PhD докторы, аға оқытушы «Өсімдік майы эксперименттік- өндірістік цехының» меңгерушісі Кабинет 4309 тел. +7(7172)39-73-27 E-mail: zh.catayeva@kazatu.edu.kz
|
Ғылыми қызығушылықтар саласы
Майлы дақылдарды өңдеу мен өсімдік майларын, ет өнімдерін өндіру технологиясын жетілдіру және тамақ өнімдерін өндіру технологиясы мен технологиясы саласындағы ғылыми -педагогикалық кадрларды даярлау.
Ғылыми біліктілігі
Ғылыми дәрежесі - Техника ғылымдарының магистрі, 072700 - «Тамақ өнімдерінің технологиясы»
Оқылатын пәндер
Ет және ет өнімдерінің технологиясы, өсімдік майларының технологиясы.
Жетекшілік ететін магистранттары
Жетекшілік етумен сәтті қорғағандар
Магистрант - Забенова Ж.
Білім алып жатқан магистранттар
Магистранттар - Мусабекова А.
Білімі
1981-1987 жж - Беруни атындағы Ташкент политехникалық институты, «Май технологиясы» мамандығы, біліктілігі инженер-технолог;
2009-2011 жж Оңтүстік Қазақстан педагогикалық университеті, «Екі шет тілі» мамандығы;
2014-2016 жж С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, магистратура, «Тамақ өнімдерінің технологиясы» мамандығы.
2017-2020 жж Алматы технологиялық университеті, PhD докторантура, «Тамақ өнімдерінің технологиясы» мамандығы.
Еңбек өтілі
1982-1984 жж - Орта Азия геология және минералды шикізат ғылыми -зерттеу институты, лаборант.
1987-1996 жж - Ленин атындағы Ташкент мемлекеттік университеті, аға инженер, күндізгі аспирантура.
1996-2000 жж - Чирчик техникалық колледжі, оқытушы.
2000-2005 жж - «Қайнар» АҚ Өсімдік майын шығаратын зауыт, зертхана меңгерушісі, технология бойынша бас инженердің орынбасары.
2009-2010 жж - М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті, аға оқытушы.
2010-2013 жж - Шымкент қаласындағы No2 колледж директорының оқу ісі жөніндегі орынбасары
02.09.2013 жылдан қазіргі уақытқа дейін - С.Сейфуллин атындағы ҚазАТУ «Тамақ өнімдері және өңдеу өнеркәсібі технологиясы» кафедрасының аға оқытушысы. Өсімдік майларының тәжірибелік өндірістік цехының меңгерушісі.
Негізгі зерттеу бағыттары
Дәстүрлі және дәстүрлі емес өсімдік майларының сапасын, қосалқы өнімдерді, мацерация мен өсімдік майларының қоспасын зерттеу.
Егде жастағы адамдарға өнімдерді әзірлеу.
Ғылыми жобалар
Мемлекеттік тапсырыс шеңберінде ғылыми -зерттеу және тәжірибелік -конструкторлық жұмыстарды орындауға қатысу:
2021 ж. - «Балқымыз» «Отандық энергетикалық иммуномодуляциялық сусын әзірлеу» жобасының орындаушысы.
Халықаралық ғылыми жобаларға ғылыми зерттеулерді енгізуге қатысу:
2013-2017 жж - «Ресей мен Қазақстанда ДӘСТҮРЛІ ТАМАҚТЫ ӨНІМДЕРДІ өндіру мен сату, азық -түлік қауіпсіздігі бойынша магистрлік бағдарламаларды әзірлеу және енгізу» Tempus халықаралық жобасының орындаушысы;
2017 жылдан бастап - «ASIAXIS - Ph.D. дағдыларын дамытуда параллельді жақсартулармен таза орта үшін жылу энергетикалық жүйелерде университеттік білімді жетілдіру» тақырыбында Erasmus + жобасының орындаушысы.
