Master of technical sciences Office 3102, tel. 8 (7172) 39-73-27 E-mail: arinbaeva.madina@mail.ru |
Sphere of scientific interests
Technology of storage, processing and deep processing of crop production
Delivered disciplines
Professional Kazakh (Russian) language; Theoretical foundations of processing industries; Crop the basics of crop production; Technology of post-harvest grain processing; Technology of grain drying; Technology of flour; Technology of cereals; Technology of mixed fodders
The main directions of research
Technology of production of milk and dairy products, technology of bread and bakery products
Education
2011-2015 Taraz State University named after M.Kh. Dulaty - Bachelor of Technology in Processing Industries
2015-2017 Saint-Petersburg National Research University of information Technologies, Mechanics and Optics– Master of technical sciences
Work experience
2017year . - S.Seifullin KazATU
Republican and international meetings
V All-Russian Congress of Young Scientists on the theme «Изучение влияния гидромодуля и содержания муки в заварке на качество хлеба с использованием ржаной муки» 12–15 april 2016: Program. – Spb.: University ITMO, 2016.
V All-Russian Congress of Young Scientists on the theme «Влияние количества самоосахаренной заварки на качество заварного хлеба с использованием ржаной муки» 18–21 april 2017: Program. – Spb.: University ITMO, 2017.
Published works
Author of 4 scientific articles:
- Боранкулова А.С., Токенова А.Б., Арынбаева М.Ж. Обогащение кисломолочных напитков пшеничным зародышем// Материалы Международной науч.-практ. конф. Тюркская цивилизация в эпоху глобализации: взаимосвязь тысячелетий, 16-17 мая, 2014г., Тараз, С. 294-296
- Borankulova S. A., Tokenova B. A., Arynbayeva Zh. M. The technology of preparation of national fermented milk drink "Shalap” with use of protein mass of albumin// International students’ scientific conference «Recent advances in agriculture, mechanical engineering and waste policy ». - Nitra, 22. 2015
- Арынбаева М.Ж., Кузнецова Л.И., Парахина О.И., Усова Л.В. Влияние самоосахаренной заварки на качество ржано-пшеничного заварного хлеба// Материалы научно-практической конференции «Современные тенденции развития науки и технологий»; Белгород, 31 января 2017 г., - Белгород: ИП Ткачева Е.П, 2017. - №1-1. – С 154.
- Арынбаева М.Ж., Кузнецова Л.И. Влияние количества самоосахаренной заварки на качество заварного хлеба с использованием ржаной муки// Тезисы, Сборник тезисов докладов VI Всероссийский конгресс молодых ученых, 18–21 апреля 2017 года: Программа. – СПб.: Университет ИТМО, 2017. – 235 с.