Main / Faculties and Departments / Abdugamitova Altynay Edigeqyzy
Abdugamitova Altynay Edigeqyzy

Abdugamitova Altynay Edigeqyzy

 

Master of technical sciences, PhD doctoral student

Office 3224b, tel. 8 (7172) 39-73-27

E-mail: abdugamitova@inbox.ru

 

Sphere of scientific interests

Technology of  food and processing industries 

Delivered disciplines

Technology of milk and dairy products; Technology of meat and meat products; Technology of public catering; Methods for assessing the quality of food; Technology of production of functional crop products; Professionally-oriented English. 

The main directions of research

Technology of production of milk and dairy products, technology of  bread and bakery products, technology of pasta 

Current research projects 

The executor of the Erasmus + project: "ASIAXIS - Improving University Studies in Thermal Power Systems for a Cleaner Environment with Parallel Improvements in the Development of the Ph.D.

Education

2011-2015 - South Kazakhstan State University named after Mukhtar Auezov - Bachelor of Technology in Processing Industries
2015-2017 - South Kazakhstan State University named after Mukhtar Auezov - Master of technical sciences 

2019 - p.t. - PhD doctoral student in the educational program 8D07201- "Food Technology", S. Seifullin Kazakh Agro Technical University.

Work experience

 2017year . - S.Seifullin  KazATU 

Republican and international meetings

-International scientific and practical seminar on the theme: "Food safety and Risk assessment" SKSU. Auezov, Shymkent, 2016;
-International scientific and practical internship at  Gent University, Gent, Belgium, 2016. 

-Participant in the international project ASIAXIS funded by the ERASMUS + program. Grandholder is the University of Italy Università Politecnica delle Marche. 2017 to p.t.

-International scientific and practical internship at ESA (Escole Superieur d`Agriculture), Angers, France. (ERASMUS +) 2018.

Publish works

More than 10 scientific publications in domestic and foreign scientific journals indexed by RINC, KKSON.

  • Абдугамитова А.Е., Орымбетова Г.Э., Орымбетов Э.М. Установка для сушки плодов и овощей//«Зажги свою звезду» Материалы IX Международной научно-практической конференции молодых ученых(27 ноября 2014г.)РФ, г. Тоганрог, НГУ им.Н.И. Лобачевского, 2014.-С 73-77;
  • Абдугамитова А.Е., Орымбетова Г.Э., «Improvement of manufacturing technology pasta of pea flour»// Сб.тр. 17 студенческой научной конференции по естественным, техническим, социально-гуманитарным наукам: «Казахстанский путь – 2050: Единая цель, единые интересы, единое будущее» - Шымкент: ЮКГУ им. М. Ауезова, 2014. –С 3-4;
  • Абдугамитова А.Е., Орымбетова Г.Э., Казиев М.Т., «Использование СВЧ-пастеризации для питьевого молока»// Материалы РНПК: Модернизация системы подготовки специалистов аграрной отрасли, 2016, С.243-246;
  • Абдугамитова А.Е., Орымбетова Г.Э., Шамбулова Г.Д., «Анализ опасностей для питьевого молока при СВЧ-пастеризации»// Путь науки, №12(34), Волгоград, 2016, С.28-30;
  • Абдугамитова А.Е., Орымбетова Г.Э., Орымбетов Э.М., Шамбулова Г.Д., Ешаева Э./ "Hazard analysis for drinking milk by SHF-pasteurization"/ Труды международной научно-практической конференции "Путь Казахстана:25 лет мира и созидания с лидером нации" посвященный 25летию независимости РК, Шымкент:ЮКГУ им.М.Ауэзова, 2016, стр.241-242;
  • Абдугамитова А.Е., Арынбаева М.Ж., Ахметжанова А.Т./ "Изучение влияния гидромодуля заварки на качество хлеба с использованием ржаной муки"/ 20-ая Международная научно-практическая конференция, посвященная памяти В.М.Горбатова. ФГБНУ"ФНЦ ПИЩЕВЫХ СИСТЕМ им.В.М.Горбатова"РАН, Москва, 2017, стр.20-21;
  • Абдугамитова А.Е., Орымбетова Г.Э., Арынбаева М.Ж., АхметжановаА.Т./ «Разработка макаронных изделий повышенной пищевой ценности»/ Фундаментальные и прикладные исследования в области естественных и технических наук Сборник научных трудов по материалам Международной научно-практической конференции г. Белгород, 27 апреля 2018 г. В двух частях Часть II, стр.23-26.