Master of technical sciences assistant of the department "Technology of food and processing industries" Office 3102mobile +7(705) 1626748 |
Scientific qualification
Technology of food and processing industries
Subjects to be read
Theoretical foundations of food technology, Food production equipment, Scientific foundations of PP research, Technology of meat and meat products
Supervision of students
Defended thesis - 10
Education2010 - 2014 A. Baitursynov KSU, Faculty of Veterinary Medicine and Animal Breeding Technology, specialty "Technology of production of animal products."2014 - 2016 S. Seifullin KazATU Faculty of Veterinary Medicine and Livestock Technology, specialty "Technology of production of livestock products."
Work experienceFrom 2017 to the present - NJSC S. Seifullin"Kazakh Agrotechnical University, assistant of the department" Technology of food and processing industries "
Advanced trainingScientific internship, Emperor Peter IVoronezh State Agrarian University
Seminar: Fairs - exhibitions "Kazakhstan-Bread Paradise", (November 25, 2017: Astana city, Congress Hall)
Publications:
Оразбекова Д.Б. Дәндi дaқылдapды жaншып ұcaқтaйтын ұcaқтaғыштың өнiмдiлiгiн және жылдамдығын теориялық жолмен aнықтaу. Актуальные научные исследования в современном мире: ХХХ Междунар. научн. конф., 26-27 октября2017 г., Переяслав-Хмельницкий. // Сб. научных трудов - Переяслав- Хмельницкий, 2017. - Вып. 10(30), ч. 7 – 132 с.
Оразбекова Д.Б. Түрлі жас ерекшелігіне байланысты Қостанай тұқымы биелерінің сүт өнімділігі //Научный журнал-приложение Международного научно-педагогического журнала «Высшая школа Казахстана»
Почетный профессор Казахского национального аграрного университета. Карьера. 1979 г. — Кайрат Айтуганов начал работать оператором цеха перевозки Кокчетавского почтамта. 1984-1985 гг. — ассистент кафедры почвоведения Целиноградского сельхозинститута. 1987-1989 гг. — агроном, старший агроном, главный экономист совхоза Карабулакский Зерендинского р-йона Кокчетавской обл.