Басты бет / ППС / Шадьярова Жазира Куспановна
Шадьярова Жазира Куспановна

Шадьярова Жазира Куспановна

 

PhD докторы, «Стандарттау, метрология және

сертификаттау» кафедрасының аға оқытушы

Кабинет 3217, телефон: +7 778 788 35 87

 

Ғылыми қызығушылық саласы

Азық-түлік өндірісінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету, сүт және сүт өнімдерін стандарттау

Білім

  • Бакалавриат. Атырау Мұнай және газ институты, 2004-2008 жж.

Мамандығы – «Стандарттау, метрология және сертификаттау», Стандарттау, метрология және сертификаттау бакалавры

  • Магистратура. Атырау Мұнай және газ институты, 2008-2010 жж.

Мамандығы - «Стандарттау, метрология және сертификаттау», техника ғылымдарының магистрі

  • Бакалавриат. Батыс Қазақстан инженерлік-гуманитарлық университеті, 2011-2013 жж.

Мамандығы - «Құқықтану», Құқықтану бакалавры

  • Докторантура. Қазақ агротехникалық университеті.С. Сейфуллин, 2017-2020 жж.

Мамандығы - «Стандарттау және сертификаттау», PhD докторы

Еңбек өтілі

Қазан 2006 – 2008 жж. Атырау мұнай және газ институты, «Стандарттау және сертификаттау» кафедрасы, зертханашы.

Қазан, 2008 -қараша, 2009 жж. Атырау инженерлік-гуманитарлық институты, компьютерлік зертхана операторы;

Желтоқсан, 2009– маусым, 2010 жж. «Каспий маңы сертификаттау орталығы» ЖШС, сертификаттау бөлімінің маманы, сынақ зертханасының маманы;

Шілде, 2010– наурыз, 2011 жж. «Батыс Серт «сертификаттау орталығы» ЖШС, тауарлардың шығарылған елін анықтау жөніндегі маман;

Қыркүйек, 2011 – тамыз, 2023 жж. Атырау мемлекеттік университеті.Х.Досмұхамедова, аға оқытушы, қауымдастырылған профессор м.а.

2023 жылдың қыркүйегінен бастап қазіргі уақытқа дейін Қазақ агротехникалық зерттеу университеті.С. Сейфуллина, аға оқытушы

Біліктілікті арттыру (соңғы үш жылда)

  1. Академиялық жазылым», 14-23 қыркүйек, 2020ж.
  2. The role of ISO 9001 and ISO 22000 in improving competitiveness and encouraging the export. The practice of transition to new versions of standards. 09.07.2021
  3. Технология работы со студентами с особыми образовательными потребностями в условиях инклюзии, 03-24.09.2021
  4. Методика подготовки исследовательских работ студентов, 1-15 марта 2022 года,
  5. Эффективная работа преподавателья, 09-23.02.2022г.
  6. Distance Education Systems. Digital Material Development System and Academic Journal Menegement System. 03-29.10.2022

30-дан астам ғылыми еңбектердің авторы

1. Отандық өнімдерге стандарт жасақтаудын өзектілігі. Вестник ЕНУ им. Л.Н.Гумилева №3 (124),  Астана 2018 г.,  С. 99-106

2. Сүтті тұқымды ешкілердің өнімділігі және сипаттамасы. Вестник АТУ, выпуск 2 (123), Алматы 2019 г. С. 9-15

3. Ауыл шаруашылығы өнімдерін өндірудің бәсекеге қабілеттілігін басқаруға арналған негізгі бағыттар. Вестник АТУ, выпуск 2 (123), Алматы 2019 г. С. 111-116

4. Ешкі сүтін сақтау үрдісі кезінде технологиялық және микробиологиялық көрсеткіштерге температураның әсерін зерттеу. Вестник АТУ, выпуск 1, Алматы 2020 г. С. 18-23

