Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Нұртаева Айнұр Болатбекқызы
Нұртаева Айнұр Болатбекқызы

Нұртаева Айнұр Болатбекқызы

 

Техника ғылымдарының кандидаты, аға оқытушы

«Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы»

кафедрасы

Кабинет 4309, тел. 8 7024787978

E-mail:  a.nurtayeva@kazatu.edu.kz

 

Ғылым саласы

Тамақ өнімдерін өңдеу технологиясын жетілдіру және тамақ өнімдерін өндіру технологиясы мен технологиясы саласында ғылыми-педагогикалық кадрларды даярлау.

Ғылыми біліктілігі

            Ғылыми дәрежесі - 2010 техника ғылымдарының кандидаты, 05.18.01 «Дәнді, бұршақ, жарма, жеміс-көкөніс және жүзім шаруашылығын өңдеу, сақтау және өңдеу технологиясы»              

Оқытатын пәндері

Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы; Нан және макарон өнімдерінің технологиясы

Жетекшілік ететін магистранттары мен докторанттары

Жетекшілік етумен сәтті қорғағандар

Магистрантар – Бегалы М.Н., Бегдилдаева Н.Ж., Есиркепова Г.М., Толенбаева М.Н., 2015; Мурал Г., Сатаева Ж.И., Абенова Д.Г., Маканова А.Н., 2016;  Сатыбалдиева Ж., Бекбосынова Г., Асемова А., Муратхан М., Рамазан Ж.; Кушкумбаева С.Н., Найманов Е.Н., 2017; Исагалиева Ж.М., Лайык А., Токбай А., Сапарова Н.С., 2018; Тұрғынбай Е, Нурмаханова А., 2020. 

Білім алып жатқан докторанттар мен магистранттар 

Докторант  PhD –Утарова Н.Б.;

Магистранттар – Танирбергенова А, Мыктабаева М, Габдулуахит Ә.Г., Кырыкбаева Д.Т., Бекбай С.

Білімі

1996-2001 жж.  Алматы технологиялық университеті «Астық ұн –жарма және құрама жем өнімдерінің технологиясы», біліктілігі инженер – технолог;

 2005-2007 жж. М. Әуезов атындағы Оңтүстік мемлекеттік университеті, 6М072700- «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы»,  біліктілігі азық-түлік өнімдерінің магистрі;

 2007-2010 жж. Алматы технологиялық университеті,  05.18.01 – «Дәнді, бұршақ, жарма, жеміс-көкөніс және жүзім шаруашылығын өңдеу, сақтау және өңдеу технологиясы».

Еңбек өтілі

2002 ж. – М. Әуезов атындағы Оңтүстік мемлекеттік университеті, «Мұздату техникасы және технологиясы» кафедрасында инженер лаборант;

2004-2007 жж. - М. Әуезов атындағы Оңтүстік мемлекеттік университеті, «Мұздату техникасы және технологиясы» кафедрасынын ассистенті;

2007-2009  жж. - С.Сейфуллин атындағы Қазақ Агротехникалық университетінің «Стандартизация және сертификация» кафедрасында аға оқытушы;

2009-2010 ж. - Ауылшарушылық өнімдерін өңдеу ғылыми зерттеу институтында «Астық өнімдерін биозерттеу» зертханасының меңгерушісі;

2010-2012 жж. - Л.Н. Гумилев атындағы Еуразиялық ұлттық университетінің «Стандартизация және сертификация» кафедрасында доцент м.а.

2012 жылдан бастап  қазіргі таңға дейін - С. Сейфуллин атындағы Агротехникалық университетінің «Азық-түлік өнімдерін өңдеу технологиясы» кафедрасында аға оқытушы болып жұмысын атқарады;

2018 ж. - «Азық-түлік өнімдерін өңдеу» мамандығы бойынша доктор (PhD) дәрежесін алу үшін Хэнань ауылшаруашылық университетінің докторанты, Чжэнчжоу қ., Қытай,  2018-2022 ж.

Негізгі зерттеу бағыттары 

2013 ж. – «Ашыған сүт өнімдерін пайдалана отырып, құрама астық өнімдерін өңдеу технологиясы» ғылыми-зерттеу жұмысының бастамашыл тобының ғылыми қызметкері.

