Басты бет / Факультеттер және кафедралар / Смагулова Миргуль Есенгалиевна
Смагулова Миргуль Есенгалиевна

Смагулова Миргуль Есенгалиевна

 

Химия  ғылымдарының кандидаты,

«Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы»

кафедрасының аға оқытушысы

 Кабинет 4309, тел. +7 (778) 5317890

E-mail: m.smagulova@kazatu.edu.kz

Ғылыми саласы

Талдаудың физика-химиялық әдістері, табиғи қосылыстар химиясы, жаңа биоорганикалық қосылыстардың құрылымын, қасиеттерін зерттеу, сүт өнімдерін өндіру технологиясын жетілдіру, өсімдік майларын өндіру технологиясы.

Ғылыми біліктілігі

Ғылыми дәрежесі – 2010 ж. Химия ғылымдарының кандидаты, 02.00.04 физикалық химия

Оқытатын пәндері

Ғылыми зерттеу әдістері, тағам өнімдерін тауартану, менеджмент негіздерімен астық өңдеу кәсіпорындарын технохимиялық бақылау, технохимиялық бақылау, ет және сүт өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бағалау 

Жетекшілік ететін магистранттары

Жетекшілік етумен сәтті қорғағандар

Магистрантов – Махатова А., 2018; Сарскулова А, 2018; Орынбасар А., 2018; Кашкынбай К., 2019; Амантай У., 2019; Кулахметова Б., 2019; Абласан А., 2020.

Білім алып жатқан магистрант

Торебек М. 

Білімі

2000-2005 жж Химия факультеті, Қазақ ұлттық университеті. Әл-Фараби Атындағы Қазұу. Мамандығы: химиялық, криминалистикалық және экологиялық сараптама. Біліктілігі - "химик-сарапшы".

2005 - 2008 ж. ж. химия ғылымдары Институты оларға. А. Б. Бектұрова, аспирантура. Мамандығы-02.00.04 Физикалық химия.

Еңбек өтілі

2008-2010 ж.ж. " А. Б. Бектұров атындағы химия ғылымдары институты" АҚ физика-химиялық талдау әдістері зертханасының кіші ғылыми қызметкері, Алматы қ.

2010-2011 ж.ж. "АТУ" АҚ "Технологиялық процестердің лазерлік технологиясы" ғылыми-зерттеу зертханасының кіші ғылыми қызметкері, Алматы қ.

2011 ж. "Атмосфералық ауаны қорғау республикалық ғылыми-зерттеу орталығы" ЖШС филиалының сынақ зертханаларының меңгерушісі, Астана қ.

2011-2017 жж. аралығында С. Сейфуллин атындағы  КАТУ, физика және химия кафедрасының аға оқытушысы., Астана.

2017 жылдан бастап С. Сейфуллин атындағы  КАТУ тамақ және қайта өңдеу технологиясы кафедрасының аға оқытушысы, Нұр-Сұлтан қ. 

Қытысқан зерттеу жобалары 

  1. "Емдеу-алдын алу бағытындағы энергетикалық батончиктердің рецептурасы мен технологиясын әзірлеу" №1 шаруашылық келісімшарт тақырыбының орындаушысы, "Caspian Logistic and Procurement" ЖШС, 2018 ж.
  2. BR06249419 - Жобаның орындаушысы - қант қызылшасын қайта өңдеу қалдықтарынан лимон қышқылын өндіру технологиясын әзірлеу. 01.01.2018 - 01.01.2020

Біліктілікті арттыру

Тақырып атауы

Өту орны мен кезеңі

Оқыту өткен ұйымның атауы

Аяқтау нысаны

1

3

4

5

7

1

«Professional Development in Education and orgazinatial skills in high Education Institution». 

18.11.2013-26.11.2013.  Лиссабон, Португалия.

Обучение на базе Высшего Инженерного Института Лиссабона (ISEL)

Сертификат

2

Обучение  на химико-аналитическом оборудовании 797 VAComputrace,  Metrohm с присвоением квалификации «оператор».

7.11-14.11.16 г. Нұр-Сұлтан қ.

ЖШС «DistriTich»

Сертификат

3

Прошла инструктаж по работе на системе капиллярного электрофореза «Капель 105М» в объеме 72 часа

24-28.10.2016 г. Усть-Каменрогорск.

