Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Сатаева Жұлдыз Исаковна
Сатаева Жұлдыз Исаковна

Сатаева Жұлдыз Исаковна

 

PhD докторы, аға оқытушы

«Өсімдік майы эксперименттік-

өндірістік цехының»  меңгерушісі

Кабинет 4309 тел. +7(7172)39-73-27

E-mail:  zh.catayeva@kazatu.edu.kz

 

 

Ғылыми қызығушылықтар саласы

Майлы дақылдарды өңдеу мен өсімдік майларын, ет өнімдерін өндіру технологиясын жетілдіру және тамақ өнімдерін өндіру технологиясы мен технологиясы саласындағы ғылыми -педагогикалық кадрларды даярлау.

Ғылыми біліктілігі

Ғылыми дәрежесі - Техника ғылымдарының магистрі, 072700 - «Тамақ өнімдерінің технологиясы» 

Оқылатын пәндер

Ет және ет өнімдерінің технологиясы, өсімдік майларының технологиясы.

Жетекшілік ететін магистранттары

Жетекшілік етумен сәтті қорғағандар

Магистрант - Забенова Ж.

Білім алып жатқан магистранттар

Магистранттар - Мусабекова А. 

Білімі

1981-1987 жж - Беруни атындағы Ташкент политехникалық институты, «Май технологиясы» мамандығы, біліктілігі инженер-технолог;

2009-2011 жж Оңтүстік Қазақстан педагогикалық университеті, «Екі шет тілі» мамандығы;

2014-2016 жж С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, магистратура, «Тамақ өнімдерінің технологиясы» мамандығы.

2017-2020 жж Алматы технологиялық университеті, PhD докторантура, «Тамақ өнімдерінің технологиясы» мамандығы. 

Еңбек өтілі

1982-1984 жж - Орта Азия геология және минералды шикізат ғылыми -зерттеу институты, лаборант.

1987-1996 жж - Ленин атындағы Ташкент мемлекеттік университеті, аға инженер, күндізгі аспирантура.

1996-2000 жж - Чирчик техникалық колледжі, оқытушы.

2000-2005 жж - «Қайнар» АҚ Өсімдік майын шығаратын зауыт, зертхана меңгерушісі, технология бойынша бас инженердің орынбасары.

2009-2010 жж - М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті, аға оқытушы.

2010-2013 жж - Шымкент қаласындағы No2 колледж директорының оқу ісі жөніндегі орынбасары

02.09.2013 жылдан қазіргі уақытқа дейін - С.Сейфуллин атындағы ҚазАТУ «Тамақ өнімдері және өңдеу өнеркәсібі технологиясы» кафедрасының аға оқытушысы. Өсімдік майларының тәжірибелік өндірістік цехының меңгерушісі. 

Негізгі зерттеу бағыттары  

Дәстүрлі және дәстүрлі емес өсімдік майларының сапасын, қосалқы өнімдерді, мацерация мен өсімдік майларының қоспасын зерттеу.

Егде жастағы адамдарға өнімдерді әзірлеу.

Ғылыми жобалар

Мемлекеттік тапсырыс шеңберінде ғылыми -зерттеу және тәжірибелік -конструкторлық жұмыстарды орындауға қатысу:

2021 ж. - «Балқымыз» «Отандық энергетикалық иммуномодуляциялық сусын әзірлеу» жобасының орындаушысы.

Халықаралық ғылыми жобаларға ғылыми зерттеулерді енгізуге қатысу:

2013-2017 жж - «Ресей мен Қазақстанда ДӘСТҮРЛІ ТАМАҚТЫ ӨНІМДЕРДІ өндіру мен сату, азық -түлік қауіпсіздігі бойынша магистрлік бағдарламаларды әзірлеу және енгізу» Tempus халықаралық жобасының орындаушысы;

2017 жылдан бастап - «ASIAXIS - Ph.D. дағдыларын дамытуда параллельді жақсартулармен таза орта үшін жылу энергетикалық жүйелерде университеттік білімді жетілдіру» тақырыбында Erasmus + жобасының орындаушысы. 

Біліктілікті арттыру

Тақырып атауы

Өту орны мен кезеңі

Оқыту өткен ұйымның атауы

Аяқтау нысаны

1

3

4

5

7

1

Менеджмент Технического и профессионального образования

Турция, Стамбул,

2012

TIKA Program

Сертификат

 

Pre-Intermediate Level

Нур-Султан

2014

JANUS ACADEMY

Сертификат

2

Food processing and traditional food processing

Франция,

Монпеллье

2015

Montpellier SupAgro, France

Сертификат

3

Collaboration between professionals and Higher Educational Institution in the field of development of MSC program in the field of food safety

Краснодар, Россия,

2015

Кубанский Государственный аграрный университет, Краснодар, Россия

Сертификат

4

Food Science

Davis, USA,

2015

UC DAVIS, University of Calofornia

Сертификат

5

English Communication Skills Class

Davis, USA,

2015

UC DAVIS EXTENSION, University of Calofornia

Сертификат

6

Менеджмент качества и безопасности живых систем и биопродуктов в АПК

Воронеж, Россия

2016

ФГБОУ ВО Воронежский Государственный аграрный университет им.П.Первого

Сертификат

7

Innivative technologies processing of oilseeds and production of vegetable oils

Китай,

2017

Henan Huatai Cereals and Oil Mashinery Co Ltd, COFCO corporation,

 Dalian Politechnical University

Сертификат

8

Traditional food products in Russia and Kazakhstan

Улан-Удэ, Россия,

2017

ФГБОУ ВО Бурятская Государственная Академия им.В.Р.Филиппова, Улан-Удэ, Россия

Сертификат

9

Food Science

Австрия, Грац,

2018

FH JOANNEUM, University of Applied Sciences, Graz, Austria

Сертификат

10

Функциональные и лечебно-профилактические продукты питания

Москва, Россия,

2018

ФГБНУ «Федеральный научный центр пищевых систем им. В.М.Горбатова» РАН

Удостоверение

11

Актуальные вопросы пищевой и перерабатывающей промышленности

Москва, Россия,

2019

Московский государственный университет технологий и управления им.К.Г.Разумовского