2015 жылдан бастап мемлекет тарапынан қаржыландырылатын ғылыми-зерттеу жұмыстарына белсене араласады

Қытысқан зерттеу жобалары 

Мемлекеттік тапсырыс шеңберінде ҒЗЖ орындауға қатысу:

            2021-2023 ПЦФ2/МСХ21 «Сарытудан (сарысу ірімшігі, сергітетін және сергітетін сусындар) эконом-класс сүт өнімдерінің ресурс үнемдейтін технологиясын әзірлеу»

 

Марапаттар, құрмет грамоталары

- ІІ дәрежелі Диплом «2011  жылдың үздік жас метрологы» ҚР ИДМ Техникалық реттеу және метрология комитеті (Мемстандарт), 2011 ж.

- Алғыс хат «ЕҰУ 15 жыл Л.Н.Гумилев атындағы еуразия ұлттық университетінің   ректоры атынан», 2011 ж;

- Алғыс хат «С.Сейфуллин атындағы КАТУ  65  жыл»  университетінің   ректоры атынан,   2017 ж.

Біліктілікті арттыру

Тақырып атауы

Өту орны мен кезеңі

Оқыту өткен ұйымның атауы

Аяқтау нысаны

1

По изучению международных стандартов «ИСО/МЭК 9000:2000; 9000:2000; 19011:2002». № 005.

 Шымкент қ.

2006 ж.

Институт повышения квалификации в области стандартизации, метрологии, подтверждения соответствии и аккредитации

Сертификат

2

 «Разработка и совершенствование системы менеджмента качества. Основа СТ РК ИСО 9000».№ СМ-30.

Астана қ.

2008 ж.

Товарищество с ограниченной ответственностью «Внедренческий центр «Сапа».

Сертификат

3

«Роль измерений химической технологии». № Г-2/139, №000714. Комитет по техническому регулированию и метрологии МИиТ РК (Госстандарт),

 Астана қ.

2011 ж.

РГП «Казахстанский институт метрологии».

Сертификат

4

Языковая стажировка 

Малайзия (г.Куалалумпур) 2013 жыл.

«English Language Company»

Сертификат

5

Стажировка по образовательному программы UNISWORK XIII «Пищевые лаборатории, менеджмент, аккредитация и практика»

Турция,

Стамбул қ.

2014 ж.

Турецкий научно-технический исследовательский интитут

(TUBITAK)

Сертификат

6

Учебный семинар по аграрному менеджменту  и технологиям

Германия

Вайенштефан-Триздорф қ.

2015 ж.

Университет  прикладных наук Вайенштефан-Триздорф

Сертификат

7

Семинар по органическому сельскому хозяйству с участием Китайских тренеров,

Астана  қ.

2016 ж.

Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина

Сертификат

8

Внутривузовская система обеспечения качества образования

 Астана   қ.                            2017 ж.

НААР независимое Агентство аккредитации и рейтинга

Удостоверение на 5 лет

9

Биотехнология в пищевой промышленности

Екатеринбург  қ.                2020 г.

Уральский государственный экономическим университет

Удостоверение

10

Chinese for   HSK-І- ІІ  an online course authorized by

На базе платформ Coursera на английском языке: 2020 г.

Peking University and offered through Coursera,

Сертификат

11

Повышение квалификации БА № 04366 «Инновации в образовательном процессе высшей школы» 120 часов

г. Астана 

2021 г.

Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина

Сертификат

12

How to use Scopus for your research at KazATU

г. Астана 

2021 г.

Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина

Сертификат

13

How to write a literature review with Scopus at KazATU

г. Астана 

2021 г.

Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина

Сертификат

14

How to write and publish article with Scopus at KazATU

г. Астана 

2021 г

Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина

Сертификат

 

Басылымдар:

Scopus, РИНЦ, ККСОН индекстелетін отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 150-ден астам ғылыми жарияланымның, оның ішінде 8 оқу құралы, 5 ҚР алдын ала және инновациялық патенттерінің авторы. 

Хирша Индексі (Scopus) – 1.