5. НАССР жүйесі негізінде сүт өнімдерінің қауіпсіздігі. Вестник АТУ, выпуск 1, Алматы 2020 г. С. 56-63

6. Зеренда» асыл тұқымды шаруашылығы» ЖШС-де өсірілетін асыл тұқымды ешкілер сүтінің салыстырмалы сапа көрсеткіштерін талдау.Вестник алматинского технологического университета. Серия Техника и технологии.- №2 Алматы,. 2020.-С. 99-105

7.НАССР жүйесі негізінде сүт өнімдерінің қауіпсіздігі. Вестник алматинского технологического университета. Серия Техника и технологии. - №1 Алматы. 2020.-С. 56-62.

8. Определение критических контрольных точек при производстве продукции из козьего молока в ТОО «Племенное хозяйство «Зеренда». Вестник КАТУ (междисциплинарный) № 1(108), г. Нур-Султан  2021 -  С.168-179

9. Құрғақ сүтқышқылды өнімнің технологиясын әзірлеу. Вестник КАТУ (междисциплинарный) № 2 (109), г. Нур-Султан  2021 - С. 181-190.

10. Ешкі сүтінен жасалған құрма қосылған йогурт өндіру технологиясы. Вестник алматинского технологического университета. 2023. С.107-116.

11.Арнайы сүтті тұқымды ірі қара мал және оны азықтандыру әдістері. Журнал «iScience» Актуальные научные исследования в современном мире. Выпуск 11(43), ноябрь 2018 г., Переяслав-Хмельницкий,  С. 172-177

12. Development and implementation of the HACCP system on the production line of kefir from goat's milk. Online Journal  of Biological Sciences  р.134-143 DOI:10.3844/ojbsci.2020.134.143

13. Standardization as a tool for effective development of dairy products. International Journal of Advanced Trends in Computer Science and Engineering Vol. 20 No.3, 2020, 7517-7525 (ISSN 2278-3091)

14. Сүттың құрамы мен қасіеті және ықпал ететін факторлар. «Innovation management and technology in the era of globalization» Materials of the V International Scientific-Practical Conference. Janary  8-11,  2018 Alexandria-Sharm EI Sheikh Egypt,  р. 326 – 331.

15  Әртүрлі үй жануарларының сүттерінің сапалық құрамы мен қасиеттері. ХХХ Международной научно-практической интернет-конференции «Тенденции и перспективы развития Науки и образования в условиях глобализации», Переяслав-хмельницкий, 2017.- С.607-610.

15. Роль пищевой безопасности в производстве молочной продукции. Сборник материалов XVI международной научно-практической конференции, Барнаул 24-26 июня 2019 г. С. 389-392.

17.  Развитие козоводства молочного направления в новом Казахстане. Сборник материалов Международной научно-практической конференции,  Нур-Султан 24 октября 2019 г.  - С. 161-166.

18. Актуальность разработки стандартов на продукцию из козьего молока. Сборник материалов XVI международной научно-практической конференции, Барнаул 24-26 июня 2019 г. С. 356-359.

19. Использования зерновых культур при производстве кисломолочных продуктов.Развитие биотехнологии: новая реальность. Сборник Международной научно-практической конференции, приуроченной к 100-летнему юбилею Почётного ректора НГАУ, профессора, доктора сельскохозяйственных наук Гудилина И.И. РФ, Новосибирск, -2022, С.159-166. 

20.Создание систем менеджмента безопасности пищевой продукции на основе методологии ХАССП для малых и средних предприятии;учебно-методическая пособия. Казахский агротехнический университет им.С.Сейфуллина, 2020ж. 100 с.

21. Интеграцияланған менеджмент жүйесін әзірлеу және енгізу:оқулық. С.Сейфуллин атындағы ҚАТЗУ баспасы, - Астана 2023.-222бет.

3 электрондық оқулыққа авторлық куәлік,

3 стандартқа авторлық куәлік,

Пайдалы модельге 4 патент.