Удостоверение

12

Stanford Introduction to Food and Health

Coursera

2020

Stanford University School of Medicine

Сертификат

13

Nutrition

UDEMY

2020

 Fab Academy California, United States

Сертификат

14

Learning to Teach Online

COURSERA

2020

The University of New South Wales

Сертификат

15

Emerging Trends& Technologies in the Virtual K-12 Classroom

COURSERA

2020

University of California, Irvine

Сертификат

16

Foundation of Virtual Instruction

COURSERA

2020

University of California, Irvine

Сертификат

17

ГМО: технологии создания и применение

COURSERA

2020

Новосибирский государственный университет

Сертификат

18

Modern technologies of milking sheep using a mobile milking machine

Нур-Султан

2020

TIKA Program Coordination Office

КазАТУ им.С.Сейфуллина

Сертификат

19

Биотехнология в пищевой промышленности

Екатеринбург

Россия

2020

Институт дополнительного образования ВО «Уральский государственный экономический университет»

Удостоверение

20

Дистанционная образовательная технология и платформы для реализации образовательных услуг

Нур-Султан

2020

Институт повышения квалификации и дистанционного обучения КазАТУ им.С.Сейфуллина

Сертификат

21

Электрондық оқу басылымдарын сараптау сапасын қамтамасыз ету

Нур-Султан

2020

ҚР БжҒМ «Оқулық» Республикалық ғылыми-практикалық орталығы

Сертификат

 

Басылымдар:

Scopus, РИНЦ, ККСОН индекстелген отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 125-тен астам ғылыми жарияланымдардың авторы, оның ішінде 10 оқулық пен оқу құралы, 2 монография, 2 патент және 7 авторлық құқықтармен қорғалған объектілерге құқық куәлігі.

Хирша индексі (Scopus) - 1

Соңғы 5 жылда ұсынылған бағыттар бойынша ең маңыздылары:

Web of Science, Scopus басылымдары:

  1. Development of Technology for Obtaining Protein Hydrolysate from Camel Offal using Enzymatic Hydrolysis. OnLine Journal of Biological Sciences 2020, 20 (4): 289.295 DOI: 10.3844/ojbsci.289.295.
  1. Assessment of quality and food safety of vegetable oils produced on the base of wild berries of Kazakhstan’s forest areas. Журнал Naukovì dopovìdì Nacìonalʹnogo unìversitetu bìoresursiv ì prirodokoristuvannâ Ukraïni. №5 (87), 202010.31548/dopovidi2020.05.001.
  2. Assessment of quality and food safety of vegetable oils produced in various regions of Kazakhstan. Доклады НАН РК, 2021 №3, с.5-11. Reports of the NAS RK Volume 3, Number 337 (2021), 5-11. https:// doi.org/10.32014/2021.2518-1483.41.
  3. Comparative Characteristics of the Amino Acids Composition of Sheep Milk from Breeds of Northern Kazakhstan. Curr Res Nutr Food Sci 2021; 9(3). Available From: https://bit.ly/3E7OAlX.

ККСОНдағы басылымдары:

  1. Комплексное использование вторичного сырья – сыворотки и семян льна в хлебопечении. Журнал «Вестник государственного университета имени Шакарима г.Семей» 2016, №2 (74), с.92-96.
  2. Өсімдік қоспасымен байытылған сүтқышқылды сусын жасау технологиясы. Журнал «Вестник Алматинского технологического университета». Научный журнал. 2016, №1, с.63-69.
  3. Совершенствование и технология производства национального продукта из конины. Журнал «Вестник Государственного университета имени Шакарима г.Семей». 2016, №2 (74). – с.21-24.
  4. Исследование биологической ценности верблюжатины. Журнал «Вестник КазНИТУ», №6 (124), Алматы, 2017, ноябрь, с. 299-304.
  5. Геронтодиетологическое исследование питания людей пожилого возраста. Вестник Государственного университета имени Шакарима, г.Семей. №2 (86), 2019, c.379-383.
  6. Получение и исследование гидролизата животных белков. Научный журнал «Механика и технологии» Таразского государственного университета им.М.Х.Дулати, №2, 2020, с.150-156.
  7. Бадам сүтінен балмұздақ жасаудың жаңа технологиясы. Вестник АТУ, 3, 2020, с. 84-89.
  8. Research of camel shanks protein hydrolyzates by Electrophoregram. Вестник АТУ, 3, 2020, с. 67-73.
  9. Композиттік ұнның физикалық-химиялық құрамын талдау. Научный журнал «Механика и технологии» Таразского государственного университета им.М.Х.Дулати, 2021, №2(72), с. 6-114.
  10. Сравнительный анализ питания пожилых людей в Казхастане. Научный журнал «Механика и технологии» Таразского государственного университета им.М.Х.Дулати, 2021, №3(73), с.5-13.

Алынған патенттер:

  1. Пісірілген шұжық өндіру әдісі. Патент №100167. Қазақстан Республикасының өнертабыстардың мемлекеттік тізілімінде тіркелген күні 06.12.2016 ж.

  2. Жылқы еті. Патент №2742. Қазақстан Республикасының пайдалы модельдерінің мемлекеттік тізілімінде тіркелеген күні 02.04.2018 ж.