ЖШС «Люмэкс-Восток»

Сертификат

4

Семинар «Приборно-методические решения Группы компаний «Люмэкс» для анализа объектов окружающей среды, пищевых продуктов, кормов, комбикормов и сырья для их производства».

21.11.2018 г.

Нур-Султан қ.

ЖШС «Люмэкс-Восток»

Сертификат

5

«Коммерциализация технологий – инструмент интеграции
науки и бизнеса»

4-5.10.2018 г.

Нұр-Сұлтан қ.

АО "Фонд науки" 

Сертификат

6

Сертификат о прохождении курса «СТ РК ISO/IEC 17025-2018. Общие требования к компетентности испытательных и калибровочных лабораторий»

27-28.02.2019.

Нұр-Сұлтан.

ТОО «Management System Astana»

Сертификат

 

Басылымдар:

РИНЦ, ККСОН ғылыми журналдарында 30-дан астам ғылыми жарияланымдардың, оның ішінде 3 оқу құралының, ҚР 2 инновациялық патентінің авторы.

Ұсынылған бағыттар бойынша соңғы 5 жылдағы ең маңыздылары:

  1. Кашкынбай К., Алтайулы С., Куцова А.Е., Смагулова М.Е. Разработка технологии варенных колбасных изделии с использованием семян кунжута. Научное обозрение. Педагогические науки.2019. №3-3, стр 52-56
  2. Сатаева Ж.И., Машанова Н.С., Смагулова М.Е. Сафлоровое масло, обогащенное микронутриентами ягод Годжи. Материалы VI Международной научно-технической конференции «Инновационные технологии в пищевой промышленности: наука, образование и производство». Воронеж, 11 ноября 2019 г., с. 79-84.
  3. Смагулова М.Е., Жакупова Г.Н., Машанова Н.С., Сатаева Ж.И. Применение экструдированных зерен в пищевой промышленности. Материалы VII Международной научно-практической конференции «новейшие направления развития аграрной науки в работах молодых ученых» (15-17 октября 2019 года, г. Новосибирск) стр. 325-327.
  4. Кулахмедова Б., Смагулова М. Өсімдіктерден алынған компоненттерді қосу арқылы ешкі сүтінен жұмсақ ірімшік өндіру технологиясы. Материалы Международной научнотеоретической конференции «Сейфуллинские чтения – 15: Молодежь, наука, технологии - новые идеи и перспективы», приуроченной к 125 летию С. Сейфуллина. - 2019. - Т.І, Ч.1 - Б.171-172.
  5. Кулахмедова Б.Д., Алтайулы С., Смагулова М.Е. Разработка безотходной технологии производства мягкого сыра из козьего молока. European scientific conference. Cборник статей XIV Международной научно-практической конференции, Часть 1. Пенза, 2019. 66-68 стр. .
  6. Машанова Н.С., Смагулова М.Е., Сатаева Ж.И. Бадам сүтінен балмұздақ жасаудың жаңа технологиясы. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы, 2020. №3.
  7. Кулахмедова Б.Д., Смагулова М.Е., Калемшарив Б. Разработка технологии мягкого сыра из козьего молока с добавлением компонентов растительного происхождения. Пищевые технологии будущего: Инновации в производстве и переработке сельскохозяйственной продукции. Международная научно-практическая конференция в рамках Международного научно-практического форума, посвященного Дню Хлеба и соли Сборник статей, Саратов, 2020. стр. 39-42.
  8. Абиласан А.О., Смагулова М.Е. Разработка технологии и рецептуры кисломолочного напитка с добавлением растительного экстракта.  Технеологии и продукты здорового питания XII. Национальная научно-практическая конференция с международным участием Сборник статей (г. Саратов, 17-18 декабря 2020 г.). стр 12-17.

Өнер табыстар:

  1. Патент №20486. Бекетов К.М., Смагулова М.Е., Фасхутдинов М.Ф., Барамысова Г.Т., Джиембаев Б.Ж.,  Ирисметов М.П. Глидерининді тазарту әдісі. МПК А61К 36/484.

  2. Сатаева Ж.И., Машанова Н.С., Смагулова М.Е. Функционалдық бағыттағы өсімдік майларын купаждау. Авторлық куәлік № 11405 от  07.2020 г.