PhD докторы, «Стандарттау, метрология және сертификаттау» кафедрасының аға оқытушы Кабинет 3217, телефон: +7 778 788 35 87 |
Ғылыми қызығушылық саласы
Азық-түлік өндірісінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету, сүт және сүт өнімдерін стандарттау
Білім
Мамандығы – «Стандарттау, метрология және сертификаттау», Стандарттау, метрология және сертификаттау бакалавры
Мамандығы - «Стандарттау, метрология және сертификаттау», техника ғылымдарының магистрі
Мамандығы - «Құқықтану», Құқықтану бакалавры
Мамандығы - «Стандарттау және сертификаттау», PhD докторы
Еңбек өтілі
Қазан 2006 – 2008 жж. Атырау мұнай және газ институты, «Стандарттау және сертификаттау» кафедрасы, зертханашы.
Қазан, 2008 -қараша, 2009 жж. Атырау инженерлік-гуманитарлық институты, компьютерлік зертхана операторы;
Желтоқсан, 2009– маусым, 2010 жж. «Каспий маңы сертификаттау орталығы» ЖШС, сертификаттау бөлімінің маманы, сынақ зертханасының маманы;
Шілде, 2010– наурыз, 2011 жж. «Батыс Серт «сертификаттау орталығы» ЖШС, тауарлардың шығарылған елін анықтау жөніндегі маман;
Қыркүйек, 2011 – тамыз, 2023 жж. Атырау мемлекеттік университеті.Х.Досмұхамедова, аға оқытушы, қауымдастырылған профессор м.а.
2023 жылдың қыркүйегінен бастап қазіргі уақытқа дейін Қазақ агротехникалық зерттеу университеті.С. Сейфуллина, аға оқытушы
Біліктілікті арттыру (соңғы үш жылда)
30-дан астам ғылыми еңбектердің авторы
1. Отандық өнімдерге стандарт жасақтаудын өзектілігі. Вестник ЕНУ им. Л.Н.Гумилева №3 (124), Астана 2018 г., С. 99-106
2. Сүтті тұқымды ешкілердің өнімділігі және сипаттамасы. Вестник АТУ, выпуск 2 (123), Алматы 2019 г. С. 9-15
3. Ауыл шаруашылығы өнімдерін өндірудің бәсекеге қабілеттілігін басқаруға арналған негізгі бағыттар. Вестник АТУ, выпуск 2 (123), Алматы 2019 г. С. 111-116
4. Ешкі сүтін сақтау үрдісі кезінде технологиялық және микробиологиялық көрсеткіштерге температураның әсерін зерттеу. Вестник АТУ, выпуск 1, Алматы 2020 г. С. 18-23
5. НАССР жүйесі негізінде сүт өнімдерінің қауіпсіздігі. Вестник АТУ, выпуск 1, Алматы 2020 г. С. 56-63
6. Зеренда» асыл тұқымды шаруашылығы» ЖШС-де өсірілетін асыл тұқымды ешкілер сүтінің салыстырмалы сапа көрсеткіштерін талдау.Вестник алматинского технологического университета. Серия Техника и технологии.- №2 Алматы,. 2020.-С. 99-105
7.НАССР жүйесі негізінде сүт өнімдерінің қауіпсіздігі. Вестник алматинского технологического университета. Серия Техника и технологии. - №1 Алматы. 2020.-С. 56-62.
8. Определение критических контрольных точек при производстве продукции из козьего молока в ТОО «Племенное хозяйство «Зеренда». Вестник КАТУ (междисциплинарный) № 1(108), г. Нур-Султан 2021 - С.168-179
9. Құрғақ сүтқышқылды өнімнің технологиясын әзірлеу. Вестник КАТУ (междисциплинарный) № 2 (109), г. Нур-Султан 2021 - С. 181-190.
10. Ешкі сүтінен жасалған құрма қосылған йогурт өндіру технологиясы. Вестник алматинского технологического университета. 2023. С.107-116.
11.Арнайы сүтті тұқымды ірі қара мал және оны азықтандыру әдістері. Журнал «iScience» Актуальные научные исследования в современном мире. Выпуск 11(43), ноябрь 2018 г., Переяслав-Хмельницкий, С. 172-177
12. Development and implementation of the HACCP system on the production line of kefir from goat's milk. Online Journal of Biological Sciences р.134-143 DOI:10.3844/ojbsci.2020.134.143
13. Standardization as a tool for effective development of dairy products. International Journal of Advanced Trends in Computer Science and Engineering Vol. 20 No.3, 2020, 7517-7525 (ISSN 2278-3091)
14. Сүттың құрамы мен қасіеті және ықпал ететін факторлар. «Innovation management and technology in the era of globalization» Materials of the V International Scientific-Practical Conference. Janary 8-11, 2018 Alexandria-Sharm EI Sheikh Egypt, р. 326 – 331.
15 Әртүрлі үй жануарларының сүттерінің сапалық құрамы мен қасиеттері. ХХХ Международной научно-практической интернет-конференции «Тенденции и перспективы развития Науки и образования в условиях глобализации», Переяслав-хмельницкий, 2017.- С.607-610.
15. Роль пищевой безопасности в производстве молочной продукции. Сборник материалов XVI международной научно-практической конференции, Барнаул 24-26 июня 2019 г. С. 389-392.
17. Развитие козоводства молочного направления в новом Казахстане. Сборник материалов Международной научно-практической конференции, Нур-Султан 24 октября 2019 г. - С. 161-166.
18. Актуальность разработки стандартов на продукцию из козьего молока. Сборник материалов XVI международной научно-практической конференции, Барнаул 24-26 июня 2019 г. С. 356-359.
19. Использования зерновых культур при производстве кисломолочных продуктов.Развитие биотехнологии: новая реальность. Сборник Международной научно-практической конференции, приуроченной к 100-летнему юбилею Почётного ректора НГАУ, профессора, доктора сельскохозяйственных наук Гудилина И.И. РФ, Новосибирск, -2022, С.159-166.
20.Создание систем менеджмента безопасности пищевой продукции на основе методологии ХАССП для малых и средних предприятии;учебно-методическая пособия. Казахский агротехнический университет им.С.Сейфуллина, 2020ж. 100 с.
21. Интеграцияланған менеджмент жүйесін әзірлеу және енгізу:оқулық. С.Сейфуллин атындағы ҚАТЗУ баспасы, - Астана 2023.-222бет.
3 электрондық оқулыққа авторлық куәлік,
3 стандартқа авторлық куәлік,
Пайдалы модельге 4 патент.
Почетный профессор Казахского национального аграрного университета. Карьера. 1979 г. — Кайрат Айтуганов начал работать оператором цеха перевозки Кокчетавского почтамта. 1984-1985 гг. — ассистент кафедры почвоведения Целиноградского сельхозинститута. 1987-1989 гг. — агроном, старший агроном, главный экономист совхоза Карабулакский Зерендинского р-йона Кокчетавской обл.