Техника ғылымдарының кандидаты, аға оқытушы «Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасы Кабинет 4309, тел. 8 7024787978 E-mail: a.nurtayeva@kazatu.edu.kz |
Ғылым саласы
Тамақ өнімдерін өңдеу технологиясын жетілдіру және тамақ өнімдерін өндіру технологиясы мен технологиясы саласында ғылыми-педагогикалық кадрларды даярлау.
Ғылыми біліктілігі
Ғылыми дәрежесі - 2010 техника ғылымдарының кандидаты, 05.18.01 «Дәнді, бұршақ, жарма, жеміс-көкөніс және жүзім шаруашылығын өңдеу, сақтау және өңдеу технологиясы»
Оқытатын пәндері
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы; Нан және макарон өнімдерінің технологиясы
Жетекшілік ететін магистранттары мен докторанттары
Жетекшілік етумен сәтті қорғағандар
Магистрантар – Бегалы М.Н., Бегдилдаева Н.Ж., Есиркепова Г.М., Толенбаева М.Н., 2015; Мурал Г., Сатаева Ж.И., Абенова Д.Г., Маканова А.Н., 2016; Сатыбалдиева Ж., Бекбосынова Г., Асемова А., Муратхан М., Рамазан Ж.; Кушкумбаева С.Н., Найманов Е.Н., 2017; Исагалиева Ж.М., Лайык А., Токбай А., Сапарова Н.С., 2018; Тұрғынбай Е, Нурмаханова А., 2020.
Білім алып жатқан докторанттар мен магистранттар
Докторант PhD –Утарова Н.Б.;
Магистранттар – Танирбергенова А, Мыктабаева М, Габдулуахит Ә.Г., Кырыкбаева Д.Т., Бекбай С.
Білімі
1996-2001 жж. Алматы технологиялық университеті «Астық ұн –жарма және құрама жем өнімдерінің технологиясы», біліктілігі инженер – технолог;
2005-2007 жж. М. Әуезов атындағы Оңтүстік мемлекеттік университеті, 6М072700- «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы», біліктілігі азық-түлік өнімдерінің магистрі;
2007-2010 жж. Алматы технологиялық университеті, 05.18.01 – «Дәнді, бұршақ, жарма, жеміс-көкөніс және жүзім шаруашылығын өңдеу, сақтау және өңдеу технологиясы».
Еңбек өтілі
2002 ж. – М. Әуезов атындағы Оңтүстік мемлекеттік университеті, «Мұздату техникасы және технологиясы» кафедрасында инженер лаборант;
2004-2007 жж. - М. Әуезов атындағы Оңтүстік мемлекеттік университеті, «Мұздату техникасы және технологиясы» кафедрасынын ассистенті;
2007-2009 жж. - С.Сейфуллин атындағы Қазақ Агротехникалық университетінің «Стандартизация және сертификация» кафедрасында аға оқытушы;
2009-2010 ж. - Ауылшарушылық өнімдерін өңдеу ғылыми зерттеу институтында «Астық өнімдерін биозерттеу» зертханасының меңгерушісі;
2010-2012 жж. - Л.Н. Гумилев атындағы Еуразиялық ұлттық университетінің «Стандартизация және сертификация» кафедрасында доцент м.а.
2012 жылдан бастап қазіргі таңға дейін - С. Сейфуллин атындағы Агротехникалық университетінің «Азық-түлік өнімдерін өңдеу технологиясы» кафедрасында аға оқытушы болып жұмысын атқарады;
2018 ж. - «Азық-түлік өнімдерін өңдеу» мамандығы бойынша доктор (PhD) дәрежесін алу үшін Хэнань ауылшаруашылық университетінің докторанты, Чжэнчжоу қ., Қытай, 2018-2022 ж.
Негізгі зерттеу бағыттары
2013 ж. – «Ашыған сүт өнімдерін пайдалана отырып, құрама астық өнімдерін өңдеу технологиясы» ғылыми-зерттеу жұмысының бастамашыл тобының ғылыми қызметкері.
