Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Муратов Аскар Аронович
Муратов Аскар Аронович

Муратов Аскар Аронович

 

  Ауылшаруашылық ғылымдарының кандидаты,

  «Стандарттау, метрология жәнесертификаттау»

  кафедрасының   аға оқытушысы.

  Кабинет 3202    тел.: 8- (7172) -31-80-90

  Е.mail:  a.muratov@kazatu.edu.kz

 

Ғылыми   саласы

Стандарттау,  ауылшаруашылық өнімдері мен азық-түлік шикізаттарының  ХАССП  принциптерінің  негізі бойынша қауіпсіздігін қамтамасыз ету.

Оқытатын пәндері

  • Малшаруашылық өнімінің сапасын басқару және стандарттау;
  • Стандартизация и управление качеством продукции животноводства;
  • Стандарттар мен нормативтік-техникалық құжаттарды әзірлеу технологиясы;
  • Технология разработки стандартов и нормативно-технической документации;
  • Оценка соответствия требованиям международных стандартов;
  • Аккредитация услуг испытательных лабораторий;
  • Система безопасности сырья и пищевых продуктов животноводства на основе приципов НАССР. 

Негізгі зерттеу бағыттары

Ауылшаруашылық өндірісі мен өнімдерін стандарттау және ауылшаруашылық өнімдері мен азық-тұлік шикізаттарының НАССР  принциптерінің  негізі бойынша қауіпсіздіғін қамтамасыз ету. 

Білімі

         1977-1982 жж.- Костанайауылшаруашылық институты, зооинженер

         1991-2004 жж.–Ресей  ауылшаруашылық академиясының Сібір бөлімінің Сібір малшаруашылық  ғылыми-зерттеу жобалау-технологиялық институтының, кұндізгі аспирантурасы.

         2002-2005 жж.– М. Дулатов атындағы  Костанай инженерлік-экономикалық университеті ауылшаруашылық  өнімдерін стандарттау және сертификаттау инженер-сарапшы

Еңбекөтілі

1982-1987 жж.- Аркалыққұсфабрикасы - зоотехник

1987-1988 жж. – Қостанай ауылшаруашылық институты өндіріс окыту жөніндегі  мастері

1988-1991 жж.- Қостанай ауылшаруашылық институты дербес малшарушылық кафедрасының ассистенті

1991-1994 жж. - Ресей  ауылшаруашылық академиясының Сібір бөлімінің Сібір малшаруашылық  ғылыми-зерттеу жобалау-технологиялық институтының аспиранты.

1994-2002 жж. - Қостанай ауылшаруашылық институтының  аға оқытушысы,  доценті

2001-2004 жж.- М. Дулатов атындағы  Қостанай инженерлік-экономикалық университеті (КИнЭУ) ауыл шаруашылық өнімің стандарттау және сертификаттау кафедрасының меңгерушісі.

2004-2010 жж. –М. Дулатов атындағы  Қостанай инженерлік-экономикалық университетінің Агротехнология   факультетінің  деканы

2011-2017 жж.-М. Дулатов атындағы  Қостанай инженерлік-экономикалық университетінің ғылыми жұмысы бойынша проректоры.

2017-2018 жж.Л.Н. Гумилев атындағы  Еуразиялық ұлттық университеті «Стандарттау және сертификаттау» кафедрасының доценті

2018 жж. – С. Сейфулин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің «Стандарттау, метрология және сертификаттау» кафедрасының аға оқытушысы.

 Марапаттар

  • Халықаралық аграрлық білім беру академиясы «Ғылымда оқуда және тәжірибе жетісігі үшін»төс белгісі  2011 ж.
  • Ғылым саласындағы ерекше еңбегі үшін «Қазақстан Республикасының ғылымын дамытуға сінірген еңбегі үшін» Казақстан  Республикасының білім беру  және ғылым министірлігі төс белгісі  2016 ж.
  • Мемлекетаралық стандарттау, метрология және сертификаттау Кеңесі «Мемлекетаралық стандарттау, метрология және  сертификаттаусаласы дамуына жеке еңбек сіңіргені үшін»  төс белгісі 2016 ж.