Ұсынылған бағыттар бойынша соңғы 5 жылдағы ең маңыздылары:

Web of Science, Scopus басылымдары:

1. Means of quality and safety enhancement of national food nutrition on milk foundation // Республиканский научно-теоретический журнал «Товароведение пищевых продуктов» ISSN 1016-8055,  №3 (14), 2012 г. Москва, С.-76-80, Процентиль 10%

2. Creating Fodder Basis and Methods of Improvement of Feed Nutritional Value in Central Kazakhstan // Biosciences biotechnology research Asia, September 2015. Vol.12 (Spl.Edn.2), p. 577-584, Процентиль 31%

3. Research to improve the quality of food products // Известия Известия Национальной академии наук Республики Казахстан // ISSN 2224-5278 Серия геологии и технических наук. № 4. 2018. Стр.28-37. Процентиль 40%

КОКСОНдағы басылымдары:

1. Сүтқышқылды сусындардың тағамдық және биологиялық құндылығын арттыру жолдары // Научно-теоретический и практический журнал "Оралдың ғылыми жаршысы", №5 (136), 2015 г. с.61-65

2. Комплексное использование вторичного сырья –сыворотки и семян льна в хлебопечении // Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Жаршы» ғылыми журналы, 2016 г.

3. Өсімдік қоспасымен байытылған сүтқышқылды сусынды жасау технологиясы // Научный журнал "Вестник" Алматинского технологического университета, ISSN 2304-5681, №1(110), 2016 г. Алматы, с.-63-69;

4. Разработка технологии кисломолочных продуктов с обогащением злаковыми культурами // Научный журнал  «Вестник» Евразийский национальный университет им. Л.Н. Гумилева, №4 (77), 2016 г. Астана, с.-177-185;

5. Исследование и разработка сывороточных напитков для функционального питания // Научный журнал  «Вестник» Евразийский национальный университет им. Л.Н. Гумилева, №4(77), 2016 г. Астана, с.-97-105;

6. Жылқы ет өнімдерін тағамдық қоспалармен байыту арқылы технологиясын жетілдіру // Алматы технологиялық университетінің хабаршысы, №1 (114), Алматы қаласы,б.2017 г. 57-62.

7. Композиттік ұнның физикалық-химиялық құрамын талдау // Ғылыми журнал «М.Х. Дулати атындағы Тараз мемлукеттік университетінің «Механика және технология»» ISSN 2308-9865, 2021. №2 (72), Тараз. Б.

8. Өсімдік қоспасымен байытылған жұмсақ ірімшік жасау технологиясын жетілдіру // Ғылыми журнал «М.Х. Дулати атындағы Тараз мемелекеттік университетінің «Механика және технология»» ISSN 2308-9865, 2021. №1 (71), Тараз. Б.

9. Сүзбе, ірімшік сарысуының физикалық-химиялық қасиеттерін талдау және зерттеу // Ғылыми журнал «М.Х. Дулати атындағы Тараз мемелекеттік университетінің «Механика және технология»» ISSN 2308-9865, 2021. №1 (71), Тараз. Б.

Алынған инновациялық патенттер:

1. Авторлық куәлік «Технология приготовления йогурта на основе молока кобыл (Балсаумал)» №290,   19.09.2018 ж.

2. Авторлық куәлік «Технология приготовления мороженого на основе молока кобыл (Балсаумал)» -№2903 19.09.2018 г.

3.  «С.Сейфуллин атындағы Казақ агротехникалық университетінің» Ұйым стандарты жасалынды СТ 27738-1901-АО-002-2017  ТЕХНИКАЛЫҚ ШАРТ на «Мороженое  на основе кобыльего молока «Балсаумал».

4. «С.Сейфуллин атындағы Казақ агротехникалық университетінің» Ұйым стандарты жасалынды СТ 27738-1901-АО-002-2017  ТЕХНИКАЛЫҚ ШАРТ на «Кисломолочный продукт  на основе кобыльего молока  «Балсаумал».

5. «С.Сейфуллин атындағы Казақ агротехникалық университетінің» Ұйым стандарты жасалынды СТ 27738-1901-АО-002-2017  ТЕХНИКАЛЫҚ ШАРТ «Шоколад  на основе кобыльего молока «Балсаумал».