Техника ғылымдарының кандидаты "Азық түлік және қайта өңдеу өндірісінің технологиясы" кафедрасының профессор м.а. 4309 кабинет, тел. +7(7172)39-73-27 E-mail: g.zhakupova@kazatu.edu.kz
|
Ғылыми қызығушылықтар саласы
Сүт және сүт өнімдерін қалдықсыз қайта өңдеу технологиясын жетілдіру, құрамдастырылған өнімдер технологиясын әзірлеу және тамақ өнімдерін өндіру техникасы мен технологиясы саласында ғылыми-педагогикалық кадрлар даярлау.
Ғылыми біліктілігі
Ғылыми дәрежесі-техника ғылымдарының кандидаты (2002), 05.18.01 мамандығы - Дәнді, бұршақты дақылдарды, жарма өнімдерін, жеміс-көкөніс өнімдерін және жүзім шаруашылығын өңдеу, сақтау және қайта өңдеу технологиясы.
Ғылыми атағы- доцент (2008) 05.18.00 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" мамандығы
Оқылатын пәндер
Жетекшілігімен жұмыс істейтін магистранттар мен докторанттар
Жетекшілік етумен қорғалғандар -12
Білім алушылар
PhD Докторлары- 2
Магистрант - 1
Білімі
1989-1994 Мәскеу мемлекеттік тағам өнеркәсіп академиясы. "Биотехнология" факультеті. "Ашыту өндірістері мен шарап жасау технологиясы" мамандығы, біліктілігі – инженер-технолог;
1997-2000 жылдары Аспирантура. Алматы технологиялық университеті
Еңбек өтілі
1996- 1997 "Тағамдық биотехнология" зертханасының меңгерушісі. Алматы технологиялық университеті.
2000-2002 жылдары - "Ашыту өндірістері және шарап жасау технологиясы" зертханасының аға ғылыми қызметкері. Қазақ тағам өндірісі ғылыми-зерттеу институты.
2002-2008 жылдары-Алматы технологиялық университетінің "Тамақ биотехнологиясы" кафедрасының аға оқытушысы.
2008-2009 жылдары-Алматы технологиялық университетінің " Тамақ биотехнологиясы" кафедрасының доценті.
2009 – қ.т.дейін "Азық түлік және қайта өңдеу өндірісінің технологиясы" кафедрасының доценті. Қазақ агротехникалық университеті. С. Сейфуллин.
Зерттеудің негізгі бағыттары
2018-2020 жж - «Функционалды мақсаттағы тамақ өнімдерінің технологиясын ғылыми негіздеу және әзірлеу » ғылыми-зерттеу жұмысын жүргізу бойынша бастамашыл топтың жетекшісі мемлекеттік тіркеу №0118РКИ0553".
Зерттеу жобалары
2017-2018 - "Сүт өнімдерін өндіру үшін микротолқынды қолдану бойынша инновациялық шешім"бюджеттік бағдарламасы бойынша жобаның аға ғылыми қызметкері.(МРНТИ 65.63.03; 65.63.29. ӘОЖ 637.1/3.04/.07 мемлекеттік тіркеу № 0115РК01700).
2018- "Емдік-профилактикалық мақсаттағы энергетикалық батончиктердің рецептурасы мен технологиясын әзірлеу"шаруашылық келісімшарт ҒЗЖ орындаушысы.
2021 - "Арнайы диеталық тамақ өнімдерін өндіру кезінде пайдалы микроорганизмдердің, ферменттердің, нутриенттердің және басқа компоненттердің жаңа штаммдарын пайдалана отырып технологиялар әзірлеу"бағдарламасы бойынша жоба жетекшісі.
Марапаттары, құрмет грамоталары
- Талантты жас ғалымдарға арналған мемлекеттік ғылыми стипендия иегері-2002-2003 жж.;
"ЖОО-ның 2020 жылғы үздік оқытушысы"атағы;
Біліктілікті арттыру
№ |
Тақырып атауы |
Оқытудан өту орны мен кезеңі |
Оқыту өткен ұйымның атауы |
Аяқтауны саны |
1 |
3 |
4 |
5 |
7 |
1 |
Technologyoffood products |
Астана, 2013 |
КазАТУим. С.Сейфуллина. Организатор:“Ion Ionescu de la Brad” University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine from Iasi. Romania |
Сертификат |
2 |
Research Management and Administration |
Астана, 2016 |
British Council |
Сертификат |
3 |
Proposal. Writing and finding for research Projects |
Астана, 2016 |
British Council |
Сертификат |
|
Бағдарлама бойынша дәріс оқу«Эрасмус+» «Smartanimalhusbandry» |
Каунас, 2018 (Литва) |
Aleksandras Stulginsky University |
Сертификат |
4 |
Биотехнология в пищевой промышленности |
Екатеринбург, 2020 |
Уральский государственный экономический университет |
Удостоверение |
5 |
Инновационные технологии в пищевой промышленности |
Минск, 2020 |
РУП «Научно-практический центр Национальной Академии наук Беларуси по продовольствии |
Сертификат |
6 |
Stanford Introduction to Food and Health |
COURSERA 2020 |
Stanford University |
Сертификат |
7 |
Weight Management: Beyond Balancing Calories |
COURSERA 2020 |
Emory University |
Сертификат |
8 |
Университет 4.0. Цифровая трансформация |
Киев, 2021 |
SKLAD- международная образовательная онлайн-платформа. |
Сертификат |
9 |
Wine Testing: Sensory Techniques for Wine Analysis |
COURSERA 2021 |
University of California Davis |
Сертификат |
Жарияланымдар:
Scopus, РҒДИ, БҒСБК индекстелетін отандық және шетелдік ғылыми журналдарда 85-тен астам ғылыми жарияланымның, оның ішінде 8 оқу құралының, 1 патенттің, пайдалы модельге 2 патенттің авторы
Хирша Индексі (Scopus) – 1
Ұсынылған бағыттар бойынша соңғы 5 жылдағы ең маңыздылары:
Web of Science, Scopus жарияланымдары:
БҒСБК жарияланымдары:
Оқу құралдары
Алынған инновациялық патенттер:
Почетный профессор Казахского национального аграрного университета. Карьера. 1979 г. — Кайрат Айтуганов начал работать оператором цеха перевозки Кокчетавского почтамта. 1984-1985 гг. — ассистент кафедры почвоведения Целиноградского сельхозинститута. 1987-1989 гг. — агроном, старший агроном, главный экономист совхоза Карабулакский Зерендинского р-йона Кокчетавской обл.