Республикалық және халықаралық кезде сулер     

  • Еуразиялық экономикалық жастар  форумы «Азия-Россия-Африка: Экономика будущего».Халық аралық сарапшы ретінде. 2015-2018жылдары.
  • Орал мемлекеттік экономика университеті  Екатеринбург қ. - Еуразиялық экономикалық жастар  форумы «Азия-Россия-Африка: Болашақ экономикасы».  Сервистік  технология конгрессінде «Кедендік одақ техникалық регламенттерді әзірлеу ерекшелігі бойынша»  ашық дәріспен баяндама жасады

Біліктілік көтеру

Солтүстік Қазақстан облысы малшаруашылық және ветеринария ғылыми зерттеу институты Семинар-жаттығу. Тақырыбы: «Сүт бағытындағы ірі қара малшаруашылығының асыл-тұқым бағытындағы селекциялық жұмысын жүргізуі» Петропавловск қ. 2013 ж.

«Аграриялық менеджмент және ауылшаруашылық  экономика» такырыбы бойыншаHochschuleWeihenstephan-Triesdorf University of Applied sciences: Германия  30.06- 08.07. 2014жылыХалықаралық    семинар

Халықаралық    семинар DAZ Нем АЦ Bundes ministrium fur Ernahrung und Landwirschaft 20-204. 02. 2017г

Сеrtificate of  participation  Oxford University press Resources supporting teachin gand research (білім беру және ғылыми зерттеуге қолдау беру рессурстар) 2018 Astana, Inter Press Distribution/ 

Басылымдар

120-дан астам ғылыми еңбектің авторы.және ғылыми әдістемелік жұмыстарымен белгілі. Сонын ішінде 1 патент, 1 авторлықкуалік, 4 оқу құралы бар. 

100  аса  Қазақстан Республикасынын ұлттық  стандарттары  ҚР СТ және  8 Мемлекетаралық  ТМД стандарттары  (ГОСТ)Сертификация и требования к качеству продукции сельскохозяйственного производства Республики Казахстан. Учебное пособие для изучающих курс сертификации сельскохозяйственной продукции. Костанай, 2002, 258 С.

  1. Муратов А.А. и др. Нормативно-методические рекомендаций по технологии первичной переработки животноводческой продукции и сырья в соответствии с международными требованиями.по специфике 149. МСХ РК 2007. г. Костанай 2008г, изд-во Шапак 150 С.
  2. 046 бюджетная программа «Нормативно-методическое обеспечение развития отраслей агропромышленного комплекса» в области животноводства. МСХ РК 2008 г.
  3. Муратов А.А. Вопросы по внедрению на предприятиях Республики Казахстан системы НАССР. Известия Тимирязевской сельскохозяйственной академии. - 2014. - № 5. - С. 94-102. - Библиогр.: С. 101 . - ISSN 0021-342X 2014 г.
  4. Муратов А.А. и др. Theproblemofanimalreproductionfromthepositionsofsometheoreticalbiologyareas. LifeScienceJour-nal 2014; 11 (9s)
  5. Муратов А.А. и др. Международные стандарты ИСО 22000 в повышении конкурентоспособности сельскохозяйственной продукции. Научно-производственный журнал «Индустрия питания» //Уральский государственный экономический университет. 2017.№1 С. 57-65.
  6. Bekenev VA, Frolova VI, muratov A.A., Leiman DN. ResearchArticle.  AcceleratedImprovementof Carcass Characteristicsin PigsInternational Journalof Veterinary Science & TechnologyInt J VetSciTechnol. 2018;3(1): 001-005.
  7. Муратов А.А. и др.Обработка охлажденного мяса высоким давлением. Инновации в пищевой биотехнологии: сборник трудов Международного симпозиума / под общ.ред. А. Ю. Просекова; ФГБОУ ВО «Кемеровский государственный университет». – Кемерово, 2018. –С.253- 257