Біліктілікті арттыру
№ |
Тақырып атауы |
Өту орны мен кезеңі |
Оқыту өткен ұйымның атауы |
Аяқтау нысаны |
1 |
3 |
4 |
5 |
7 |
1 |
Менеджмент Технического и профессионального образования |
Турция, Стамбул, 2012 |
TIKA Program |
Сертификат |
Pre-Intermediate Level |
Нур-Султан 2014 |
JANUS ACADEMY |
Сертификат |
|
2 |
Food processing and traditional food processing |
Франция, Монпеллье 2015 |
Montpellier SupAgro, France |
Сертификат |
3 |
Collaboration between professionals and Higher Educational Institution in the field of development of MSC program in the field of food safety |
Краснодар, Россия, 2015 |
Кубанский Государственный аграрный университет, Краснодар, Россия |
Сертификат |
4 |
Food Science |
Davis, USA, 2015 |
UC DAVIS, University of Calofornia |
Сертификат |
5 |
English Communication Skills Class |
Davis, USA, 2015 |
UC DAVIS EXTENSION, University of Calofornia |
Сертификат |
6 |
Менеджмент качества и безопасности живых систем и биопродуктов в АПК |
Воронеж, Россия 2016 |
ФГБОУ ВО Воронежский Государственный аграрный университет им.П.Первого |
Сертификат |
7 |
Innivative technologies processing of oilseeds and production of vegetable oils |
Китай, 2017 |
Henan Huatai Cereals and Oil Mashinery Co Ltd, COFCO corporation, Dalian Politechnical University |
Сертификат |
8 |
Traditional food products in Russia and Kazakhstan |
Улан-Удэ, Россия, 2017 |
ФГБОУ ВО Бурятская Государственная Академия им.В.Р.Филиппова, Улан-Удэ, Россия |
Сертификат |
9 |
Food Science |
Австрия, Грац, 2018 |
FH JOANNEUM, University of Applied Sciences, Graz, Austria |
Сертификат |
10 |
Функциональные и лечебно-профилактические продукты питания |
Москва, Россия, 2018 |
ФГБНУ «Федеральный научный центр пищевых систем им. В.М.Горбатова» РАН |
Удостоверение |
11 |
Актуальные вопросы пищевой и перерабатывающей промышленности |
Москва, Россия, 2019 |
Московский государственный университет технологий и управления им.К.Г.Разумовского |
Удостоверение |
12 |
Stanford Introduction to Food and Health |
Coursera 2020 |
Stanford University School of Medicine |
Сертификат |
13 |
Nutrition |
UDEMY 2020 |
Fab Academy California, United States |
Сертификат |
14 |
Learning to Teach Online |
COURSERA 2020 |
The University of New South Wales |
Сертификат |
15 |
Emerging Trends& Technologies in the Virtual K-12 Classroom |
COURSERA 2020 |
University of California, Irvine |
Сертификат |
16 |
Foundation of Virtual Instruction |
COURSERA 2020 |
University of California, Irvine |
Сертификат |
17 |
ГМО: технологии создания и применение |
COURSERA 2020 |
Новосибирский государственный университет |
Сертификат |
18 |
Modern technologies of milking sheep using a mobile milking machine |
Нур-Султан 2020 |
TIKA Program Coordination Office КазАТУ им.С.Сейфуллина |
Сертификат |
19 |
Биотехнология в пищевой промышленности |
Екатеринбург Россия 2020 |
Институт дополнительного образования ВО «Уральский государственный экономический университет» |
Удостоверение |
20 |
Дистанционная образовательная технология и платформы для реализации образовательных услуг |
Нур-Султан 2020 |
Институт повышения квалификации и дистанционного обучения КазАТУ им.С.Сейфуллина |
Сертификат |
21 |
Электрондық оқу басылымдарын сараптау сапасын қамтамасыз ету |
Нур-Султан 2020 |
ҚР БжҒМ «Оқулық» Республикалық ғылыми-практикалық орталығы |
Сертификат |
Басылымдар:
Scopus, РИНЦ, ККСОН индекстелген отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 125-тен астам ғылыми жарияланымдардың авторы, оның ішінде 10 оқулық пен оқу құралы, 2 монография, 2 патент және 7 авторлық құқықтармен қорғалған объектілерге құқық куәлігі.
Хирша индексі (Scopus) - 1
Соңғы 5 жылда ұсынылған бағыттар бойынша ең маңыздылары:
Web of Science, Scopus басылымдары:
ККСОНдағы басылымдары:
Алынған патенттер:
Пісірілген шұжық өндіру әдісі. Патент №100167. Қазақстан Республикасының өнертабыстардың мемлекеттік тізілімінде тіркелген күні 06.12.2016 ж.
Жылқы еті. Патент №2742. Қазақстан Республикасының пайдалы модельдерінің мемлекеттік тізілімінде тіркелеген күні 02.04.2018 ж.
|
|
|