2015 жылдан бастап мемлекет тарапынан қаржыландырылатын ғылыми-зерттеу жұмыстарына белсене араласады
Қытысқан зерттеу жобалары
Мемлекеттік тапсырыс шеңберінде ҒЗЖ орындауға қатысу:
2021-2023 ПЦФ2/МСХ21 «Сарытудан (сарысу ірімшігі, сергітетін және сергітетін сусындар) эконом-класс сүт өнімдерінің ресурс үнемдейтін технологиясын әзірлеу»
Марапаттар, құрмет грамоталары
- ІІ дәрежелі Диплом «2011 жылдың үздік жас метрологы» ҚР ИДМ Техникалық реттеу және метрология комитеті (Мемстандарт), 2011 ж.
- Алғыс хат «ЕҰУ 15 жыл Л.Н.Гумилев атындағы еуразия ұлттық университетінің ректоры атынан», 2011 ж;
- Алғыс хат «С.Сейфуллин атындағы КАТУ 65 жыл» университетінің ректоры атынан, 2017 ж.
Біліктілікті арттыру
№ |
Тақырып атауы |
Өту орны мен кезеңі |
Оқыту өткен ұйымның атауы |
Аяқтау нысаны |
1 |
По изучению международных стандартов «ИСО/МЭК 9000:2000; 9000:2000; 19011:2002». № 005. |
Шымкент қ. 2006 ж. |
Институт повышения квалификации в области стандартизации, метрологии, подтверждения соответствии и аккредитации |
Сертификат |
2 |
«Разработка и совершенствование системы менеджмента качества. Основа СТ РК ИСО 9000».№ СМ-30. |
Астана қ. 2008 ж. |
Товарищество с ограниченной ответственностью «Внедренческий центр «Сапа». |
Сертификат |
3 |
«Роль измерений химической технологии». № Г-2/139, №000714. Комитет по техническому регулированию и метрологии МИиТ РК (Госстандарт), |
Астана қ. 2011 ж. |
РГП «Казахстанский институт метрологии». |
Сертификат |
4 |
Языковая стажировка |
Малайзия (г.Куалалумпур) 2013 жыл. |
«English Language Company» |
Сертификат |
5 |
Стажировка по образовательному программы UNISWORK XIII «Пищевые лаборатории, менеджмент, аккредитация и практика» |
Турция, Стамбул қ. 2014 ж. |
Турецкий научно-технический исследовательский интитут (TUBITAK) |
Сертификат |
6 |
Учебный семинар по аграрному менеджменту и технологиям |
Германия Вайенштефан-Триздорф қ. 2015 ж. |
Университет прикладных наук Вайенштефан-Триздорф |
Сертификат |
7 |
Семинар по органическому сельскому хозяйству с участием Китайских тренеров, |
Астана қ. 2016 ж. |
Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина |
Сертификат |
8 |
Внутривузовская система обеспечения качества образования |
Астана қ. 2017 ж. |
НААР независимое Агентство аккредитации и рейтинга |
Удостоверение на 5 лет |
9 |
Биотехнология в пищевой промышленности |
Екатеринбург қ. 2020 г. |
Уральский государственный экономическим университет |
Удостоверение |
10 |
Chinese for HSK-І- ІІ an online course authorized by |
На базе платформ Coursera на английском языке: 2020 г. |
Peking University and offered through Coursera, |
Сертификат |
11 |
Повышение квалификации БА № 04366 «Инновации в образовательном процессе высшей школы» 120 часов |
г. Астана 2021 г. |
Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина |
Сертификат |
12 |
How to use Scopus for your research at KazATU |
г. Астана 2021 г. |
Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина |
Сертификат |
13 |
How to write a literature review with Scopus at KazATU |
г. Астана 2021 г. |
Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина |
Сертификат |
14 |
How to write and publish article with Scopus at KazATU |
г. Астана 2021 г |
Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина |
Сертификат |
Басылымдар:
Scopus, РИНЦ, ККСОН индекстелетін отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 150-ден астам ғылыми жарияланымның, оның ішінде 8 оқу құралы, 5 ҚР алдын ала және инновациялық патенттерінің авторы.
Хирша Индексі (Scopus) – 1.
