған бағыттар бойынша соңғы 5 жылдағы ең маңыздылары:

Web of Science, Scopus басылымдары:

  1. Study of the composition and properties of sheep milk in Northern Kazakhstan. EurAsian Journal of BioSciences / Volume 13, Issue 2, August-December 2019, Pages 1997-2000
  2. Comparative Characteristics of the Amino Acids Composition of Sheep Milk from Breeds of Northern Kazakhstan. Current Research in  Nutrition and Food Science  2021; 9(3). ISSN: 2347-467X

КОКСОНдағы басылымдары:

  1. Инкубациялық жұмыртқа параметрлерінің балапан шығымы және жыныстық детерминациялануымен байланысы, Вестник науки. Научный журнал КазАТУ им. С.Сейфуллина. г. Астана №1 (92) 2017 г., с 57-65.
  2. Балғын және құрғақ шырғанақ дәндеріндегі майда еритін дәрумендерді зерттеу, научный журнал «Вестник Государственного университета имени Шакарима города Семей» №4(80) 2017 г.
  3. Шырғанақ жемісі мен бал қосылған сүзбе технологиясы және оны алу жолдары, научный журнал «Вестник Государственного университета имени Шакарима города Семей» №4(80) 2017 г.
  4. Биологиялық белсенді заттарды қоса отырып сүзбе өндіру технологиясын жетілдіру, Наука и образование. Научно-практический журнал Западно-Казахстанского аграрно-технического университета им. Жангир хана.  г. Уральск, №4 (41) 2015 г, с 159-161.
  5. Дәстүрлі емес шикізаттарды қолдану арқылы жұмсақ ірімшіктердің технологиясын жетілдіру. Семей қаласының Шәкәрім атындағы Мемлекеттік университетінің хабаршысы №4(88) 2019 ж. 134-138 б.
  6. Солтүстік Қазақстан жағдайында өсірілген қой сүтінің құрамы мен қасиеттерін зерттеу. Семей қаласының Шәкәрім атындағы Мемлекеттік университетінің хабаршысы №4(88) 2019 ж. 138-143 б.
  7. Қой сүтінің биохимиялық құрамын зерттеу. Механика және технологиялар ғылыи журналы, №1, 2020 ж., 115-122 бет
  8. Исследование молокосвертывающей активности заквасок для производства  мягкого  сыра из овечьего молока. Механика және технологиялар ғылыи журналы №4, 2020 ж, 68-76 бет
  9. Технология производства сыров на основе овечьего молока. Механика және технологиялар ғылыи журналы №1, 2021 ж, 41-47 бет
  10. Молочная продуктивность овцематок в зависимости от возраста и лактации. Вестник науки Казахского агротехнического университета им. С.Сейфуллина. №1(106), 2021 г.,14-23 стр., Нур-Султан.

Алынған инновациялық патенттер:

  1. Способ приготовление овечьего сыра со шпинатом Патент на полезную модель №7067. Зарегистрирован в Государственном реестре изобретений Республики Казахстан 06.05.2022