Ұсынылған бағыттар бойынша соңғы 5 жылдағы ең маңыздылары:
Web of Science, Scopus басылымдары:
1. Means of quality and safety enhancement of national food nutrition on milk foundation // Республиканский научно-теоретический журнал «Товароведение пищевых продуктов» ISSN 1016-8055, №3 (14), 2012 г. Москва, С.-76-80, Процентиль 10%
2. Creating Fodder Basis and Methods of Improvement of Feed Nutritional Value in Central Kazakhstan // Biosciences biotechnology research Asia, September 2015. Vol.12 (Spl.Edn.2), p. 577-584, Процентиль 31%
3. Research to improve the quality of food products // Известия Известия Национальной академии наук Республики Казахстан // ISSN 2224-5278 Серия геологии и технических наук. № 4. 2018. Стр.28-37. Процентиль 40%
КОКСОНдағы басылымдары:
1. Сүтқышқылды сусындардың тағамдық және биологиялық құндылығын арттыру жолдары // Научно-теоретический и практический журнал "Оралдың ғылыми жаршысы", №5 (136), 2015 г. с.61-65
2. Комплексное использование вторичного сырья –сыворотки и семян льна в хлебопечении // Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің «Жаршы» ғылыми журналы, 2016 г.
3. Өсімдік қоспасымен байытылған сүтқышқылды сусынды жасау технологиясы // Научный журнал "Вестник" Алматинского технологического университета, ISSN 2304-5681, №1(110), 2016 г. Алматы, с.-63-69;
4. Разработка технологии кисломолочных продуктов с обогащением злаковыми культурами // Научный журнал «Вестник» Евразийский национальный университет им. Л.Н. Гумилева, №4 (77), 2016 г. Астана, с.-177-185;
5. Исследование и разработка сывороточных напитков для функционального питания // Научный журнал «Вестник» Евразийский национальный университет им. Л.Н. Гумилева, №4(77), 2016 г. Астана, с.-97-105;
6. Жылқы ет өнімдерін тағамдық қоспалармен байыту арқылы технологиясын жетілдіру // Алматы технологиялық университетінің хабаршысы, №1 (114), Алматы қаласы,б.2017 г. 57-62.
7. Композиттік ұнның физикалық-химиялық құрамын талдау // Ғылыми журнал «М.Х. Дулати атындағы Тараз мемлукеттік университетінің «Механика және технология»» ISSN 2308-9865, 2021. №2 (72), Тараз. Б.
8. Өсімдік қоспасымен байытылған жұмсақ ірімшік жасау технологиясын жетілдіру // Ғылыми журнал «М.Х. Дулати атындағы Тараз мемелекеттік университетінің «Механика және технология»» ISSN 2308-9865, 2021. №1 (71), Тараз. Б.
9. Сүзбе, ірімшік сарысуының физикалық-химиялық қасиеттерін талдау және зерттеу // Ғылыми журнал «М.Х. Дулати атындағы Тараз мемелекеттік университетінің «Механика және технология»» ISSN 2308-9865, 2021. №1 (71), Тараз. Б.
Алынған инновациялық патенттер:
1. Авторлық куәлік «Технология приготовления йогурта на основе молока кобыл (Балсаумал)» №290, 19.09.2018 ж.
2. Авторлық куәлік «Технология приготовления мороженого на основе молока кобыл (Балсаумал)» -№2903 19.09.2018 г.
3. «С.Сейфуллин атындағы Казақ агротехникалық университетінің» Ұйым стандарты жасалынды СТ 27738-1901-АО-002-2017 ТЕХНИКАЛЫҚ ШАРТ на «Мороженое на основе кобыльего молока «Балсаумал».
4. «С.Сейфуллин атындағы Казақ агротехникалық университетінің» Ұйым стандарты жасалынды СТ 27738-1901-АО-002-2017 ТЕХНИКАЛЫҚ ШАРТ на «Кисломолочный продукт на основе кобыльего молока «Балсаумал».
5. «С.Сейфуллин атындағы Казақ агротехникалық университетінің» Ұйым стандарты жасалынды СТ 27738-1901-АО-002-2017 ТЕХНИКАЛЫҚ ШАРТ «Шоколад на основе кобыльего молока «Балсаумал».